Dit is hoe je jouw kledingkast een flinke stijl boost, kunt geven!

Dit is hoe je jouw kledingkast een flinke stijl boost, kunt geven!
Dit is hoe je jouw kledingkast een flinke stijl boost, kunt geven!

Elke ochtend opstaan en niet weten wat je aan moet trekken...? We kennen het allemaal. Het is misschien wel tijd voor een frisse wind door je kledingkast. Het maken van een stijlstatement hoeft geen fortuin te kosten. Met een paar slimme keuzes kan je jouw kledingkast een enorme stijl boost geven. Dit artikel gaat je laten zien hoe!

Ga voor kwaliteit kleding

Kwaliteit boven kwantiteit is een gouden regel wanneer het aankomt op mode. Het kan verleidelijk zijn om goedkopere kledingstukken in bulk te kopen, maar vaak gaan deze minder lang mee en zien ze er sneller versleten uit. Kies in plaats daarvan voor kleding van hoogwaardige materialen zoals katoen, wol of linnen. Deze materialen zijn duurzamer en behouden hun vorm en kleur langer. Bovendien ziet kleding van goede kwaliteit er vaak chiquer uit, wat jouw totale uitstraling direct een boost geeft! Je zult jezelf verbazen hoe veel langer je favoriete kledingstukken mee gaan als je investeert in kwaliteit. Lacoste staat bekend, om dat de kleding hiervan langer mee gaat dan de gemiddelde kleding.

Zorg voor kledingstukken die extra stijl geven

Iedere kledingkast heeft een paar eyecatchers nodig. Dit zijn de stukken die je hele outfit meteen een upgrade geven. Denk aan een klassiek leren jasje, een goed zittende blazer, een opvallende jurk of een paar stijlvolle schoenen. Deze items kunnen vaak gecombineerd worden met verschillende outfits en geven elke look direct meer flair. Een goed voorbeeld hiervan is het toevoegen van accessoires zoals stijlvolle horloges of opvallende kettingen. Deze details kunnen het verschil maken tussen een eenvoudige look en een onvergetelijke outfit. Zorg ervoor dat je een paar van dit soort kledingstukken in je kast hebt hangen voor de dagen dat je wat extra stijl wil uitstralen!

Haal veel extra kleuren

Als je vaak in hetzelfde kleurpalet blijft hangen, kan het tijd zijn om wat meer variatie in je kledingkast aan te brengen. Kleuren kunnen een enorme impact hebben op hoe je jezelf voelt en hoe anderen je zien. Probeer eens wat gedurfde kleuren zoals rood, geel of zelfs pastelkleuren als mintgroen of lavendel. Deze kleuren kunnen je outfit opfrissen en je een vernieuwde energie geven. Kleuren zoals zwart, wit en beige zijn natuurlijk veelzijdig en altijd goed, maar het toevoegen van wat nieuwe tinten kan je hele look een andere vibe geven. Mix en match verschillende kleuren en prints voor een levendigere en interessantere garderobe. Je zult zien dat met een beetje kleur, je dagelijkse outfits direct meer opvallen!

Ga voor stijlvolle merken

Hoewel het niet nodig is om je gehele kledingkast te vullen met designerstukken, kunnen een paar items van bekende stijlvolle merken een groot verschil maken. Merken zoals Chanel, Gucci en Stone Island hebben een reputatie voor kwaliteit en stijl. Door een paar tijdloze items van zulke merken aan je garderobe toe te voegen, geef je je stijl meteen een upgrade. Dit betekent niet dat je uitsluitend voor high-end merken moet gaan; er zijn ook middenklasse merken die geweldige, stijlvolle kledingstukken aanbieden. Merken zoals COS, & Other Stories en Massimo Dutti staan bekend om hun stijlvolle en kwalitatieve kleding voor een iets vriendelijker prijskaartje. Vaak is de pasvorm en het materiaalgebruik beter dan bij de goedkopere opties, wat je gehele look naar een hoger niveau tilt.

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)