Onze favoriete sneakers voor in de herfst

Shiny retro
Shiny retro

We lieten je in de lente al onze favoriete pre-summer sneakers zien, en nu hebben we ook een overzicht van de mooiste sneakers die je de hele herfst en winter wilt dragen.

Oh wow, bij Own Club zagen we deze hoge Heritage sneaker van Diadora die echt alles heeft: een vintage look and feel, shiny zilveren buitenkant en opvallend rode accenten. Retro, feestelijk en sportief in één sneaker. Te gek toch.

Chunky dad sneakers van Sissy-Boy
Chunky dad sneakers van Sissy-Boy

Deze chunky dad sneaker van Sissy-Boy zag je ook al in ons lente blog, maar yay, hij is er ook in echte herfstkleuren. Stoer en stijlvol in uni-bruin leer en suède of met wat meer kleur zoals deze met vintage roze en groene accenten. Je draagt ze zowel onder een broek als onder een maxi dress.

Pastel en naturel kan ook prima in de herfst
Pastel en naturel kan ook prima in de herfst

Ah deze vinden we ook zo heerlijk herfstachtig: cognac met accenten in oud-roze en goud voor een beetje glamour. Mooi om deze sneakers van Manfield  te dragen onder je nette werkoutfit of juist heel casual in combinatie met fijne naturel tinten.
Bij Zusss weten ze precies wat we graag dragen in Nederland: comfy kleding die geschikt is voor alle gelegenheden. En dat geldt ook voor onze schoenen, check deze sneakers met lekker dikke zool. Daar krijg je in ieder geval geen koude voeten in! De taupe, lila en groene kleur combinatie is echt prachtig!

Duurzame retro runner
Duurzame retro runner

Duurzaam
Als je ons een beetje kent, dan weet je dat we graag voor toekomstbestendige items kiezen. Zo fijn om te zien dat er ook op het gebied van sneakers steeds meer duurzame(re) keuzes zijn. Check deze mauve retro runners van Rag & Bone die we spotten bij Perfectly Basics. Hij is nog niet 100% duurzaam, maar bestaat wel al voor een groot deel uit gerecyclede plastic flessen. Dat is alvast een mooie stap in de goede richting.

Stella McCartney en Veja
Stella McCartney en Veja

Voor sommige duurzame schoenen moet je flink diep in de buidel tasten, maar dan heb je ook wat. Mag ik je voorstellen aan de Stella McCartney Reclypse Sneakers, gemaakt van 100% gerecycled, plantaardig en vegan materialen. Mooi in alle opzichten, en je shopt ze bij Scoon Store.
En daarnaast zie je de favoriet van onze Natascha: de Veja Venturi die we zagen bij Take it Slow Store. Ook deze stevige, chunky sneaker is gemaakt van duurzame materialen, zoals biologisch katoen, gerecycled polyester en natuurlijk latex. Draag ze, net als Natas, onder een broek of een lange rok.

Op mijn wishlist: de vegan sneaker van Joline Jolink
Op mijn wishlist: de vegan sneaker van Joline Jolink

Dit is mijn favoriet, die stiekem al sinds vorig jaar op mijn verlanglijstje staan: de Future Sneaker van Joline Jolink. Ik bedoel, what’s not to love? Hij is vegan, cruelty free gemaakt van duurzame materialen, super comfortabel vanwege het voetbed van kurk en uitgevoerd in een diep blauw, groen en grijs. De roze uitvoering van vorig jaar vind ik eigenlijk nóg mooier, mag die alsjeblieft terug in de collectie?

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)