5 ideeën voor een luxe vakantie in eigen land

5 ideeën voor een luxe vakantie in eigen land
5 ideeën voor een luxe vakantie in eigen land

Voor een luxe vakantie hoef je helemaal niet meer de landsgrenzen over. In Nederland bestaan er namelijk genoeg plekjes waar je net zo’n fijne en luxueuze vakantie ervaring kunt beleven. Ideaal als je geen zin hebt in wachtrijen op het vliegveld of überhaupt niet om lang onderweg te zijn. Laat je verrassen door de luxe mogelijkheden in onze eigen achtertuin! Of je nou kiest voor een luxe natuurhuisje in het bos, een verblijf op een kleinschalig vakantiepark of een ultieme glamping ervaring in een safaritent: deze luxe verblijven dicht bij huis zijn net zo bijzonder.

Logeren in een luxe natuurhuisje

Ben je een liefhebber van natuur en kun jij urenlang dwalen door het bos? Kies dan voor een luxe huisje in de natuur. Hier wordt je wakker met het gezang van vogels om je heen en kun je in alle rust je ontbijt eten op het terras met uitzicht op het bos. Wie weet hupt er wel een eekhoorn of konijn voorbij. In Nederland vind je diverse natuurhuisjes op mooie locaties. Zo kun je verblijven in een luxueus vakantiehuis midden op de Veluwe. Deze regio is zeer populair, omdat dit een van de grootste natuurgebieden van Nederland is. Daarnaast zijn bijvoorbeeld de Maasduinen, de Utrechtse Heuvelrug en Nationaal Park Drents-Friese Wold ook prachtige locaties waar je kunt verblijven in een huisje in de natuur.

Verblijf op een kleinschalig vakantiepark

Het zal je verbazen hoeveel luxueuze vakantieparken in Nederland er bestaan. En dan heb ik het niet over vakantieparken met massale faciliteiten waar iedereen zich verzamelt (zoals een zwembad) en de standaard bungalows waarin je slaapt. Nee, er zijn ook kleinschalige vakantieparken. Deze parken kenmerken zich door een kleinschalige opzet, meer aandacht voor service en unieke (of helemaal geen) faciliteiten. Hier kun je slapen in een uniek vakantiehuis waar veel aandacht is besteed aan de details. Door de huiselijke inrichting voel jij je helemaal thuis en door de extra luxe faciliteiten kun jij je goed ontspannen. Daarom is een verblijf op een kleinschalig vakantiepark zo fijn!

Vakantiehuis met privé wellness faciliteiten

Voor wie toe is aan een vakantie waarbij je even helemaal kunt opladen, is een vakantiehuis met privé wellness faciliteiten helemaal niet zo’n gek idee. In Nederland vind je een breed aanbod aan luxe vakantiehuizen met een sauna, een jacuzzi, een hottub of zelfs een privé zwembad of een eigen wellness ruimte. Het voordeel hiervan ten opzichte van een spa, is dat je alle privacy hebt. Ook bepaal je helemaal zelf wanneer jij je sauna of bubbelbad in stapt: of dit nu ‘s ochtends vroeg of ‘s avonds laat is. Wellness is bovendien een heerlijke manier om te ontspannen en stress te verminderen. De warme van de sauna, de bubbels van de jacuzzi of de frisse stralen van de regendouche zorgen voor een ultiem relaxmoment.

Slapen op hoogte in een luxe boomhut

Wist je dat er een aantal luxe boomhutten in Nederland bestaan waar je kunt slapen op hoogte? En dan heb ik het niet over een standaard boomhut die alleen geschikt is voor kinderen. Nee, deze luxe boomhutten beschikken over alle comfort. Naast een comfortabel bed en een fijne zithoek, beschikken deze boomhutten ook over luxe faciliteiten. Denk aan een eigen terras, een hottub of sauna (ook op hoogte), een volledig ingerichte keuken of zelfs een open haard. Slapen in een boomhut is ideaal voor een romantisch weekendje weg, een avontuurlijke vakantie met het gezin of een vriendengroep die iets bijzonders wil beleven. En zo hoog boven de grond geniet je ook van mooie uitzichten!

Luxe glamperen in een safaritent

De luxe vakantiegangers onder ons houden natuurlijk niet van kamperen. Maar glamperen is natuurlijk andere koek: dit is een manier van kamperen met een vleugje luxe. In plaats van zelf je eigen kampeerspullen mee te nemen, verblijf je in een compleet ingerichte safaritent waar alles al voor je klaarstaat. En je hoeft niet met wc papier over de glamping te paraderen, maar je kunt gewoon gebruikmaken van je eigen sanitair. Bovendien kun je koken in je eigen keuken en slaap je in een lekker comfortabel bed. En wanneer de regendruppels ‘s nachts tegen het tentdoek vallen, kruip je nog even lekker dicht op elkaar. Glamperen brengt je niet alleen dichter bij de natuur, maar ook dichter bij elkaar!

Kijk voor meer luxe vakantie inspiratie op https://www.luxevakantieplekjes.nl/

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)