De magie van Lapland

De magie van Lapland
De magie van Lapland

Heb jij als een nagedacht over een vakantie naar Lapland? Een vakantie naar Lapland staat garant voor een onvergetelijke vol magie, avontuur en natuur. Er wordt soms gedacht dat Lapland een eigen land is, maar dat is zeker niet het geval. Lapland is een gebied dat zich uitstrekt over de noordelijke delen van Finland, Zweden, Noorwegen en Rusland. Het is een bestemming die zowel in de zomer als in de winter ongelooflijk veel charme heeft.

Wil je betoverd worden door het Noorderlicht, wil je de Middernachtzon eens ervaren of ben jij juist helemaal fan van spannende activiteiten in de buitenlucht? Een Lapland vakantie biedt het totaalpakket. We vertellen, samen met Lapland specialist Mökki Travel, graag meer over een vakantie naar Lapland, inclusief tips over de beste reistijd.

Lapland in de winter

De winter in Lapland is bijna een sprookje, zo mooi. Van december tot april is het landschap bedekt met een dikke lag sneeuw. Enkele hoogtepunten van een winterse vakantie in Lapland zijn:

- Het Noorderlicht: Het Noorderlicht is misschien wel een van de meeste spectaculaire natuurverschijnselen ter wereld. En Lapland is een van de beste plekken om dit fenomeen te zien. De donkere, heldere nachten en minimale lichtvervuiling geven de perfecte omstandigheden om de dansende lichten te kunnen zien. Om het Noorderlicht te spotten kun je het ergens tussen eind september en begin maart reizen naar Lapland.
- Safari’s: Een tocht met een huskyslee is een onvergetelijke ervaring, maar ook een rendierslee is een unieke manier om de cultuur en natuur van Lapland te ervaren.
- Ijsvissen: Voor Finnen is vissen op bevroren meren een populaire activiteit in de winter. Boor een gat in het ijs, zet je hengel uit en geniet van de rust en stilte.
- Sneeuwscooters: Ben jij een avontuurlijke reiziger? Dan is een sneeuwscootersafari de perfecte kans om op een snelle en opwindende manier het landschap te verkennen.

Lapland in de zomer

Hoewel Lapland misschien vooral bekend staat als een winterwonderland, is het ook in de zomer een echte aanrader. Van juni tot augustus komt de natuur hier tot liever en geniet je van eindeloze dagen dankzij de middernachtzon. Enkele hoogtepunten van een Lapland vakantie in de zomer zijn:

- Middernachtzon: In de zomer gaat de zon in Lapland wekenlang bijna niet onder. Dit betekent dat je 24 uur per dag kunt genieten van daglicht. Dit biedt unieke ervaringen in de natuur, zoals een wandeling midden in de nacht zonder in de duisternis te lopen.
- Trekking: De zomer in Lapland is perfect voor lange wandelingen en trektochten door de natuur. Veel nationale parken, zoals Oulanka National Park, bieden tientallen of zelfs honderden kilometers aan wandelpaden door de bossen en heuvels van Fins Lapland.
- Kanoën en kajakken: Lapland is een paradijs voor liefhebbers van watersport dankzij de vele meren. Kanoën en kajakken zijn populaire activiteiten op het water in Finland.
- Wildlife: In de zomer is de kans groot dat je wilde dieren tegenkomt in Lapland, zoals rendieren, elanden en misschien zelfs een beer (op afstand hopelijk). Ga mee op een georganiseerde en veilige wildlifesafari om deze dieren in hun natuurlijke omgeving te zien.
- Sami-festivals: De inheemse Sami-bevolking van Lapland viert in de zomer jaarlijks verschillende traditionele festivals. Dit is een perfecte kans om meer te leren over hun cultuur, muziek en authentieke ambachten.

Wat is de beste tijd om naar Lapland te gaan?

De beste reistijd voor een vakantie naar Lapland hangt af van de activiteiten die je op het oog hebt. De winter is natuurlijk de perfecte periode voor allerlei activiteiten in de sneeuw en het spotten van het Noorderlicht. De zomer daarentegen geeft weer een unieke kans om de Middernachtzon te ervaren en te genieten van de schitterende natuurlijk. Zoek je vooral rust? Ga dan in de herfst om de adembenemende kleuren van de herfst in stilte te bewonderen en toch een kans op het Noorderlicht te hebben. Ook in de lente zijn er over het algemeen minder toeristen, maar is een unieke periode omdat de sneeuw begint te smelten en de flora en fauna langzaam ontwaken.

Unieke vakantie in Lapland

Ben je op zoek naar een unieke en authentieke vakantie in Lapland, ver weg van de toeristische hotels? Dan biedt Mökki Travel vakanties in Fins Lapland waarbij je verblijft in échte Mökki’s, traditionele Finse vakantiehuisjes. Zo ervaar je de échte sfeer van Lapland, zoals de Finnen dat zelf ook doen.

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)