Mis deze handige oplossingen voor thuiszorg en mobiliteit niet

Mis deze handige oplossingen voor thuiszorg en mobiliteit niet
Mis deze handige oplossingen voor thuiszorg en mobiliteit niet

Heb je te maken met mobiliteitsproblemen? Of de behoefte aan extra zorg in huis? Dan zijn er talloze oplossingen beschikbaar. Het doel ervan? Ze maken het leven een stuk eenvoudiger en comfortabeler. Deze hulpmiddelen helpen niet bij de zelfstandigheid. Ze zorgen ook voor meer veiligheid en comfort in het dagelijks leven. Kom je daar maar al te graag wat meer over te weten? Lees dan verder in deze blog.

Seniorenbed voor ultiem comfort en veiligheid  

Een seniorenbed bij Totale Zorgwinkel is speciaal ontworpen om mensen met een verminderde mobiliteit te ondersteunen. Dit type bed is meestal voorzien van een verstelbare bodem. Hierdoor kunnen het hoofdeinde en voeteneinde omhoog en omlaag worden gebracht. Dit biedt niet alleen comfort. Het maakt het ook makkelijker om in en uit bed te stappen. Daarnaast hebben veel seniorenbedden ingebouwde zijhekken. Zo kan het risico op vallen worden verkleind. Dankzij deze extra voorzieningen zorgt een seniorenbed voor een veiliger en comfortabeler slaapomgeving. Ook zijn veel modellen ontworpen met een stijlvolle uitstraling. Zo past het bed naadloos in de inrichting van de slaapkamer.

Elektrische rolstoel voor zelfstandige mobiliteit  

Ga je op pad met een elektrische rolstoel? Dit biedt de kans om zich zelfstandig en zonder moeite te verplaatsen. Dit type rolstoel is uitgerust met een accu en motor. En dat betekent dat handmatig duwen niet meer nodig is. Met een eenvoudig te bedienen joystick kan je helemaal zelf bepalen waar je naartoe wil. Zowel binnen als buiten. Moderne elektrische rolstoelen zijn vaak compact en wendbaar. Dit betekent dat ze ook altijd in kleinere ruimtes goed te gebruiken zijn. Hierdoor vergroot een elektrische rolstoel niet alleen de zelfstandigheid. Het vergroot ook de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt.

Traplift voor veilig en gemakkelijk traplopen  

Heb je moeite met het beklimmen van de trap? In dat geval is een traplift een perfecte oplossing. Dit handige systeem wordt langs de trap geïnstalleerd. Het zorgt ervoor dat je zonder inspanning van de ene verdieping naar de andere kunt gaan. Maak bijvoorbeeld gebruik van een comfortabele stoel. Je kunt hierdoor soepel langs de rail omhoog of omlaag bewegen. Zo hoef je je geen zorgen te maken over valpartijen of overmatige inspanning. 

Drempelhulpen voor toegankelijkheid  

Drempels in huis kunnen een uitdaging zijn voor mensen die een rolstoel of rollator gebruiken. Een drempelhulp zorgt ervoor dat je gemakkelijk over deze obstakels heen kunt gaan. 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)