De leukste citroenen in the spotlights

Heerlijke Siciliaanse citroenlimo
Heerlijke Siciliaanse citroenlimo

When life gives you lemons, make lemonade. Als je 't mij vraagt een mooi gezegde dat staat voor positiviteit! Want als het even tegenzit in het leven, gaat het er juist om dat je zoekt naar lichtpuntjes. Dus regent het pijpestelen tijdens de zomer? Maak heerlijke citroentaart of ander lekkers! Omdat ik altijd blij word van citroenen, heb ik hier een hoop gele blijmakers voor je.

Citroen frisdrank

Deze vakantie was ik op Sicilië. ja, middenin de hittegolf! Maar léuk dat het er was. We stonden gewoon lekker bijtijds op en tijdens de snikhete uurtjes namen we even een break, om later in de middag weer op pad te gaan. Sicilië is het eiland van citroenen, en overal langs de weg doken dan ook citroenbomen op. Ik kreeg spontaan het voornemen om eenmaal thuis een citroenboompje te kopen. Of hij het zo goed gaat doen als de citroenbomen op Sicilië betwijfel ik, maar het is 't proberen waard. Om nog een beetje in de vakantiesfeer te blijven heb ik hier een aantal superfijne lemon musthaves voor je. Van limo tot zeep. Van citroendesign tot een frisse wind door je huis. Heerlijk, fris en zomers! Eerst deze fijne biologische citroenfrisdrank. Het is nieuw bij Dille&Kamille en ik word er ontzettend blij van. Dit is zó Siciliaans! Niet voor niets 'ie het van het bekende Siciliaanse familiebedrijf Tomarchio. Ze maken citroen bruiswater van Siciliaanse citroenen uit Siracusa (echt de allerbeste) en mineraalwater van de Etna. Ziet er toch geweldig uit? Heel leuk als je een tuinfeest geeft of als er vrienden komen eten! Laat het zo in het flesje staan of serveer in mooie glazen met schijfjes citroen, limoen en takjes verse munt. Zalig!

Citroenverbena wasparfum, mmm!
Citroenverbena wasparfum, mmm!

Fris citroenenwasgoed

Zo lekker in de zomer: fris wapperend wasgoed aan de lijn. Ik houd van die geur! Nu zag ik bij Dille&Kamille dit citroen wasparfum. Het principe wasparfum kennen we al een tijdje, is ook Italiaans, maar deze variant kende ik nog niet. Er zijn vier wasparfum geuren, waaronder dus het heerlijke citroenverbena. Met het pipetje doe je een paar druppeltjes van deze etherische olie bij de was en het resultaat is heerlijk geurend fris wasgoed, dat ook nog eens heel lang zo lekker blijft ruiken. Wat zalig, meteen bestellen! De andere geuren klinken trouwens ook heel aantrekkelijk: fris linnen, lavendel en perzik. Mmm!

De állerlekkerste citroenzeep
De állerlekkerste citroenzeep

Ouderwetse handzeep

Je kent ze wel, deze citroenzeep bol in een jaren '50 zeephouder. Geweldig voor in de keuken of badkamer. Vroeger had ik een huisgenootje die er eentje had bij haar keukenblok. Ik vond 'm zo leuk dat ik er ook eentje heb aangeschaft in mijn eerste eigen huisje in de binnenstad van Utrecht. Een tot poppenhuis verbouwde oude paardenstal middenin het centrum, met een schattig keukentje. De hele kamer ruikte naar citroen als ik mijn handen had gewassen. Misschien moet ik er gewoon weer eentje kopen; nostalgie vergaat niet en deze zeep is echt zalig! Je doet er ook nog eens heel lang mee. Bij Dille&Kamille kun je deze zeep ook los kopen, en hij is er ook in de geuren amandel en cederhout.

Zalige citroencake
Zalige citroencake

Citroencake

Het is niet heel gek dat een citroenfanaat als ik helemaal weg is van de befaamde lemon loaf cake van Starbucks. Tip-tip: wist je dat je bij Dille&Kamille bakmix voor citroen-maanzaadcake kunt kopen? Geweldig, want zo maak je die zalige Starbucks-cake gewoon lekker zelf! Je bakt dan een cake van 500 gram voor € 5,25. En ik zal je vertellen: als je 500 gram aan cake bij Starbucks zou kopen, ben je heel wat meer kwijt :-). Ultieme tip: met deze crema al limone - yes, ook uit Sicilië - maak je de cake helemaal af!

Schoonmaken met ouderwetse citroenzeep
Schoonmaken met ouderwetse citroenzeep

Fris poetsen

En dit is ook zo'n fijne tip. Heb je vlekken in kleding of kussens en wil je geen chemische zooi gebruiken? Koop gewoon zo'n ouderwetsche citroenzeep van Dille&Kamille! Je doet er eeuwen mee, het ruikt zalig en echt, deze citroenzeep verwijdert binnen een mum van tijd allerlei soorten vlekken - ook vetvlekken! Even lekker schrobben, in laten trekken en uitspoelen. Moet je gewoon in huis hebben. 

 

 Meld je aan voor onze nieuwsbrief zodat je altijd als eerste op de hoogte bent van nieuwe tips, toffe shops, leuke adresjes en inspirerende blogs!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)