Nieuwe trend in wellness: de brain spa (en dat wil je)

De Mind Oasis iet er prachtig uit
De Mind Oasis iet er prachtig uit

Vergeet wellness resorts, shinrin yoku en ijsbaden. De ene wellness trend heb je nog maar nét leren kennen of de andere kondigt zich al weer aan. Dompel je onder in de wat ons betreft meest relaxte ervaring van de afgelopen maanden. De brain spa. Juist; een spa voor je hersenen. Wij probeerden het uit en oh my, dit wil je meemaken.

Wat is dat toch, dat we massaal aan het mediteren zijn? Dat ademcoaching een hot item is en mindfulness lessen inmiddels al op sommige basisscholen en op universiteiten worden gegeven. In de VS bestaat een grote beweging met de naam 'The Big Quiet'. Hier komen mensen massaal samen op een normaal heel drukke plek zoals op een treinstation, om samen te mediteren. Dat moet behoorlijk indrukwekkend zijn. En al deze initiatieven zullen een reactie zijn op het drukke, digitale en overgecontroleerde leven dat tegenwoordig en masse leiden. Ik ben helemaal vóór. Af en toe een dagje met een vriendin naar de sauna: heerlijk. Regelmatig een massage is een must. En een wekelijkse yogasessie met geuren en kleuren: love it. Ik zet regelmatig apps als Headspace en Calm aan en heb elke avond een best wel uitgebreide, ontspannende skin care routine (ultieme tip: de calming oil van Abbeylab, ruikt zalig ontspannend naar lavendel en kalmeert en herstelt je huid, echt mmm). Maar nu heb ik toch iets ontdekt, mensen. De winter was even héél ver weg. Werk bestond niet meer, zorgen verdwenen als sneeuw voor de zon. De brain spa. Ik ga je er alles over vertellen.

Lekker in je eigen cocon diep relaxen. Beeld: Rituals
Lekker in je eigen cocon diep relaxen. Beeld: Rituals

Mind oasis

Laat ik eerlijk zijn: ik ben inmiddels al twee keer naar een brain spa geweest. Een keer met een vriendin en een keer met ons gezin. Beide keren was het heerlijk. Maar wat is het?
De Mind Oasis zoals het heet, is van Rituals en bestaat nog niet zo lang. Nu heeft Rituals het begrip ontspannen sowieso al naar een hoger level getild, maar de mind oasis is wel echt next level ontspannen. In de Rituals winkel op de Spui 10 in Amsterdam zit deze mind oasis. Op de begane grond en de eerste etage vind je de winkel, op de tweede etage zit de beauty spa en nog een roltrap hoger kom je in de brain spa, oftewel de mind oasis. Hier vind je van alles om ultiem te relaxen. Ik was echt onder de indruk hoe mooi alles is ingericht (en hoe lekker het ruikt) en dan waren we nog niet eens begonnen...

Op deze warme waterbedden krijg je een heerlijke massage. Beeld: Rituals
Op deze warme waterbedden krijg je een heerlijke massage. Beeld: Rituals

Ademhalingsoefeningen

De eerste keer dat ik hier naartoe ging nam ik vriendin B mee. Kent alle hippe hotspots van de stad, maar deze mind oasis was even aan haar voorbij gegaan. En dat is niet heel gek, want wie ik ook vertel over de mind oasis, voor iedereen is het nieuw. Dus hop, wij naar Rituals. We gingen eerst allebei voor de brain massage. Schoenen uit, en we namen beiden in onze eigen ruimte plaats op een relaxte, golvende ligbank. Boven je hangt een scherm, waarop beelden en kleuren geprojecteerd worden. Zo lig je er heerlijk comfortabel bij onder een dekentje, terwijl je start met de 4-7-8 ademhalingstechniek van Dr Weil. Meteen comfortabel. Hierna begin het feest pas echt: geuren, kleuren en zachte trillingen van de bank die je ultiem laten ontspannen. Je droomt langzaam weg. Het bijzondere: de muziek die je hoort, de geuren die je ruikt, de zachte trillingen: alles is speciaal voor Rituals op elkaar afgestemd en laat je volledig ontspannen. Dit heeft te maken met de Thèta hersengolven die je produceert als je in een diepe staat van ontspanning bent. Moeilijk uit te leggen maar echt ontzettend fijn. Het gaat door tot in het diepst van je hersenpan. Je laadt volledig op. Alsof je vier uur héél diep hebt geslapen. Ik vond het echt zalig en wilde na die dertig heerlijke minuten mijn bedje niet meer verlaten. Echt bijzonder was het.

De meditatieruimte van Rituals is echt prachtig. Beeld: Rituals
De meditatieruimte van Rituals is echt prachtig. Beeld: Rituals

Warm waterbed

Maar we hadden nog iets op het programma staan, want we hadden ook de hydro massage geboekt. Een zacht, warm waterbed waarop je gewoon met je kleding aan gaat liggen. Daarna begint de massage. En dan niet zoals de keiharde massage op de luchthaven op sportschool (in zo'n harde massagestoel, je kent ze wel) maar heerlijk relaxed en ontspannen. Super knap gemaakt. Terwij onze chronisch overbelasten rug- nek- en schouderspieren werden aangepakt, kwamen we volledig tot rust. O nee, dat waren we al na de brain massage. Maar nu werd ook het oververmoeide lijf aangepakt. Via een screen kun je de massage aanpassen aan je eigen wensen. Even helemaal weg. Fun fact: terwijl onze spieren zacht maar effectief onder handen werden genomen, bedachten we beiden waarom zo'n bank niet standaard op elk kantoor staat. Of bij je thuis, nog beter! Hoe heerlijk moet dat zijn!

Meditatieruimte

Na afloop kregen we nog een theetje dat we in de yoga- en meditatieruimte opdronken. Ook al zo mooi daar. In deze ruimte kun je ook bijvoorbeeld een Campfire Meditation doen. Hierbij Hierbij zit je op prachtige en heel relaxte stoelen rond een soort virtueel kampvuur, waarbij je samen met anderen mediteert. Dat moet toch ook een bijzondere ervaring zijn. We vonden het echt heerlijk. En zal ik je eens iets zeggen? Inmiddels heb ik dus niet alleen mijn gezin naar de Mind Oasis gesleept, maar heb ik het ook al drie keer cadeau gegeven aan vriendinnen. Als ik binnenkort weer een dagje Amsterdam doe, ga ik dit tussendoor gewoon even inboeken voor mezelf. Me-time in optima forma.

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief zodat je altijd als eerste op de hoogte bent van nieuwe tips, toffe shops, leuke adresjes en inspirerende blogs!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)