5 leuke dag-uitstapjes die je deze zomer wilt doen!

Zelf geplukt in de tuin van Doityourselves
Zelf geplukt in de tuin van Doityourselves

Of je nou met de kids, je lief of solo gaat, ook als je in Nederland (of België) blijft deze zomer, zijn er genoeg toffe dingen om te doen! Wij zetten een aantal hele leuke daguitstapjes voor je op een rij.

Botanische tuin
Niets leuker dan een fleurig uitje tussen de meest bijzondere bloemen en planten! En of het nu regent of juist zonnig is, meestal heeft een botanische tuin zowel een binnen- als buiten gedeelte. Super leuk als je van de natuur houdt of gewoon mooie plaatjes wilt schieten! Onze favorieten zijn de Botanische Tuinen van Amsterdam en Utrecht en de Orchideeënhoeve in Luttelgeest. 
Ook heel leuk om te doen, is op bezoek gaan bij een pluktuin, waar je -in tegenstelling tot in een botanische tuin- de mooiste boeketten voor thuis kunt plukken. In Winterswijk vind je de grote pluktuin van Marloes, met meer dan 100 verschillende soorten bloemen. Er zijn trouwens ook pluktuinen waar je in plaats van bloemen vers fruit kunt plukken. Let’s go!

Daguitstapje naar de Hortus Botanicus in Amsterdam
Daguitstapje naar de Hortus Botanicus in Amsterdam

Drive-in bioscoop
Ja ja ja, die Amerikaanse '60's vibe is alweer een tijdje aanwezig in Nederland en België. Vanwege corona waren veel bioscopen gesloten, waardoor de populariteit van de outdoor bioscoop alleen maar is gestegen. Helaas zijn er (nog?) niet veel drive-in cinema’s, dus je moet wel goed checken waar er een film in de buitenlucht wordt vertoond. Wij weten in ieder geval dat Driving North en Pathé er af en toe één organiseren. Check ook eens de Facebook evenementenpagina in jouw stad of beter nog, organiseer zelf een drive-in bios in je buurt. Enjoy the movie!

Leuk voor iedereen...zonder hoogtevrees!
Leuk voor iedereen...zonder hoogtevrees!

Klimmen en klauteren
Hhmm… nee dankje. Niet iedereen is fan van een hoogteparcours. Maar... het kan een ontzettend leuk en spannend uitje zijn met je lief of je gezin. Er zijn genoeg toffe parcours die je kunt beklimmen in Nederland en in België, zoals die van Fun Forest. Zoek er eentje op, maak een lekkere lunch om mee te nemen en niet vergeten: trek comfortabele sportkleding en goede schoenen aan. Time to go monkey! 

Het grootste kasteel van Nederland: De Haar
Het grootste kasteel van Nederland: De Haar

Royaal bezoek
Heb je een kleine prins of prinses achterin de auto zitten? Of droom je er zelf van om, al is het maar voor even, in een sprookje te stappen en in de geschiedenis van de Nederlandse adel te duiken? Ga dan eens op bezoek bij één van de vele kastelen en buitenplaatsen die Nederlands rijk is. Een kasteel bezoeken is net zo magisch als een botanische tuin en zo mooi voor die vakantiefoto’s! Houd de corona maatregelen in de gaten en check op tijd of jouw gekozen kasteel open is. Bij mooi weer is het een echte must om een wandeling in de kasteeltuin te doen. Heel leuk, informatief en romantisch.

Dinant. Foto @amayzine.com
Dinant. Foto @amayzine.com

Dagje buitenland
Geen zin om op slakkentempo door een museum te gaan? Trek dan een dagje (of twee) naar de Belgische Ardennen. Van kanovaren op de Semois en de Ourthe tot een wandeling in de bossen of over de Hoge Venen. Dinant en Durbuy zijn hele mooie plekken, maar let wel op de drukte, want deze historische stadjes zijn een magneet voor toeristen. Ook leuk is een uitstapje naar Forestia (vlakbij Spa Francorchamps voor de autoliefhebbers) waar je Europese diersoorten kunt bezoeken en de hoogte in kunt gaan in een klimparcours tussen de bomen. De Ardennen zijn dus perfect voor een mini vakantie in de vakantie. Bijkomend voordeel: ze spreken hier én Frans, én Engels én Nederlands. Lekker makkelijk! Oui Yes Ja!

Ben je nog op zoek naar een originele accommodatie? Check hier de leukste vakantiehuizen en campings.

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)