Dit zijn onze 5 onmisbare eco producten

Fietstas shopper, zo mooi en handig
Fietstas shopper, zo mooi en handig

Je weet: hier bij Flavourites zijn we fan van eco producten. Het lukt niet altijd om een duurzame lifestyle na te streven hoor, maar we doen ons best. Deze vijf duurzame producten passen helemaal in ons straatje. Ze zijn mooi, handig én eco! Allemaal gespot bij de fijne Eco Social shop Johnny Jungle

Urban Proof fietstas

Voor wie ze nog niet kende: Johnny Jungle is een heel leuke shop die uit z'n voegen barst van de mooie en handige eco en eerlijk gemaakte producten. Voor als je op reis gaat, voor je dagelijkse boodschappen, voor naar je werk en noem-maar-op. Het leuke van Johnny Jungle is dat je hier veel producten vindt die je vast al een tijd kent en misschien ook al hebt, maar dat je hier ook geheid nieuwe ecoproducten spot waarvan je denkt 'Hééé, wat handig!'. Wil je ook op een duurzame(re) lifestyle overgaan en wil je verrast worden met producten die hierbij perfect passen? We delen vijf superleuke tips! Allereerst deze fietstas van gerecycled materiaal. Ik moet eerlijk bekennen: ik vind fietstassen stom, suf en burgerlijk. Liever fiets ik met de boodschappen geslingerd over een lamme schouder of prop ik mijn fietskratje vol waardoor mijn stuur topzwaar wordt. Ik weet: niet de meest veilige manier van fietsen (vooral als je de schoudertassen erbij rekent) maar ik weiger fietstassen. Totdat ik deze stoere tas zag. Wacht ff. Zó kan het dus ook! Stoer, handig, lekker robuust en verre van suf. Je klikt 'm zo op je bagagedrager en neemt 'm mee de winkel in als je boodschappen gaat doen. Hij is van het duurzame Nederlandse label Urban Proof, gemaakt van gereyclede flessen en met € 42,-zeer betaalbaar. Very urban!

Niets meer kwijtraken
Niets meer kwijtraken

Hond of sleutels kwijt?

Wij hebben een beagle gehad die continu wegliep :-). Hadden we nou maar deze Thnx-tag gehad... En een vriendin is laatst haar sleutels kwijtgeraakt. Enorm gedoe was dat. Die had ook een Thnxs tag moeten hebben. Wat 't is, zo'n tag? Deze tag hang je aan je handtas, sleutels, aan Bello of aan andere waardevolle spullen. De QR-code die hier opstaat kan iedereen met een mobiel scannen, waarna jouw gegevens tevoorschijn komen. Super handig, want zo komen je spullen hopelijk weer snel bij jou terecht. En wat is er nu eco aan deze tag? Sowieso dat jouw spullen weer gewoon bij jou terechtkomen. Maar het bedrijf thnx wil ook graag de wereld elke dag een stukje beter maken en doneert daarom 5% van de winst naar ‘Team Alzheimer’, een onderzoeksteam naar Alzheimer. Heel mooi!

Inklappen en wegwezen
Inklappen en wegwezen

Opvouwbare beker

In de categorie 'handig, stylish en eco' mag deze opvouwbare beker niet ontbreken. Moet je kijken hoe handig. En ziet er bovendien mooi uit! Deze inklapbare beker van HUNU is BPA-vrij en gemaakt om de plastic wegwerpbekertjes te verbannen! Je vouwt 'm eenvoudig op en neemt 'm daardoor zo mee in je jaszak of tasje. Laat dit het einde betekenen voor al die stomme plastic wegwerpbekertjes die nu écht niet meer kunnen! Goed om te weten: de beker is nu in de sale en je kunt er ook een relatiegeschenk van laten maken. Goed statement.

Hersluitbare zakjes voor lunch en andere versnaperingen
Hersluitbare zakjes voor lunch en andere versnaperingen

Herbruikbare boterhamzak

Het was even wennen, maar inmiddels willen we niet meer anders. Herbruikbare boterhamzakjes van biokatoen zijn ideaal voor de dagelijkse lunch en voor kleine hapjes die we meenemen naar de studio. Weg met plastic zakjes en folie, wij hebben nu deze zakjes die er mooi uitzien en het eten lekker vers houden. Echt een fijne kleine investering waar we helemaal blij van worden.

Heerlijk, haarzeep!
Heerlijk, haarzeep!

Natuurlijke haarzeep

Last but not least de haarzeep. Plastic shampooflessen zijn bij ons al een tijd passé, en hoewel we in het begin moesten wennen aan haarzeep willen we inmiddels niet meer anders. Het is zo gemakkelijk, bespaart enorm veel plastic zooi (wel drie flessen per zeepblokje!) en op vakantie neemt zo'n zeepblokje lekker weinig ruimte in beslag in de toilettas. Deze haarzeep van Helemaal Shea is superfijn. Nogmaals: even wennen in het begin (je hoofdhuid moet de eerste paar weken afkicken van chemische troep) maar daarna wil je echt nooit nooit nooit meer anders.

 

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)