Nieuwe parasol nodig? Check hier de drie voordelen van een zweefparasol

Mooi: een zithoek met zweeparasol
Mooi: een zithoek met zweeparasol

Wat zijn parasollen toch handig, maar ook leuk en mooi. Van uitbundige retroparasol - compleet met bloemen in bruin, oranje, groen en geel - tot klassiek gestreepte of lekker boho met gehaakt katoen. Ben je op zoek naar een parasol die super stijlvol én handig is? Dan is een zweefparasol misschien wel iets voor jou. 

Je kent dat geklungel met een parasol wel. Onhandig eronder staan, stang omhoog schuiven (help, gaat veel te zwaar), zelf er half tussen zitten... wat een drama! En dan staat 'ie eindelijk, tilt een onverwachte windvlaag 'm drie vinextuinen verder. Hmmm... met almaar stijgende temperaturen en de betonlook-stadstuinen van tegenwoordig is een robuuste parasol geen overbodige luxe. En omdat 't oog ook verwend wil worden, moet hij er ook mooi uitzien natuurlijk. Je snapt dat wij op zoek gingen naar dé perfecte parasol. In onze zoektocht kwamen we uit bij zweefparasols. Hadden we zelf eigenlijk niet snel aan gedacht maar hé, er ging een wereld voor ons open. Want zweefparasols hebben massa's voordelen ten opzichte van de parasols met poot in het midden. 

Mooi design, een zweefparasol
Mooi design, een zweefparasol

Flexibele schaduw

Eerste voordeel: een zweefparasol biedt flexibele schaduw. Hoe dan? Traditionele parasols staan vaak in het midden van je tafel. Ze bedekken maar een beperkt gebied, waardoor je nét met je schouders in de brandende zon zit, of je de hele tijd moet verplaatsen. Een zweefparasol daarentegen positioneer je zoals jij 't wilt. Dankzij de zijarmconstructie en het draaibare ontwerp, kun je de schaduw eenvoudig verplaatsen naarmate de zon draait. Zit je 's ochtends aan de ontbijttafel in de zon, maar wil je later op de dag loungen in de schaduw bij je favoriete leesplek? Geen probleem! Met een simpele draai zet je de parasol in een andere hoek, zodat je de hele dag door optimaal van je tuin kunt genieten zonder dat je steeds je meubels hoeft te verschuiven. Echt super handig.

Handig en stijlvol
Handig en stijlvol

Meer ruimte en bewegingsvrijheid

Een zweefparasol biedt niet alleen flexibele schaduw, maar ook meer ruimte onder de parasol zelf. Doordat de paal aan de zijkant staat, is er geen vervelende stang in het midden die in de weg zit. Laat staan zo'n onhandige poot waaromheen je moet manoevreren. Dit betekent dat je meer bewegingsvrijheid hebt en je meubels kunt neerzetten zoals jij dat wilt. Stel, je organiseert een zomers tuindiner. Met een zweefparasol kunnen jij en je gasten comfortabel rondom de tafel zitten zonder gehinderd te worden door een parasolpaal. Dit maakt het ook ideaal voor grotere tafels of loungesets. Daarnaast kun je de ruimte onder de parasol optimaal benutten voor andere activiteiten, zoals een speelhoek voor de kinderen of zelfs een kleine yoga-sessie in de schaduw. Rol dat matje maar uit.

Super stijlvol

Heb je kapitalen gestoken in planten, tuinmeubels en strakgestuukte muurtjes, wil je natuurlijk ook dat je parasol matching is. Naast functionaliteit is het uiterlijk van je tuin ook belangrijk. Een zweefparasol voegt direct een stijlvolle en moderne uitstraling toe aan je buitenruimte. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, vormen en maten, zodat je er altijd een vindt die perfect past bij jouw tuinmeubilair en smaak. Of je nu gaat voor een strak, minimalistisch ontwerp of juist een parasol met een luxueuze uitstraling, een zweefparasol is een echte eyecatcher die je tuin net dat beetje extra glam geeft. Bovendien zijn veel modellen gemaakt van hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen weer en wind, waardoor je parasol niet alleen mooi is, maar ook lang meegaat.

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)