Dit zijn onze favoriete animatiefilms

My Neighbor Totoro
My Neighbor Totoro

Je huilt, je lacht en je denkt er nog drie dagen over na… Animatiefilms zijn vaak veel meer dan schattige kinderfilms. In deze lijst noemen we de echte snoepjes op. Want geloof het of niet, er is veel meer dan Disney. Ready? Popcorn? Play!

Coraline (2009)
Het avontuurlijke meisje Coraline vindt een vreemde deur in haar nieuwe huis. Eenmaal aan de andere kant, komt ze in een parallelle wereld terecht vol griezelige geheimen. Als je ‘m nog niet gezien hebt, dan is dit je kans! Deze film zit vol kleine verwijzingen, waardoor je steeds weer nieuwe dingen zult ontdekken als je ’m herbekijkt. Pak maar alvast een deken erbij, want deze film is niet voor bangeriken!
.
Beschikbaar op: Itunes, dvd en blu-ray
.
My Neighbor Totoro (1988)
De bekende animatiestudio Studio Ghibli (die ken je van o.a. Spirited Away) maakt de schattigste films. Totoro is een echte feelgood film met een vleugje spanning en de leukste “aww” momenten. Meer ga ik niet zeggen, je moét hem gewoon gezien hebben! Ben je nog niet bekend met Studio Ghibli? Dan is dit zeker een ontzettend leuke film om mee te starten. En hij staat gewoon op Netflix! 
.
Staat op: Netflix en Pathé Thuis.

The Lorax
The Lorax


The lorax (2012)

De 12-jarige jongen Ted gaat op zoek naar een zeldzame boom om het meisje van zijn dromen te veroveren. Helaas gaat zijn avontuur niet zoals verwacht en komen er geheimen naar boven die ieders wereld op z'n kop zetten. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Dr. Seuss, is deze film een echte aanrader voor het hele gezin.
.
Te zien op: Netflix, Prime Video en Itunes
.
Your name (2016)

Twee tieners krijgen een diepe connectie nadat ze plotseling wisselen van lichaam. Ze moeten hun leven samen zien op te bouwen, wat vreemd genoeg lukt, ondanks het willekeurige wisselen van lichaam en leven. Door briefjes achter te laten voor elkaar, kunnen ze praten. Zou het hen lukken om elkaar te ontmoeten?
.
Te kijken via: Pathé Thuis, Amazon Prime, Youtube, Google Play en Itunes
.
Where the Wild Things Are (2009)
Max rent weg van huis en gaat helemaal op in zijn eigen magische wereld vol vreemde, fantastische wezens. Ze kronen hem tot hun leider, waarop Max belooft om een land te maken waar iedereen gelukkig zal zijn. Ondanks dat deze film gericht lijkt te zijn op kinderen, is hij net zoals Coraline iets te eng om te kijken met de allerkleinsten. Maar toch… zeker de moeite waard om zelf te zien.
.
Check: Netflix, Itunes en Google Play
.
Kiki's Delivery Service (1989)
Een andere super schattige Studio Ghibli film waar je helemaal gelukkig van wordt! Het jonge heksje Kiki reist ver weg van haar ouders om te leren over magie en het leven van een heks. Haar avontuur loopt helemaal niet zoals ze had gehoopt en ze moet al snel leren om haar eigen keuzes te maken, ondanks alle pech vind ze toch een nieuwe hobby - helpen in een kleine bakkerij. Staat op Netflix, een echt snoepje dit!

Shooom's Odyssey
Shooom's Odyssey

Shooom’s Avontuur (Shooom’s Odyssey, 2020)
Shooom is een klein uiltje die door een zware storm uit zijn nest wordt geblazen. Met een ander ei op zijn rug, gaat hij op zoek naar een moeder voor hem en het ei. Deze Belgische film scoort zeer goed in de Imdb en is een echte gem! Hartverwarmend en super schattig. Ondanks dat ‘ie maar 26 minuten duurt, moest hij toch echt in deze lijst!
.
Voorlopig alleen beschikbaar op DVD. In België o.a. op Ketnet en VRT. Zal ook binnenkort beschikbaar zijn via Google Play. Bekijk hier de trailer.
.
Heb je een van deze films gekeken? Tag ons op Instagram! (@flavourites) Toch op zoek naar een andere film? Check hier onze andere favoriete films: horror, romantisch, feelgooddocumentaires en Netflix series.

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)