Hotspot voor het maken van glas-in-lood

Glas Studio Nouck uit Rotterdam
Glas Studio Nouck uit Rotterdam

Zoveel mensen dromen van een huis met glas-in-lood... Niet heel gek, want het gekleurde zonlicht dat op vloeren en muren weerkaatst is echt prachtig. Velen met een jaren '30-huis zullen dan ook trots zijn als ze authentiek glas-in-lood in hun huis hebben. Maar wat als vorige bewoners het hebben weggehaald? Of wanneer je op een andere manier glas-in-lood in je huis wilt laten shinen? Hier hebben we een superleuk en uniek adresje voor gevonden!

En dat leuke adresje, dat is Glas Studio Nouck van Nanouck van Iersel. Superleuk verhaal heeft ze. Nanouck hield altijd al van licht en vooral van het spelen met licht. Haar creativiteit - en vooral haar liefde voor licht - werd flink aangewakkerd op het Hout- en Meubileringscollege dat ze volgde. Heerlijk de hele dag mooie dingen maken met je handen, hoe geweldig moet dat zijn! Na deze opleiding besloot ze dat ze de concepten in haar hoofd wilde omzetten in creatieve projecten. Ze meldde zich aan bij de kunstacademie Willem de Kooning waar ze in aanraking kwam met glas-in-lood. Hierin komt alles samen voor Nanouck: het spelen met licht, 't uitvoeren van een ambacht, mooie dingen maken en creatieve concepten bedenken... 

Glas Studio Nouck: Hotspot voor het maken van glas-in-lood
Glas Studio Nouck: Hotspot voor het maken van glas-in-lood

Gerecycled glas

Lang verhaal kort: Nanouck werd specialist in glas-in-lood en runt inmiddels haar eigen studio vanuit haar Rotterdamse woning. Hier restaureert ze glas-in-lood en maakt ze nieuwe voorwerpen met het gekleurde glas. Superleuk, want met glas-in-lood kun je natuurlijk veel meer doen dan alleen een raampje opvullen. Zo maakt Nanouck prachtige glashangers die je voor het raam kunt hangen - leuk als je zelf geen glas-in-lood hebt - maar ze restaureert ook bestaand glas-in-lood. En het bijzondere is: voor haar ontwerpen gebrukt ze enkel gerecycled glas. Op die manier kan Nanouck bijzondere ontwerpen maken, waarmee ze haar voetafdruk niet vergroot. Heel mooi!

Leuk als cadeau

Het leuke van glas-in-lood is natuurlijk dat de lichtinval steeds weer anders is, waardoor het effect ook continu in beweging is. Juist dat maakt dat Nanouck het werken met glas-in-lood zo leuk vindt. Wil je ook zo'n bijzonder object in huis? Nanouck heeft twee collecties. De Botanical Glass Collectie bestaat uit verschillende bloemen in prachtige kleuren. Je kunt de objecten voor je raam of aan de muur hangen. Zoek een plekje op waar de zon naar binnen valt en genieten maar. Ook al heb je geen jaren '30-huis met origineel glas-in-lood! De andere collectie van Nanouck bestaat uit strakkere vormen. Deze heeft de naam LINEA Collectie. De kleuren zijn uitgesproken en prachtig. Of er nu wel of geen zonlicht doorheen valt! Echt waanzinnig mooi en ook heel leuk om cadeau te geven.

Op maat gemaakt

Nanouck maakt veel glas-in-lood op maat. Ben je op zoek naar een uniek (huwelijks)cadeau? Wil je een bijzonder stukje kunst in huis halen, heb je een wens voor bepaalde afmetingen of wil je je eigen glas-in-lood laten restaureren? Nanouck kan het allemaal voor je maken. Helemaal naar jouw wensen en vanuit haar eigen huis slash studio in Rotterdam. 'n Bijzonder adres om te onthouden!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)