In de herfst op vakantie in Nederland? Dit zijn 8 hidden gems!

Noyr
Noyr

Heb jij de afgelopen jaren Nederland helemaal herontdekt als vakantieland, of wist je altijd al dat hier zoveel mooie steden en natuurgebieden zijn? Nederland staat helemaal op de kaart als vakantieland! Mocht je voor deze herfst nog een weekje of weekendje weggaan, dan hebben wij vast een aantal hele toffe plekken voor je in het midden, noorden en zuiden van ons land.

Veluwe
Echt een all time favourite: de Veluwe. Dit ruim 1000 km2 grote beboste gebied is perfect voor een herfstvakantie. De verkleurende bladeren, heel veel verschillende paddenstoelen, de kortere en vochtigere dagen. Je ziet en ruikt dat het najaar is. Heerlijk om hier een paar dagen vakantie te vieren en te genieten van de mooie natuur. En dat gaat je zeker weten lukken bij Noyr. Dit super stijlvolle Tiny House ligt aan de noordkant van de Veluwe, vlakbij Nunspeet en ook niet ver van het Veluwemeer. Grote kans dat je ‘s ochtends eekhoorntjes of andere dieren in je tuin hebt. Check snel de beschikbaarheid in november en december, want dit huisje is heel erg gewild.

Huize Hulshorst
Huize Hulshorst

Ga je met de hele extended family op vakantie, dan is Huize Hulshorst the place to be. Ik spotte ‘m toen ik een locatie zocht voor een lang weekend in het voorjaar met mijn eigen familie. Meteen geboekt dus. En zeg nou zelf, wat is er niet goed aan deze villa? Midden in het bos met een eigen zwemvijver, zes slaapkamers, drie badkamers, comfy woonkamer met open haard en moderne inrichting, giga keuken met twee ovens én een gastenverblijf voor nog eens vier personen. Had ik al gezegd dat er om het huis een tuin van 7.000 m2 is? Daar kun je heerlijk verstoppertje in spelen!

The Weavery
The Weavery

Amsterdam
Nu de buitenlandse toeristen nog niet massaal naar Nederland komen, is dit de perfecte tijd om zelf op vakantie te gaan in onze hoofdstad. Boek een stylish hotel en dompel je helemaal onder in die fijne cityvibe, ontdek alle kleine geheime straatjes met leuke winkels, koffietentjes en musea. Vlak bij het Rijksmuseum in een straatje dat eruit ziet alsof het zich in een klein dorp bevindt, ligt The Weavery. Hier logeer je in één van de twee gastenkamers die modern, maar met een klassieke en oriëntaalse knipoog zijn ingericht. Als je gelukt hebt (en dat heb je als logeert bij The Weavery), dan trakteert gastvrouw Bettina je op een zoete lekkernij uit eigen keuken. En uiteraard kent ze alle hidden gems in de buurt.

Sweets Hotel
Sweets Hotel

Ook heel erg leuk in Amsterdam zijn de brugwachtershuisjes van Sweets Hotel. Op maar liefst 28 plekken vind je deze bijzondere huisjes die zijn omgetoverd tot tweepersoons hotelkamers. Elk huisje heeft zijn eigen, unieke design en waar je ook logeert, je zit praktisch op het water en hobbelt zo de stad in. 

Met de kippen op stok
Met de kippen op stok

Limburg
Als geboren en getogen Limburgse wil ik je natuurlijk even wijzen op het zuiden van ons land. Het is zo’n andere omgeving dat de rest van Nederland, je hebt soms echt het idee dat je in het buitenland bent. Én je kunt er logeren in een kippenhok, hoe leuk is dat!. Oké, het is inmiddels geen kippenhok meer, maar een uiterst comfortabel vakantiehuis voor vier personen. Met de kippen op stok ligt midden in het Leudal waar je heerlijk wandelen en allerlei leuke pittoreske dorpjes kunt bezoeken.

Natuurhuisje in Mechelen (Lb)
Natuurhuisje in Mechelen (Lb)

Ga je echt voor de heuvels en de bossen, dan zak je nog wat verder af, bijvoorbeeld naar Mechelen. Via Natuurhuisje vond ik deze charmante en typisch Limburgse 18e eeuwse vakwerkhoeve, waar je met acht personen kunt logeren. Er is een gezellige woonkeuken, en als kers op de taart een houtgestookte hottub met uitzicht op de immens grote boomgaard en het glooiende landschap. Je loopt vanuit het huis zo de mooie natuur in waar je dassenburchten,wilde zwijnen en reeën kunt spotten. In nog geen 20 minuten via kleine kronkelige weggetjes sta je midden in het Bovenste Bos op het drielandenpunt. 

Kruisherenhotel Maastricht
Kruisherenhotel Maastricht

Het allerbeste heb ik voor het laatst bewaard en dat is Maastricht, de stad waar ik de eerste achttien jaar van mijn leven heb doorgebracht en waar ik nog steeds graag kom. De sfeer is er gemoedelijk, bourgondisch, soms een beetje chique. Er zijn tal van originele winkeltjes aan beide kanten van de Maas (ga zeker een paar uur rondstruinen in Wijck) en overal in de stad vind je gezellige pleinen met cafés -waar je soms nog zelfs een klein glaasje advocaat met slagroom bij je koffie met vlaai krijg. En je kunt er waanzinnig leuk logeren, bijvoorbeeld in een oud klooster midden in de stad. Het 15e eeuwse Kruisherenhotel is echt one of a kind en omgetoverd tot een design paleis dat van alle gemakken is voorzien. Na een dagje shoppen en dineren in de stad, loop je op je gemak terug naar het hotel en sluit je de avond af in de wijnbar van het hotel. Perfect toch?

Houseboat in Maastricht
Houseboat in Maastricht

Ook leuk en net even anders, is logeren op een boot. Ook dat kan in Maastricht. Via Origineel Overnachten vond ik deze houseboat met twee slaapkamers en alles wat je verder mag verwachten in een luxe vakantiehuis, zelfs een dakterras waar je van een heerlijk herfstzonnetje kunt genieten. En maak je geen zorgen over de temperatuur tijdens koude herfstdagen, want deze boot is volledig geïsoleerd. Deze boot is geschikt voor vier personen en ligt op tien minuten afstand van het centrum, in de Maastricht Marina. Ga je liever de natuur in dan de stad, dan ben je zo bij de Sint Pietersberg aan de ene kant van de Maas of in de bossen van het Geul- en Gulpdal aan de andere kant. Wat een plek om te genieten van de herfst!

Is Nederland in de herfst te koud voor jou, check dan ons blog met vijf hidden gems in de zon.

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)