Onze tips voor natuurlijke huidverzorging

Essential skincare van Abbeylab
Essential skincare van Abbeylab

Zou jij ook meer natuurlijke beauty producten willen gebruiken, maar weet je eigenlijk niet zo goed wat geschikt voor je is en welke producten en merken er allemaal zijn? Kunnen we ons goed voorstellen, want de keuze is soms overweldigend. Flavourites’ Madelief dook in de wereld van de natuurlijke verzorgingsproducten en deelt in dit blog haar vondsten met je.

 

Groenten zijn gezond!
De laatste tijd ben ik steeds bewuster gaan nadenken over wat ik op mijn gezicht smeer. In veel producten zitten namelijk chemische stoffen die helemaal niet goed zijn voor je huid. Weg daarmee dus! Maar…wat dan? Een tomaat op je gezicht smeren zou je ook niet zo snel doen, toch? Food for Skin, een vegan en fairtrade merk, denkt daar dus anders over. De verzorgingsproducten van Food for Skin zijn volledig natuurlijk, zonder microplastics en dierenleed. Groenten zijn gezond voor je, van binnen en van buiten. En daarom vind je hier dus crèmes met tomaat, avocado, wortel, komkommer en pompoen. Lekker!
.
Ook een goede tip is Indisha. Eigenaresse Jeanine weet waanzinnig veel over beautyproducten en hun ingrediënten. Het credo van Indisha is 'Wat je niet kunt eten, moet je ook niet op je huid smeren.' Oftewel: alles biologisch, verantwoord geproduceerd en gemaakt met aandacht voor het milieu. Heb je een vraag, een huidprobleem of ben je op zoek naar goed advies? Vraag het Jeanine. Zó uitgebreid, de tijd die zij voor haar klanten neemt...echt fantastisch, en haar adviezen zijn goud waard. Woon je in de buurt van Bussum? Lucky you, want ze heeft ook een fijne winkel met beautysalon! 
.
Self-care
Dit op en top Belgische merk heeft al verschillende awards op zijn naam staan! Natural Self heeft producten die goed zijn voor de huid die veel te lijden heeft aan UV-straling, stress, luchtvervuiling en het licht van onze computer- en smartphone schermen. Onze huid maakt heel wat mee op een dag, oef! Deze producten zijn niet alleen vegan, maar ook nog eens van 100% natuurlijke afkomst. Snel in je digitale mandje stoppen dus! 
.
Less is more
Ga je liever voor eenvoud? Neem dan een kijkje bij Abbey Lab. Hier vind je setjes essential care op basis van eigen geteelde kruiden die makkelijk te gebruiken zijn. Een heerlijk moment van rust voor jezelf en voor je huid! Ook thee en handdoeken voor het gezicht kun je hier vinden. Zin om een vriendin een mooi cadeau te geven? Denk dan aan de essential care set. Daar maak je pas echt iemand blij mee!
.
Flavourites' Natascha is een groot fan van het Nederlandse Abbeylab. “Deze huidverzorgingsproducten zijn biologisch en zijn zó fijn. Al vele vriendinnen enthousiast gemaakt! Mijn gevoelige huidje (en ook dat van mijn bijna 15-jarige dochter) is zó opgeknapt. Favoriet: de cleansing oil. Ruikt heerlijk naar lavendel, heel rustgevend. 's Avonds masseer ik het in, leg er een warm doekje op en mmm... zalig. Ook heel fijn is de facewash. Daar zit rozemarijn in. Ruikt echt heerlijk. Wat ik echt een pluspunt vind is dat je heel lang doet met deze producten; omdat alles op natuurlijke basis gemaakt is, is het heel geconcentreerd.”

Vegan beauty box

Flavourites' Lotte is al een tijdje member van Goodiebox.nl. Ze brengen af en toe ook limited editions uit, waaronder de Vegan box. “Deze producten zijn heel lief voor mijn huid en mijn huid is zeker niet de makkelijkste. Vaak last van eczeem en droogheid. Nu ben ik verliefd geworden op één van de merken in de box: Kind Natured. De producten bevatten zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten, worden getest op mensen i.p.v. dieren en zijn dus helemaal vegan friendly. Ook worden de verpakkingen zorgvuldig uitgekozen, zodat alles kan worden gerecycleerd.”

Natuurlijke super ingrediënten voor je huid

Ken je Dry Skinz Naturals al? Dit merk pakt de problemen van droge en gevoelige huid aan met superkrachtige, natuurlijke ingrediënten. Denk bijvoorbeeld aan kurkuma of groene thee die bomvol zitten met antioxidanten om je huid te beschermen tegen vrije radicalen. Of een plantaardige vervanger van retinol (wat voor irritatie kan zorgen bij gevoelige huid) in de vorm van bakuchiol. 

De natuur biedt diverse super ingrediënten om je huid te voeden, beschermen, en jonger te houden. Waarom synthetisch gaan als de natuur betere opties biedt?
.
Wil je meer beauty shops leren kennen? Check ze allemaal hier.

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)