Verwend met een compliment

Verwen jezelf met een compliment
Verwen jezelf met een compliment

Soms kom je iets tegen waar je zo enthousiast over bent en waarvan je vindt dat iedereen het moet hebben. Het Complimentenspel is daar een goed voorbeeld van. Het lijkt een eenvoudig kaartspel, maar in werkelijkheid is het een doosje vol liefde en positiviteit.

Oké, praktisch gezien bestaat het Complimentenspel uit 80 kleurrijke kaarten met vrolijke illustraties en op elke kaart staat een complimentje. Super fijn om die kaartjes zelf door te nemen, want je krijgt er meteen een blij gevoel van. Maar het is eigenlijk nog veel leuker om dit spel met anderen te spelen om op die manier echt met elkaar in verbinding te komen, en ervoor te zorgen dat iedereen met een beetje beter gevoel het spel eindigt dan ze eraan begonnen.
.
Complimentjes hebben namelijk een positief effect. Ze kunnen een enorme boost zijn voor je zelfvertrouwen en veerkracht, waardoor je beter durft te zijn wie je bent. Ze benadrukken je talenten en de dingen die goed gaan in je leven, nemen je mee in een opwaartse flow. En dat straal je weer uit naar je omgeving. Eigenlijk zijn complimentjes dus kleine, onzichtbare cadeautjes met zichtbare effecten. Denk maar eens aan een glimlach op iemands gezicht of een rechte rug.

Een klein doosje met een grote impact
Een klein doosje met een grote impact

Het spel
Je kunt dit spel op verschillende manier spelen, waarbij positieve aandacht voor elkaar altijd het allerbelangrijkste is. Bedenk bijvoorbeeld eens hoe leuk het is om stiekem een passend complimentje in de lunchtrommel van je puber te stoppen of op de laptop van je lief. Wedden dat dat voor een glimlach en een oppepper zorgt? Jij blij, zij blij.
.
Maar misschien nog wel veel leuker is het om samen, in een groep te spelen. Je legt dan alle 80 kaartjes met de complimentjes naar beneden op tafel. Om de beurt pakt een van de spelers een kaart, leest het compliment voor en geeft het aan degene bij wie het het beste past. Mooi is natuurlijk als de gever van het compliment nog kan uitleggen waarom dat compliment zo bij die persoon past. Hierna is het de beurt aan degene die het kaartje heeft gekregen. Het is natuurlijk wel zo fijn dat iedereen minimaal één complimentje krijgt. 

Zo leuk om complimentjes uit te delen én te ontvangen
Zo leuk om complimentjes uit te delen én te ontvangen

Dit zijn nog maar twee manieren om het Complimentenspel te spelen, maar er zijn zo veel meer mogelijkheden. Je kunt de kaartjes gebruiken zoals je wilt en met wie je wilt. En niet alleen thuis met je eigen gezin, ook op school of de kinderopvang, bij de sportclub, in je vriendengroep. Het spel zorgt ervoor dat je elkaar beter leert kennen, misschien wel beter leert begrijpen. En er kunnen op een heel laagdrempelige manier mooie gesprekken ontstaan die altijd uitgaan van het positieve. Hoe fijn is dat!

Er zijn ook spellen voor mensen met adhd of autisme
Er zijn ook spellen voor mensen met adhd of autisme

Autisme en adhd
Heel bijzonder is het Complimentenspel Autisme, dat helemaal gericht is op de positieve kanten van autisme en op die manier kinderen, het gezin waarin ze leven, leerkrachten en begeleiders helpt om hun mooie eigenschappen en kwaliteiten te laten zien. Echt heel waardevol, zeker in een maatschappij waarin mensen met autisme al genoeg uitdagingen ondervinden. Hetzelfde geldt eigenlijk voor kinderen en volwassenen met adhd. Die krijgen vaak genoeg te horen wat er allemaal mis gaat en dus is het heel fijn om ook de positieve kanten van adhd de ruimte te geven en er misschien wel iets van over te nemen.

Check ook de andere positieve items van Complimentenspel
Check ook de andere positieve items van Complimentenspel

Cadeau
Het mag duidelijk zijn dat wij echt dolenthousiast over dit spel zijn. Inmiddels zijn er naast de drie versies van het Complimentenspel nog veel vrolijke en positieve producten, zoals stickers om te stralen, complimenten post-its en posters. Maar wat ons betreft doe je gezin, je klas, je team of je bestie in ieder geval dit prachtige spel cadeau. Of jezelf natuurlijk. Zet ‘m dan snel op je verlanglijstje voor Sinterklaas, Kerstmis of je verjaardag!

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)