Binnen no-time een nieuwe hang-out met duurzaam behang

Mooie prints van Floflowwalls
Mooie prints van Floflowwalls

Het werd hoog tijd dat ik de kamer van onze twin meiden weer eens ging aanpakken. Ze zijn inmiddels 10 en pasten nauwelijks meer in het peuterbed waar ze nog steeds in sliepen, hoe petite ze ook zijn. En is het einde van de zomervakantie niet een uitgelezen moment om de kinderkamers weer helemaal lekker fris en hip te maken? 

Na een korte inventarisatie – Isa wilde een surf-kamer, Sam een smiley-kamer – kwamen we tot een mooi compromis: de helft van de kamer kreeg het thema surfen, de andere helft het thema smiley. Met een voorraad verf in een prachtige nude tint die we nog hadden, zouden we de muren verven. Eén muur zou een tof behangetje krijgen, het liefst iets met golven. En met de smileys zou het ook goed komen, in de vorm van coole accessoires. Aan de slag!

Milieuvriendelijk vliesbehang

Dus hop hop, eerst op zoek naar leuk behang. We bleven hangen op floflowwalls.com, waar de mooie prints ons al snel overtuigden. Makkelijk aan te brengen en nog duurzaam en milieuvriendelijk ook, dit toffe vliesbehang. En ja hoor, ze hadden zowaar behang met golven voor de surfer. Wat een plaatje! De Sea You moest het gaan worden.

Lekker dik behangpapier
Lekker dik behangpapier

On demand

We bestelden het en een week later werd het bezorgd. Vrij snel, wetende dat Floflow alleen on demand print. Wel zo duurzaam! In de doos zaten drie rollen prachtig vliesbehang van stevig, dik papier. De meiden gingen uit logeren - opperste concentratie is vereist wanneer je gaat behangen -  en we gingen aan de slag.

Stap voor stap
Stap voor stap

Behanginstructies

Op de site van Floflow vonden we een duidelijke behanginstructie en op de rollen stond alles keurig aangegeven, welke baan je eerst moest doen, waar je moest knippen en welke twee banen (baan 2 en baan 4) je moest omdraaien zodat het patroon goed aansloot. Kind kan de was doen op deze manier. We zetten alles klaar om de muur te gaan pimpen. De muur die we onder handen namen was donker, maar ik durfde het aan, vanwege de dikte van het behang. We smeerden de muren met een blokkwast royaal in met lijm (wij gebruikten Perfax Ready&Roll). 

Tadaaa! Behangen kan iedereen
Tadaaa! Behangen kan iedereen

Behangpatroon

Baan voor baan rolden we het behang uit. Omdat het papier vrij dik is, was ik bang dat het lastig zou zijn, maar het ging heel makkelijk! Binnen no-time zat de eerste baan er mooi op en hup, door naar de tweede baan. Dit was even passen en meten, omdat het patroon natuurlijk perfect aan moest sluiten, maar ook dit ging goed! En zo volgden de andere banen, tot we een muur hadden die werkelijk prachtig was! Op het plaatje was het al mooi, maar in het echt nóg mooier. 

lekker chillen tussen de golven en smileys
lekker chillen tussen de golven en smileys

Rustgevende golven

De meiden waren uit logeren, maar die konden straks heerlijk wegdromen in de golven vanuit hun nieuwe stapelbed. Eerst nog even het bed in elkaar zetten. Toen ze de volgende dag thuiskwamen renden ze naar boven, heel nieuwsgierig naar hun nieuwe muur. En wat waren ze blij! Ze wilden de muur eigenlijk knuffelen, maar in plaats daarvan werd het rennen en stuiteren door de kamer. Goddank voor die rustgevende golven ;-). 

Helemaal blij in hun nieuwe kamer
Helemaal blij in hun nieuwe kamer

Wil jij nou ook zo’n kek behangetje op de muur? Maar ben je er nog niet helemaal over uit welke? Bij Floflow kun je ook eerst even testen met de grote behangstalen die ze aanbieden. 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)