Droogbloemen-inspiratie (waar je direct mee aan de slag wilt)

Van subtiele takjes in een vaas tot een telefoonhoesje van droogbloemen. Ideeën te over!
Van subtiele takjes in een vaas tot een telefoonhoesje van droogbloemen. Ideeën te over!

De warme voorjaarszon zon schijnt weer door het raam. De frisse lentebries vrolijkt je helemaal op wanneer je even je neus naar buiten steekt om de prachtige kleuren buiten te bewonderen... Heb jij ook zo’n zin in dit stralende seizoen? Haal deze mooie droogbloemen in huis en verwelkom een klein beetje lente in jouw interieur!

 

 

 

DIY-tip
Bij Deens snappen ze heel goed waar we blij van worden: hier vind je geweldige bossen droogbloemen die je op eindeloos veel manieren kunt gebruiken. Moet je eens kijken, hoe leuk! Tip: haal er een paar takjes uit en zet deze in een mooie vaas. Heel veel meer heb je écht niet nodig. Bij Bloomon zagen we ook een heel origineel droogbloemen-idee. Hier maakten ze een DIY om van de door jou zelf gedroogde bloemen een telefoonhoesje te maken. Check hier het stappenplan. Wat een leuke tip!

Leuk: versier je cadeautjes met droogbloemen!
Leuk: versier je cadeautjes met droogbloemen!

Perfect voor cadeautjes
Heb je na het shoppen van bossen droogbloemen bij Deens.nl ;-) nog de nodige takjes over? Dan hebben ze hier nog een leuke tip voor je: versier er cadeautjes mee! Zó simpel, maar zó leuk. Als je een rol wit inpakpapier of kraftpapier in huis hebt, ben je al een heel eind. Vastzetten met een mooi stukje tape of touw en het cadeautje is bijna te mooi om open te maken.

De allermooiste droogbloemen
De allermooiste droogbloemen

Bloemen om mee te tafelen
Tafeldecoratie is een leuke eyecatcher waar je helemaal warm van wordt. Vaak eet je hier drie keer per dag of zit je aan de eettafel om online te werken (of om stiekem online te winkelen). Een beetje geur en kleur is dus zeker welkom op zo’n vaak bezochte plaats. Je kunt hier kiezen voor kleine details, zoals bloemblaadjes of een mini boeketje. Stof die oude vaasjes uit de kast maar af en vul ze met een schattig boeketje om je interieur helemaal op te vrolijken.

Om in te lijsten, zo mooi zijn droogbloemen
Om in te lijsten, zo mooi zijn droogbloemen

Gezelligheid in een vaasje
Heb je eerder een minimalistische inrichting? Of verlang je naar nog wat meer kleur? Dan zijn droogbloemen in een vaas waarschijnlijk perfect voor jou. Een grote vaas zet je makkelijk op de grond voor wat extra vulling op een lege plaats. Kleine vaasjes zijn dan weer heel leuk naast je bed of op een bijzettafeltje. Simpelweg, je kunt droogbloemen overal kwijt om de ruimte wat meer warmte te geven.

Ook mooi in naturel tinten
Ook mooi in naturel tinten

Fleurige portretjes aan de muur
Bloemen aan de muur? Wat dacht je van deze prachtige “bloem portretjes”? Ben je een creatieveling? Dan kun je deze muurdecoratie zeker zelf maken. Een prachtige bezigheid met een nog mooier resultaat! Heel handig voor dit is een bloemenpers. Je droogt de bloemen of blaadjes door ze plat te drukken in de houten pers en kunt ze zo nog heel lang bewaren. Heb je toch meer zin in een leuke shopping spree? ByManoa maakt deze stijlvolle muurdecoratie voor jou, handgemaakt en duurzaam. Neem snel een kijkje!

Kijk op ons pinterest bord voor nog meer droogbloemen inspiratie
Kijk op ons pinterest bord voor nog meer droogbloemen inspiratie

Kleurrijke creativiteit
Ben je kunstzinnig ingesteld en zou je graag zelf aan de slag gaan? Een leuk idee is om oude plastic flessen te gebruiken als bloemenvaasjes. Onze Natascha heeft zo bijvoorbeeld de flesjes in latex gedipt om de kleur te matchen met haar muur. De roze vazen op de foto zijn dan weer van Foekje Fleur (te koop oa. bij Lichtenfijn.nl en Studiowinkel.nl), een perfecte combinatie van gekochte en gemaakte vazen. Ook is het heel leuk om gaten te boren in een oud blok hout en hier reageerbuisjes in te zetten. Een onderzetter van klei werkt ook mooi in het interieur. Even kneden en laten drogen, zo simpel kan het zijn! Zelfs het schilderen van een oud drinkglas met acrylverf kan een leuke eyecatcher zijn. Zo zie je maar weer, creativiteit is oneindig!

Creatieve DIY vazen
Creatieve DIY vazen

De eeuwenoude kruiden
Al eeuwenlang worden kruiden en planten in boeketjes aan de muur gehangen of zelfs aan het plafond. Als je meer van een bohemian inrichting houdt, dan is deze tip zeker voor jou! Je kunt bloemen plukken en laten drogen door er een touwtje rond te wikkelen en ze op te hangen. Let op: hang ze niet op een vochtige plaats. Ik heb zelf lavendel in mijn slaapkamer hangen, veel geur geeft het niet, maar ze zijn wel prachtig als decoratie. De houdbaarheid van de bloemen hangt af van de soort bloem, maar meestal gaat het zeker voor een jaar mee. Natuurlijk kun je ook gewoon een boeketje kopen en deze op de traditionele wijze aan de muur ophangen. Net zo leuk!

Nog meer inspiratie nodig? Bezoek onze Pinterest pagina voor heel veel leuke ideeën!

 

 

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)