Dit zijn onze favoriete cocktails en mocktails

En nu ook jouw favoriete cocktails en mocktails ;)
En nu ook jouw favoriete cocktails en mocktails ;)

Of je nu op het strand zit, aan het zwembad, in de tuin of op het balkon: dat kan natuurlijk niet zonder een feestelijke zomer cocktail of mocktail in je hand. Het ultieme zomergevoel! We zetten onze favorieten voor je op een rijtje. Van heerlijke zoete suikerspin champagnecocktails tot pittige watermeloen jalapeño mocktails.

Suikerspin champagne cocktails

Kom maar op met dat gezellige tuinfeest
Kom maar op met dat gezellige tuinfeest

Rosé champagne, overgoten met verse roze suikerspin. Zomerser kan bijna niet. De suikerspin lost op wanneer het de champagne raakt, waardoor een zoete champagne cocktail ontstaat. Hoe leuk om te serveren op een gezellig tuinfeest! Er zijn twee manieren hoe je dit het beste kunt maken. Misschien heb je al eens een suikerspinmachine aangeschaft, dat maakt de suikerspin een stuk fluffier dan wanneer je het in een verpakking koopt. Al is dat ook één van de manieren. Je kunt eigenlijk alle kanten op qua kleurtjes suikerspin en champagne, mousserende wijn of een sprankelend drankje zonder alcohol. Zolang je het glas maar 2/3 volgooit en de suikerspin gesloten houdt tot vlak voor het opdienen. Zo voorkom je dat het gaat smelten of hard wordt. En nog een laatste tip: zorg ervoor dat de plukjes suikerspin iets breder zijn dan de rand van je champagneglas, zodat het er precies bovenop kan zitten.
.
Watermeloen jalapeño mocktails

Durf je het aan?
Durf je het aan?

Yes, je leest het goed. Dit wordt voor sommigen misschien een uitdaging, maar geloof het of niet, ze zijn de perfecte alcoholvrije zomerdrank. Ook voor de kids! Ligt er maar net aan hoe pittig je ze wilt. Bruisend, sprankelend en lekker verfrissend. Ze worden gegarneerd met een garnituur van verse watermeloen en munt. Maar hoe maak je ze precies? Het enige wat je hoeft te doen is ingrediënten mengen, ijsklontjes en bruisend water erbij gooien. Neem twee kopjes in blokjes gesneden watermeloen, twee theelepels in blokjes gesneden jalapeño zonder of met de zaadjes en één theelepel suikerwater en stop het in een blender. Snufje zout erbij en mixen maar (tot een gladde substantie). Doe vervolgens ijs in vier kleine glazen. Verdeel het watermeloen mengsel over de vier glazen. Top af met bruisend water. Roer met een lepel of rietje om het te combineren et voilà. Klaar om van te genieten tijdens een zomerse barbecue!
.
Galaxy cocktails

Net magie!
Net magie!

Voor deze prachtige galaxy cocktail heb je maar een paar eenvoudige ingrediënten nodig, waaronder 125 ml. gin (of wodka) doordrenkt met vlinder-erwt bloemen… Het is soms net scheikunde. Voor de rest heb je 4-6 bevroren frambozen, 25 ml. citroensap, 20 ml. suikerwater en 20 ml. witte vermout nodig. Suikerwater kun je eventueel zelf maken. Voeg water en suiker toe aan een kookpot en warm het op tot de suiker gesmolten is. Let op: deze hoeveelheid ingrediënten heb je nodig voor één glas. En zo moet je te werk gaan: plaats de bevroren frambozen in de bodem van een martiniglas. Voeg het citroensap, de witte vermout en het suikerwater toe en roer voorzichtig. Vervolgens voeg je de doordrenkte gin of wodka toe. Dat maak je simpelweg door een paar vlinder-erwt bloemen toe te voegen aan de alcohol en dat laat je dan een paar uur staan, totdat het een levendige paarse of blauwe kleur krijgt. Filter de bloemen eruit voor het serveren. Gebruik de achterkant van een lepel om het schenken te vertragen en voeg nog een laag toe aan de bovenkant van je nu magische cocktail. 
.
Credits:
Suikerspin champagne cocktails blog van Kirbie
Galaxy cocktails blog van Julie
Watermeloen jalapeño mocktails blog van Aimee en Josh

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)