Zin in een beetje feelgood? 10 filmtips!

Prachtige, fijne films waar je blij van wordt!
Prachtige, fijne films waar je blij van wordt!

's Avonds thuis op de bank? We hebben een fijn blog voor je: tien keer de leukste feelgood-films. Stuk voor stuk films waar je blij en warm van wordt. Leuk om met je kids te kijken, of lekker alleen voor een beetje extra 'me-time'. 

Lion
Wauw! Dit is een heel bijzondere film, gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De film gaat over Saroo, die als vijfjarig jongetje verdwaald raakt in Calcutta. Hij is daar kilometers en nog eens kilometers van huis, en kan de weg niet terug vinden. Als hij maanden later in een weeshuis terecht komt, wordt hij vrij snel geadopteerd door een Australisch gezin. 25 jaar later, besluit Saroo op zoek te gaan naar zijn verloren familie via Google Earth. Een zeer indrukwekkende film.

Little Miss Sunshine
Dit is een grappige, mooie film die gaat over een familie die vastberaden is om hun jonge dochter naar een schoondheidswedstrijd te brengen, aan de andere kant van het land. Ze maken de lange trip in een gammel Volkswagen busje, en moeten onderweg ook nog dealen met onderlinge problemen. Voor mij is dit zo'n film die echt nooit verveelt en me ook telkens weer raakt als ik hem kijk. Absoluut een feelgood film. Je kunt deze film alleen kijken, maar het is ook een prima film om te kijken met je brugpieper of achtste groeper. 

K van Karlijn
Niet een film, wel een feelgood serie: De K van Karlijn. Dit is een nieuwe serie, die het verhaal vertelt van een vrouw wier leven ineens op de kop staat als ze de diagnose borstkanker krijgt. Karlijn gaat de zware periode die haar te wachten staat echter in met veel humor, ironie en een positieve houding. Met de altijd grappige (toch?) Tjitske Reidinga.

The Bucket List
Wanneer twee terminaal zieke mannen, een steenrijke zakenman en een automonteur, elkaar ontmoeten op de kankerafdeling van het ziekenhuis besluiten ze het meeste uit hun resterende maanden te halen en samen op reis te gaan. Ze maken een bucket list met dingen die ze willen doen voordat ze doodgaan. Maar of hun omgeving het daar mee eens is, moet nog maar blijken. Deze film is hartverwarmend en hilarisch, en je hoopt bijna dat de vriendschap tussen Morgan Freeman en Jack Nicholson in het écht ook zo is. 

Matilda
Dit is een op-en-top feelgood film én ook nog eens een heel geschikte film om samen met kinderen te kijken! In de verfilming van Roald Dahl's 'Matilda', volgen we het verhaal van een bijzonder slim meisje dat Matilda heet en opgroeit in een gezin dat niet minder op haar had kunnen lijken. Wanneer Matilda naar school gaat, komt ze oog in oog te staan met het meest verschrikkelijke schoolhoofd dat een kind zich maar kan bedenken: Juffrouw Bulstronk. Is Matilda deze tiran te slim af? Kijk de film en ontdek het! 

Forrest Gump
Ah, een echte klassieker. Deze drama film heeft een tal van prijzen gewonnen en dat is niets voor niets. In deze film volg je het leven van Forrest Gump, een man met een lager IQ uit Alabama. Maar zijn IQ weerhoudt hem er niet van om zo'n beetje de grootste historische momenten uit de geschiedenis van modern Amerika mee te maken, zoals bijvoorbeeld de Vietnam-oorlog en het Watergate schandaal. Maar Forrest heeft tijdens dit alles alleen maar oog voor het opnieuw zien van Jenny, zijn beste vriendin uit zijn jeugd. Deze bijzondere film is grappig, mooi en ontroerend en speelt met je blik op het leven en je emoties. Als je deze klassieker nog niet gezien hebt, ga hem dan vooral kijken! Je krijgt er geen spijt van. 

Amélie
Deze feelgood film is top als je ook nog even het gevoel wil hebben dat je in het buitenland bent. Amélie is een sprookjesachtige romantische comedy die je meeneemt in het verhaal van een Frans meisje dat in Parijs woont. Amélie besluit van de een op de andere dag dat ze mensen met kleine dingen gelukkig wil en kan maken. Tijdens al haar goede daden, wordt ze opeens verliefd. Maar omdat ze verlegen is, weet ze niet goed hoe ze hiermee om moet gaan. Deze film kijkt heerlijk lekker weg en geeft je vanaf de eerste minuut een vrolijk gevoel!

Intouchables
Deze film is erg populair en misschien herkennen vele van jullie de filmposters van deze film al van een afstand, maar hij is té leuk om niet te delen met jullie. Intouchables vertelt je het waargebeurde verhaal over de bijzondere vriendschap tussen Driss en Philippe. Philippe is een rijke aristocraat die bijna helemaal verlamd is en op zoek is naar een nieuwe hulp, en Driss is een jonge man uit de achterstandswijken van Parijs die net uit de gevangenis komt, en een uitkering nodig heeft. Philippe besluit Driss aan te nemen als nieuwe hulp, wat de meest bijzondere en hilarische avonturen oplevert. Een prachtige, práchtige film die je de gehele film een glimlach op de mond tovert (al kan er soms een traantje langs rollen..). 

Catch me if you can
Mocht je toch iets meer actie en spanning willen toevoegen aan je feelgood, dan raad ik je 'Catch me if you can' aan. Een klassiek kat-en-muisspel tussen de jonge oplichter Frank (gespeeld door Leonardo DiCaprio) en FBI-agent Carl (gespeeld door Tom Hanks). Dit drama vertelt het waargebeurde verhaal (!) van een jonge man die zich voordoet als piloot, dokter en advocaat en zich liegend door het leven loodst. Grappig, spannend en bijzonder en daarom zeker een topper om toe te voegen aan je feelgood films!

Animatie tips 
Tot slot een aantal 100% kidsproof én leuke animatie feelgoods die je gezien moet hebben. En ook al heb je ze allang gezien, kijk ze dan gewoon nog eens. Kan echt geen kwaad. Shrek kennen we allemaal als groen monster die dol is op zijn moeras, maar verliefd wordt op prinses Fiona en opgescheept raakt met een pratende ezel. Maar Shrek is verrassend scherp en humorvol als animatie en je blijft hierdoor verrast, en je wordt warm van alle karakters van de film. Een typisch gevalletje meer, meer meer! Ratatouille is een film over een rat met een ondenkbare droom: chef worden in een Franse haute-cuisine keuken. Een prachtige film die gaat over je dromen najagen, en al jaren een favoriet bij kinderen! Het regent gehaktballen is de enige film die ik niet gezien heb, maar ik hoor altijd zó veel positiefs over deze film. De film gaat over een professor die een machine uitvindt die het voedseltekort in de wereld kan oplossen. Maar als het letterlijk eten regent, lopen de experimenten uit de hand. 
Verder geef ik je Inside out nog mee als tip, een bijzondere animatie die een vergrootglas legt op het opgroeien en alles wat daar (emotioneel) bij komt kijken. In deze film volg je de emoties in het brein van Riley (Plezier, Angst, Woede, Afkeer en Verdriet), die zelf ook nog een hoop moeten leren. 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)