Feelgood tea: kies voor eerlijke thee

Feelgood tea: kies voor eerlijke thee
Feelgood tea: kies voor eerlijke thee

Genoeg drinken is gezond, dat weet iedereen. Neem een van de meest populaire dranken in de wereld: thee. Tjokvol smaak, soms zelfs met wat gezonde stofjes, nul calorieën. Hoe kun je ervoor zorgen dat thee je een nóg beter gevoel geeft?

Thee voor elk moment


Ten eerste, door de juiste theesoorten te kiezen op het juiste moment. Zo bevat zwarte thee het meest van de stof theïne, een zusje van de stof cafeïne die je in koffie vindt. Dat is heerlijk als je ‘s ochtends een kop thee drinkt om wakker te worden, maar niet ideaal vlak voordat je gaat slapen. Als het bijna bedtijd is kun je juist beter een kruideninfusie drinken. Daar zitten geen theeblaadjes in, dus geen theïne. 

De gezondste keuze: groene thee


Vind je gezondheid juist het belangrijkst? Van alle theevariaties is groene thee het meest gezond, omdat dat vol zit met antioxidanten. Deze stofjes spelen een belangrijke rol bij het bestrijden van vrije radicalen in ons lichaam, wat kan helpen bij het verminderen van ontstekingen en het voorkomen van celbeschadiging. En dat zit dus gewoon in je kopje! Groene thee staat wetenschappelijk bekend om zijn hoge gehalte aan antioxidanten, zoals catechinen, die diverse gezondheidsvoordelen hebben.

Let op de kwaliteit


Wist je dat is het zo dat de gezondheidsvoordelen van groene thee het best tot uiting komen in thee die bestaat uit hele blaadjes van de theeplant? Dat is dus iets heel anders dan thee uit de supermarkt. Die bestaat vaak uit gruis: scheur maar eens een theezakje open. Dit theegruis is bijna een soort poeder en bevat geen blaadjes, dus ook amper smaak of gezondheidsvoordelen. Gelukkig zijn er merken met thee van hoge kwaliteit (dus hele blaadjes) die ook leverbaar zijn in theezakjes. Zoals de thee van TEAmwork Tea, die als losse thee te bestellen is, maar ook in biologisch afbreekbare piramidezakjes gemaakt van soilon. Scheur maar eens zakje van TEAmwork Tea open: daar zie je gewoon hele theeblaadjes in zitten.

Veel variatie


Het leuke aan thee is dat er een waaier aan diverse smaken en soorten beschikbaar is. Van kruideninfusies tot groene en zwarte thee - de keuze is reuze. Overigens hebben de meeste mensen één of twee ‘vaste’ theesmaken die ze heel regelmatig drinken. Dan is een theeabonnement heel handig. Zo heb je altijd je favoriete theesmaken op voorraad. Bij het TEAmwork Tea thee abonnement heb je de keuze: je kunt elke keer dezelfde theesmaken laten bezorgen, of in je account een keer een smaakje wisselen en iets nieuws proberen. Of je laten verrassen door een verrassingssmaak te kiezen!

Beter voor de wereld


Net als koffie wordt thee veel geproduceerd in derdewereldlanden. Dat betekent dat je mensen in ontwikkelingslanden kunt helpen door een ‘betere’ keuze te maken in je thee- (of koffie)aankoop. Meer thee drinken wordt immers makkelijker als je weet dat je er theeplukkers aan de andere kant van de wereld een eerlijk salaris mee geeft. Toch? De thee van TEAmwork Tea is short chain, dus met een zo kort mogelijke productieketen. Hierdoor komt zoveel mogelijk van de opbrengst terecht bij de theepluksters en de theefabriek in Sri Lanka waar alle TEAmwork Tea vandaan komt. Het Fairtrade label garandeert een beter loon voor alle vrouwelijke pluksters die op de plantage werken.

Kortom, thee is niet zomaar een drankje. Het is gezond, veelzijdig én (als je goed kiest) wereldverbeterend. Dus, de volgende keer dat je zin hebt in een warm drankje, kijk eens iets verder dan de thee in de supermarkt. Cheers!

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief zodat je altijd als eerste op de hoogte bent van nieuwe tips, toffe shops, leuke adresjes en inspirerende blogs! 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)