Nederland, wat ben je mooi! Vijf ultieme tips in 't Vechtdal

Met de kajak over de Vecht!
Met de kajak over de Vecht!

Wie dacht dat Nederland niet bijzonder is als vakantieland, moet nu meteen verder lezen. Van de kustlijn tot natuurparken, van idyllische meren tot uitgestrekte heidevelden. Nederland is echt uniek! In 't noordoosten van het land vind je het Vechtdal. Een prachtig gebied om te ontdekken en een super bestemming voor een korte break. We delen vijf tips! En natuurlijk hebben we ook nog een speciale bonustip voor je.

Het Vechtdal in Overijssel is een prachtig gebied en biedt veel faciliteiten voor iedereen: van jong tot oud. Houd je van een actieve trip? Dan zit je hier helemaal goed. Doe je 't liever relaxed? Ook dan is dit een fijne bestemming. Deze vijf doe-tips maken jouw tripje extra leuk!

1. 't Water op

Dwars door het Vechtdal loopt de Overijsselse Vecht. Deze rivier is het ontdekken meer dan waard! Huur een sloep, sup, kano of kajak en ontdek dit prachtige gebied vanaf het water. Weer net even anders-dan-anders! Vooral in de zomermaanden is het heerlijk om op het water te zijn. Buiten deze maanden trek je gewoon dikkere kleding aan. Langs de Vecht vind je een heel aantal bijzondere plekken. Het Vechtpark Hardenberg bijvoorbeeld is een parkachtig rivierenlandschap met onder meer een natuuractiviteitencentrum. Hier is ook een wildwaterbaan waar je met je kajak doorheen kunt! Ommen is een leuke plaats aan de Vecht. Zoek je nog een unieke overnachtingsmogelijkheid? Dan zijn Vakantiepark Ommen en Camping Vechtdal twee aanraders!

2. Wijn proeven

Wist je dat je in deze regio ook heuse wijnboerderijen vindt? Je hoeft dus helemaal niet naar landen als Frankrijk of Italië om te genieten van lokaal geproduceerde wijnen! Ook in het Vechtdal vind je meerdere mooie lokaties. Voorkeur voor bier? Bezoek dan een van de bierbrouwerijen in de regio!

3. Tuinen Mien Ruys

Een begrip bij iedere tuinliefhebber zijn de tuinen van Mien Ruys. Je kunt een wandeling maken (en massa's inspiratie opdoen voor je eigen tuin) in deze 30 tuinen. Echt waanzinnig, hier ga je een hoop ideeën opdoen! Voor de kids is er een speciale tuinen ontdekkingstocht.

4. Mountainbiken

In het Vechtdal, rond plaatsen als Ommen en Hardenberg, zijn verschillende moutianbikeroutes. Fiets door de bossen, langs zandverstuivingen en over een glooiend landschap. Alsof je in het buitenland bent!

5. Touren met een Puch

That brings back memories: lekker rondtoeren met een Puch. Hoe tof is dat! In Dalfsen kun je ze huren en een mooie tocht rijden. Wedden dat je er een hoop bekijks mee trekt? Mocht je zo'n Puch toch iets te lawaaiig vinden: er zijn ook hippe elektrische scooters te huur in Dalfsen.

Tip

Smaakt het naar meer, zo'n break in eigen land? Dan is de Veluwe natuurlijk ook een aanrader. Een leuke tip is de Zandenplas, die je ten noordwesten van Apeldoorn vindt. Een geweldig meer waar je kunt wandelen, hardlopen, fietsen of zwemmen. Wil je het outdoor leven compleet beleven? Dan is een Glamping Veluwe vakantie in de buurt van de Zandenplas een echte aanrader. Lekker slapen in een luxe lodge tent en helemaal bijtanken!

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)