Zero-waste inpakken tijdens de feestdagen met furoshiki

Zero-waste inpakken tijdens de feestdagen met furoshiki
Zero-waste inpakken tijdens de feestdagen met furoshiki

Wist je dat elk land zijn eigen gebruiken heeft op het gebied van het geven van cadeaus? Zo zijn er landen waar je cadeautjes niet uitpakt in het bijzijn van de gever en is alcohol in sommige landen not done, en in andere juist zeer welkom. In Japan worden cadeaus vaak in herbruikbare doeken van stof ingepakt: feestelijk én duurzaam. Deze manier van inpakken heet furoshiki. En omdat we goede gewoontes van over de grenzen graag overnemen, zijn we met deze bijzondere Japanse inpaktechniek aan de slag gegaan!

Zero-waste
Wat een geweldig idee: verspilling tegengaan door cadeautjes niet in te pakken in papier, maar in prachtige doeken die keer op keer gebruikt kunnen worden! Zero-waste inpakken dus. Deze Japanse traditie heet furoshiki. Het leuke van furoshiki is dat je echt een cadeautje in een cadeautje geeft. Zo'n doek alleen al is prachtig, en doordat je allerlei bijzondere inpaktechnieken gebruikt, zie je echt dat het cadeautje met aandacht ingepakt is. Bijna zonde om open te maken!

Je kunt allerlei verschillende inpaktechnieken gebruiken
Je kunt allerlei verschillende inpaktechnieken gebruiken

Hergebruikte petflessen
La La Fete verkoopt geweldige doeken waarmee je cadeautjes kunt inpakken. Het leuke van La La Fete is dat de stofjes (die echt prachtige prints hebben!) gemaakt zijn hergebruikte petflessen en biokatoen. De doeken worden gemaakt in een sociale werkplaats, door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Met deze kennis in je achterhoofd wordt het inpakken van een cadeautje met furoshiki nog veel leuker. Handig om te weten: de doeken zijn er in vier verschillende formaten. Je wilt immers niet een te kleine of juist te grote doek hebben. Dit zijn de formaten waarin de doeken te koop zijn:
.
Extra small: ca 40×40 cm: Voor cadeaus tot 20 cm lengte zoals sieraden, kleine cadeaus.
Small: 50×50 cm: Voor cadeaus tot 25 cm lengte, zoals sieraden, kleine spelletjes, kleine cadeaus.
Medium: 70 x 70 cm: Voor cadeaus tot 35 cm zoals boeken, wijnflessen.
Large: 85 x 85 cm: Voor cadeaus tot 45 cm lengte, zoals kleding, spellen en schoenen.

De printjes zijn om te zoenen zo mooi!
De printjes zijn om te zoenen zo mooi!

Doorgeefdoeken
De doeken zijn zó mooi, dat je ze steeds weer kunt gebruiken. Zo worden het echte 'doorgeefdoeken'. En dat scheelt dus heel veel verspilling, want wist je dat er op jaarbasis enorme hoeveelheden inpakpapier worden weggegooid? Echt zonde, en op deze manier zien we dat dit ook heel anders kan. Oké, aan de slag dus met furoshiki. En we kunnen je vertellen: wat is dit leuk om te doen! Van een pakje met een strik tot een reuze bonbon: je kunt op allerlei manieren knopen en inpakken. In Japan is het echt tot een ware kunst verheven en worden cadeaus op de meest geweldige manier ingepakt. Op de website van La la Fete vind je leuke voorbeelden waarmee je zelf lekker kunt experimenteren. Moeilijk? Welnee. Wél is het heel leuk om een cadeautje op deze manier in te pakken. Tipje: er zijn doeken in allerlei prachtige prints te koop, nu ook voor kids en met een feestelijke kerstprint! Hoe leuk om dit jaar allemaal mooie pakjes onder de boom te hebben die ingepakt zijn met furoshiki... Op naar een feestelijke en vooral heel duurzame decembermaand!

Lala Fete nu ook voor kids!
Lala Fete nu ook voor kids!

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)