Cadeautips voor vaders en broers

Cadeautips voor vaders en broers
Cadeautips voor vaders en broers

Het kan nog weleens lastig zijn om een cadeau te verzinnen voor je vader of voor je broer. En ook voor die ene goede vriend is het elk jaar weer gissen. Dat heeft er eigenlijk vooral mee te maken dat mannen over het algemeen geen lange wensenlijstjes voor hun verjaardag maken en niet van tevoren even laten weten wat ze verlangen. Daarnaast zijn de meeste mannen niet zo gek van sieraden en make-up. Sokken zijn meer iets over onder de kerstboom en een goed boek wordt na verloop van tijd ook wat eentonig. Dus waar maak je je vader of je broer dan blij mee? Je voelt het misschien al een beetje aankomen, maar het antwoord op die vraag is: bier!

Spannende bierpakketten

Voor Vaderdag of de verjaardag van je vader of broer is bier een hartstikke leuk en lekker cadeau. Je kunt bijvoorbeeld bierpakketten cadeau doen. Dat zijn pakketten die bestaan uit een selectie biertjes, speciaal samengesteld door de slijterij of door de online webshop. Deze pakketten kunnen bijvoorbeeld bestaan uit biertjes die allemaal op dezelfde manier zijn gebrouwen, of je kunt kiezen voor een pakket met een speciaal thema. Zo heb je bierpakketten voor de lente, zomer en herfst, maar er zijn dus ook bierpakketten voor liefhebbers van witbier, IPA, blond bier en zelfs alcoholvrije biertjes.

Het favoriete biertje

Er zijn dus allerlei soorten bierpakketten te vinden en dat maakt dat er voor ieder wat wils is. De kans is groot dat je vader, je broer of je vriend een favoriet biertje heeft. Als je niet zoveel kennis hebt van biersoorten, helpen we je even op weg. Allereerst heb je de welbekende IPA. IPA staat voor Indian Pale Ale en is een extra hoppig en vaak ook extra bitter bier. Veel mannen zijn er gek op, dus als je geen idee hebt welk bierpakket je moet kiezen, zit je met de IPA waarschijnlijk wel goed. Witbier wordt veel in de zomer gedronken, omdat het een verfrissende smaak heeft en meestal minder alcohol bevat dan bijvoorbeeld IPA’s. Blond bier is, door minder hop gebruik dan bij pils en IPA’s, minder bitter en daardoor meer toegankelijk. Blond bier is te verkrijgen in varianten met lage alcoholpercentages zoals 4-5%, maar ook hogere alcoholpercentage van soms wel 8% of 8,5%. 

Bierproeverij

Je kunt je vader, je broer of je vriend natuurlijk meenemen naar een bierproeverij, wat overigens helemaal niet misstaat als cadeau, maar je kunt de bierproeverij ook naar huis halen. Er zijn genoeg bierpakketten te verkrijgen met biertjes die de jarige nog nooit heeft geproefd. De kans is trouwens ook groot dat dat ook voor jou geldt. Zo word je cadeau een gezellige activiteit. Het is uiteraard ook mogelijk om zelf pakketten samen te stellen. Op die manier maak je je cadeau persoonlijker. Zo zijn er allerlei manieren om bier cadeaus te bedenken en die ene man voor zijn verjaardag te verwennen met zijn favoriete drankje.

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)