Hier luister je de leukste podcasts en radio

Zo leuk om online radio en podcasts te luisteren
Zo leuk om online radio en podcasts te luisteren

We weten niet hoe het met jou zit, maar wij houden echt van podcasts en radio luisteren. Vooral in de auto of tijdens een lekkere wandeling. Maar waar vind je de leukste podcasts en radiostations? We gingen op onderzoek uit en delen onze tips met je!

Maak je regelmatig een lange autorit, of sta je vaak in de file? Dan is het luisteren naar podcasts misschien ook wel jouw ding. Zo kom je de tijd wel door! Of tijdens het werken lekker een muziekje erbij, echt heerlijk. Online radio luisteren wij vaak via online-radio.nl. Dat is een handige website waarop allerlei radiostations overzichtelijk staan ingedeeld, van pop tot klassiek, van lokale stations tot radio voor kinderen. Het grappige is dat we op deze manier al heel vaak nieuwe radiostations hebben ontdekt. Zo luisteren we vaan naar Sublime FM, maar via online-radio.nl zijn we erachter gekomen dat Sublime FM ook andere radiostations heeft: Sublime Jazz, Sublime Smooth, Sublime Soul en ga zo maar door. En wat dacht je van de verschillende radiostations van bijvoorbeeld QMusic en Radio 538. Superleuk, want zo heb je altijd afwisseling!

De leukste podcasts

Ook voor het luisteren van podcasts kun je terecht bij Online Radio. Heel handig ingedeeld naar allerlei rubrieken, zoals Misdaad, Marketing, Zelfontwikkeling en Wetenschap. Ultieme tip: 's avonds op de bank of bed lekker naar een misdaad podcast luisteren, of naar een van de andere tips die we je gaan geven. Zet ze snel onder je favorieten!

Misdaad

Op het gebied van detectives kun je je flink uitleven met bloedstollende podcasts. Hier vind je alle misdaadpodcasts.
Spannend voorbeeld: Moorden in het Noorden - De kenners weten het allang: lugubere verhalen ontstaan van in Scandinavië. Geen idee waarom. Misschien omdat de dagen er 's winters kort en donker zijn? Hoe het ook zij: in Moorden in het Noorden hoor je over spannende moordzaken in landen als Zweden, Noorwegen en Finland. Even slikken misschien als je net een heerlijke vakantie naar de bossen en meren van Zweden hebt geboekt...

Voor 30+, 40+ en 50+ vrouwen

Toe aan leuk geneuzel waarvan je spontaan een grijns krijg en zelfs vaak hardop moet lachen? Luister naar Aaf en Lies lossen het wel weer op. Een feest der herkenning waarbij dagelijkse onderwerpen op mega grappige wijze onder de loep worden genomen door Aaf Brandt Corstius en Lies Visschedijk. Echt heel geestig.

En deze dan: de Saarpodcast, oftewel de podcast van Saar Magazine. Té leuk. Ook ontroerend. Luister je deze podcast, dan zit je gegarandeerd met een schaterlach op de fiets of in de auto.

Voor millennials is De Avocado Generatie Podcast een aanrader. Lot, Saar en Lau kletsen je bij over tinderen, plastische chirurgie, reizen, voeding en heel veel meer.

Gewoon leuk

En deze: de Vogelspotcast. Superleuk voor vogelliefhebbers, maar ook voor iedereen die graag de natuur in gaat. Wedden dat je vanaf nu vaker omhoog kijkt? Met wereldrecordhouder vogels kijken Arjan Dwarshuis en jeugdvriend Gisbert van Baalen, die het vogels spotten nog helemaal moet leren. 

Deze vinden wij geweldig: de Universiteit van Nederland. Wetenschappers beantwoorden allerlei vragen zoals 'Is je brein echt volgroeid als je 18 bent?, 'Hoe herken je een leugenaar?' en 'Waarom raakt de een wel verslaafd en de ander niet?'. Echt honderden interessante vragen waarop je het antwoord krijgt.

De spiksplinternieuwe podcast Chantal & Tina wordt gemaakt door Chantal Jansen en Tina de Bruin. We hebben 'm nog niet geluisterd (zodra we dat hebben gedaan laten we het hier even weten) maar het klinkt nu al leuk. In de gelijknamige tv-serie (Videoland) spelen ze hilarische sketchers die gebaseerd zijn op zowel hun werk- als privéleven, waarvan nu ook een podcast is gemaakt. Willen we horen!

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)