Kleur en licht: het perfecte duo voor een gezellige keuken

Kleur en licht: het perfecte duo voor een gezellige keuken
Kleur en licht: het perfecte duo voor een gezellige keuken

Sta je op het punt om je keuken in een nieuw jasje te steken? Waarschijnlijk weet je maar al te goed dat er een hoop keuzes zijn die je moet maken. Zo moet je nadenken over de opstelling van de keuken. De keukenapparatuur die terug moet komen. De stijl van de keuken. Maar ook het gebruik van kleur en licht. Want één ding is zeker. Kleur en licht is het perfecte duo voor een gezellige en sfeervolle ruimte. Hoe je hier slim mee om kunt gaan bij jou in huis, lees je in dit blog.

Breng goed in kaart wat voor soort kleuren je in de keuken terug wilt laten komen

Je ziet het al meteen als je kiest voor een van de goedkope keukens van KeukenConcurrent. Er wordt veelal gebruikgemaakt van neutrale kleuren, zoals wit, zwart of een zachte pasteltint. En dat is natuurlijk ook met een reden. Door gebruik te maken van deze rustige kleuren, past de keuken haarfijn binnen vrijwel iedere denkbare woonstijl. Enkele bekende voorbeelden hiervan, zijn:

  • Japandi
  • Modern
  • Landelijk
  • Klassiek
  • Industrieel

Tip! Lichte kleuren zorgen voor een ruimtelijk effect in de keuken

Maar is is nog een andere opmerkelijke trend op het gebied van keukenkleuren. Door bewust om te gaan met het gebruik van lichte kleuren, kan je de keuken optisch groter laten lijken. De ruimte oogt erg uitnodigend en je kunt er in een mum van tijd het hart van het huis van maken. En door een aantal accentkleuren, bijvoorbeeld in de vorm van woonaccessoires, toe te voegen, zorg je meteen voor een persoonlijke twist in de kamer. Wel zo belangrijk natuurlijk als je van je huis een thuis wilt maken.

Zorg voor veel sfeerverlichting en voldoende lichtinval voor genoeg daglicht in de keuken

Ga je op korte termijn aan de slag met een nieuw keukenontwerp? Houd dan ook zeker rekening met de verlichting die je terug wilt laten komen. Probeer altijd te zorgen voor voldoende daglicht en vul dit aan met sfeerverlichting voor als het donker gaat worden. Een goed doordacht lichtplan zorgt ervoor dat je je meteen op je gemak voelt en dat je uiteraard ook voldoende zicht op het koken hebt. In een keukenwinkel krijg je daar natuurlijk alles over te horen door een specialist tijdens het intekenen van de nieuwe keuken. Ga je daar snel mee aan de slag?

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)