Dit is onze favoriete (en troepvrije) huidverzorging!

Troepvrije skincare van SMPL
Troepvrije skincare van SMPL

In een wereld waarin we steeds bewuster zijn van wat we in ons lichaam stoppen, is het tijd om ook meer stil te staan bij wat we óp ons lichaam aanbrengen. Onze huid is namelijk ons grootste orgaan, die mag dus wel net zoveel aandacht krijgen als onze voeding. En dat is precies waar SMPL Skincare zich mee bezighoudt: natuurlijke huidverzorging, zonder schadelijke toevoegingen. Wij doken in dit sympathieke Nederlandse merk én probeerden de producten uit!

Gewoon huidverzorging voor elke huid

Bij SMPL geloven ze in clean skincare zonder compromissen. Dus geen microplastics, geen onnodige parfums en geen chemische stoffen waar je huid van gaat protesteren. Of je nu last hebt van een gevoelige huid, eczeem of gewoon op zoek bent naar producten die écht werken zonder rommel, SMPL heeft het! Alle producten zijn samengesteld om huidproblemen te verminderen en je een natural glow te geven, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over wat er op je huid zit. Bovendien zijn alle producten gifvrij en bevatten ze geen ingrediënten die huidirritaties kunnen veroorzaken. Perfect voor mensen met een gevoelige huid of met een eczeemhuid, die vaak moeite hebben om de juiste producten te vinden.

De skincare van SMPL is clean, dus ook geschikt voor de gevoelige huid
De skincare van SMPL is clean, dus ook geschikt voor de gevoelige huid

Schoon gezicht, schone badkamer, schone planeet

Wat we zelf zo fijn vinden aan SMPL, is dat dit een label is zonder poespas. Natuurlijke verzorging hoeft namelijk niet ingewikkeld te zijn en het is ook echt  niet nodig om allerlei verschillende smeerseltjes in de lades van je badkamerkastje te bewaren. In plaats daarvan heeft SMPL producten met meerdere functies, zoals een hair, face &  body wash en een body, hair & hand lotion. Serieus, deze laatste is écht geschikt als leave in conditioner en voor je lichaam. Tried it and loved it! Het is dus niet alleen super handig om veelzijdige verzorgingsproducten te hebben, het is ook nog eens heel duurzaam. Minder producten betekent minder afval. Ideaal dus voor iedereen die een mindful lifestyle ambieert! En het scheelt ook een hoop ruimte in je kastjes en op je wastafel, wel zo fijn.

Super fijn, deze body, hair & hand lotion
Super fijn, deze body, hair & hand lotion

Clean beauty

De term ‘troepvrij’ zegt het eigenlijk al: geen overbodige toevoegingen, geen schadelijke ingrediënten, maar pure en natuurlijke formules. Dit past ook weer bij clean beauty, waarin transparantie en bewustzijn centraal staan en dat al een poosje trending is. Super goed natuurlijk, alleen is de downside dat er ook veel aan greenwashing wordt gedaan; veel (beauty) merken doen zich groener voor dan ze eigenlijk zijn. Ik vind het een geruststellend idee dat SMPL echt doet wat het zegt, zodat je precies weet wat je op je huid en in je haren smeert. 

Kijk dan die gezonde glow!
Kijk dan die gezonde glow!

Getest door Petra en Natascha van Flavourites

Wie ons een beetje kent, weet dat onze hartjes sneller gaan kloppen van duurzame producten. En nóg sneller als die producten er stijlvol uitzien. Twelve points voor SMPL, want het strakke, eenvoudige design staat super mooi in de badkamer. Ik (Petra) heb de fles Body, hair & hand lotion standaard op de wastafel staan. Na het douchen even twee pompjes (handig!) en insmeren maar. De crème smeert lekker uit, droogt snel en heeft geen sterke geur. Eén keer in de week smeer ik het in mijn handdoekdroge haar. Dat is in het begin wel even wennen, want je hebt toch  het idee dat je bodylotion in je haar smeert. Maar het is echt heel fijn en verzorgend voor mijn haar. 

Flavourites' Natascha is fan van de multi balm
Flavourites' Natascha is fan van de multi balm

De cleansing creme staat dan weer wel in mijn kastje, maar die haal ik er elke avond uit om mijn gezicht mee schoon te maken (tip: voor mascara en eyeliner eerst een speciale oogmake-up reiniger gebruiken). Ik vind het een super zachte crème en mijn huid staat niet loeistrak niet nadat ik het met water eraf heb gehaald. Je kunt de facewash ook als masker gebruiken, dan laat je ‘m gewoon tien minuten intrekken. 

Mijn collega Natascha heeft afgelopen zomer de minerale zonnebrandcrème gebruikt en was daar heel tevreden over. Hij smeert goed uit en laat geen witte waas achter. Maar ze is echt helemaal weg van de multi balm. De balm is boterzacht, ze smeert het op haar lippen en wangen, en zelfs bij haar super gevoelige huid (rosacea) geeft het geen irritatie. Als we dan toch een nadeel moeten noemen: de tube is veel te klein. We want more en dat geldt eigenlijk voor alle producten van SMPL Skincare. Wij zijn fan!

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)