Slaap lekker

Slaap lekker
Slaap lekker

We doen het allemaal en we doen het elke dag, soms zelfs wel meerdere keren per dag. Maar niet iedereen is er even goed in, sterker nog, best veel mensen hebben er moeite mee. We hebben het over slapen. Dat kan zo heerlijk zijn, maar als je een slechte slaper bent, kan het echt een straf zijn om naar bed te gaan. Daarom geven we je in dit blog een aantal goedbedoelde tips die er hopelijk voor zorgen dat je slaapt als een baby.

Gordijnen
Inkoppertje, maar o zo waar: je slaapt het beste in een goed verduisterde kamer. Dus als je een slechte slaper bent, kies je voor raambekleding die geen flintertje licht doorlaat. Dat kun je doen met rolluiken, rolgordijnen of shutters, maar er zijn ook prachtige verduisterende gordijnstoffen die je op maat kunt laten maken. Wil je optimale verduistering, kies dan voor een gordijn met een black out voering. Is dat nog niet donker genoeg, zet dan een slaapmasker op. Lees voor nog meer inspiratie ons blog over de gordijnentrends van 2022.

Mooie en verduisterende gordijnen van Fijn Gordijn
Mooie en verduisterende gordijnen van Fijn Gordijn

Beddengoed
Er is toch niks heerlijker dan tijdens klamme nachten onder een knisperend fris laken te liggen of om tijdens koude nachten onder een heerlijk zacht en warm dekbed te kruipen. Niet te warm, niet te koud, heel belangrijk voor een goede nachtrust. Bij Yumeko streven ze ernaar om de wereld van de slapers te verbeteren. Dat doen ze door beddengoed te maken van biologische en duurzame materialen; goed voor mens én milieu. En dus vind je hier prachtige dekbedovertreksets van zacht flanel, percal, linnen, tencel, katoen en satijn. 
Je kunt hier overigens ook je duurzaam en ethisch gemaakte matras, kussen en slaapmasker shoppen. 

Duurzaam beddengoed van Yumeko
Duurzaam beddengoed van Yumeko

Geur
Geuren kunnen ervoor zorgen dat je beter (in)slaapt. Je hebt vast al wel eens gehoord dat de geur van lavendel slaapverwekkend is en dat vind je dan ook in heel veel slaapolieën en pillow sprays terug. Ook in de Deep Sleep Pillow Spray van This Works zit lavendel, samen met rustgevende kamille en vetiver-olie. Volgens This Works is deze spray hét wondermiddel voor een perfecte nachtrust. Doesn’t hurt to try. We zagen ‘m bij Cosmania. Of probeer eens The Ritual of Jing Hair & Body Mist van Rituals. De geur van lotusbloem en jujube is ook heel ontspannend.

Slaap spray of toch een geurdiffuser?
Slaap spray of toch een geurdiffuser?

Ook fijn zijn geurdiffusers. Die verspreiden niet alleen een fijne geur naar keuze, rozemarijn, sinaasappel of lavendel bijvoorbeeld, maar ze zorgen ook voor een beter vochtgehalte in je slaapkamer. Zeker als je last hebt van droge ogen of een verstopte neus, is het heerlijk om zo’n vernevelaar in je slaapkamer te hebben. Bij Geurwolkje vind je super mooie exemplaren, sommige zelfs met een ingebouwd nachtlampje.

Muziek
Het is niet voor niks dat baby’s en kleine kinderen vaak met een muziekje inslapen, het is namelijk heel erg rustgevend. Nu gaan we je natuurlijk niet vertellen dat je naar slaapliedjes uit je kindertijd moet gaan luisteren, maar er zijn wel hele fijne playlists op bijvoorbeeld Spotify te vinden met speciale slaapmuziek. Denk aan zen-muziekjes en natuurgeluiden, maar ook aan gesproken ontspanningsoefeningen. Of luister naar trage, bijna saaie podcasts over onderwerpen die je interesseren. Is zeker niet voor iedereen geschikt, maar probeer het gewoon een keer uit. En wie weet hoor je het einde van het verhaal niet eens, omdat je al lang in dromenland bent. Slaap lekker.

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)