10x de leukste back to school & work tassen

Elephant Joke van Keecie en Susan Bijl @Hupsch
Elephant Joke van Keecie en Susan Bijl @Hupsch

Zo aan het einde van de zomervakantie zijn we alweer druk bezig met het opmaken van de inventaris: zijn er genoeg schriften, kaftpapier, geodriehoeken en pennen ingeslagen? Hebben we allemaal een lunchtrommel, bak voor de yoghurt en drinkbeker? Past iedereen nog op z'n fiets en zijn de banden nog in orde? En o ja, waar stoppen we al die school- en werkspullen in, want die tas van vorig jaar is kwijt/stuk/stom/te klein/te groot/niet de juiste kleur. Vul maar in wat van toepassing is. Omdat we stiekem dol zijn op tassen,hebben we 10 leuke tassen voor naar school of naar je werk op een rijtje gezet.

Wij zijn al jaren fan van Keecie, je weet wel, van de tassen met de mooie zeefdrukprints aan de binnenkant. Onze eigen handtassen krijgen vaak oohs en aahs te horen, en dat is precies wat wij zeiden toen we deze leren mintgroene laptoptas zagen. Zo mooi! In de handgemaakte tas past een laptop en er is ook genoeg ruimte voor andere paperassen, telefoon, portemonnee en wat je verder nog meesleept. Naast mintgroen is de tas in nog twaalt andere kleuren verkrijgbaar.
.
Bij Hupsch spotten we deze stijlvolle rugzak van Susan Bijl -ook al zo'n leuk label. Het is een duurzame, lichte en waterdichte tas met een verstevigd vak voor je laptop, wel zo handig. Wij vinden deze uitvoering in grey & camel super mooi voor de herfst, maar als dit niet jouw kleuren zijn, no worries. Er zijn nog veel meer varianten.

Circulaire tas van Myomy, roll top rugzak van Monk & Anna @perfectlybasics
Circulaire tas van Myomy, roll top rugzak van Monk & Anna @perfectlybasics

Met de My Circle Bag van Myomy heb je een echt duurzaam exemplaar in huis. De tas is namelijk gemaakt van weggegooide plasticflessen. En het resultaat is echt te gek! De tas is heeft een sportieve look, is hartstikke praktisch en lekker licht om te dragen -totdat je 'm vult met al je spullen natuurlijk....
.
Dat een tas niet veel nodig heeft om toch praktisch en stijlvol te zijn, bewijst deze lichtbeige rolltop rugzak van Monk & Anna die we vonden bij Perfectly Basics. Zo mooi en toch zo minimalistisch, we love it! Het zachte, soepele vegan leer met geruwd oppervlak geeft de tas een edgy look & feel. En in de ruime binnenkant past alles wat je nodig hebt voor je school- of werkdag.

Duurzame shoppers van Emma Martin en Indigo Mae
Duurzame shoppers van Emma Martin en Indigo Mae

Ook heel leuk als werktas is deze prachtige tas van Emma Martin. De tassen van dit duurzame Belgische label worden gemaakt van 100% pure wol en dat geeft de tassen -in combinatie met de leren hengsels- een zachte, klassiek uitstraling. Wij vinden deze bruine kleur echt super mooi, maar er zijn nog veel meer stijlvolle, matte kleuren. Of ga voor echt Schots en kies de blauw-groene tartan print!
.
Nog zo'n fashionable tas die perfect is voor je werk. De handgeweven shoppers van Indigo Mae zijn gemaakt van vegan leer en biologisch katoen. Ze zijn eigenlijk voor het strand, maar hé, wie houdt je tegen om deze beauty mee te nemen naar school of naar je werk! Ruimte zat en heel handig af te sluiten met een rits.

Rugzak Rains @Sissyboy en rugzak van gered leer van Monsak
Rugzak Rains @Sissyboy en rugzak van gered leer van Monsak

Zit je veel op de fiets, dan is een waterdichte tas een absolute musthave. Bij Sissy-Boy zagen we deze MSN Mini van het Scandinavische Rains. Hij kan wel tegen een buitje en ziet er ook nog eens heel tof uit. Prachtige kleur, dit bordeaux rood. Enne, vind je ook niet dat ie wel wat wegheeft van een klassieke schooltas?
.
Margriet van leer-atelier Monsak maakt té gekke (rug)tassen van gered leer. En dat zijn me toch mooie tassen! Met het team van Flavourites hebben we vorig jaar zelf ervaren hoe het is om zelf een leren tas te maken, en poeh, dat valt nog niet mee. Mooi dus dat je bij Monsak ook kunt kiezen uit tassen die vakkundig door Margriet zijn gemaakt: uit een vaste collectie of helemaal naar wens in je eigen ontwerp. Wij vinden deze grote grijze Sak 7 in ieder geval heel mooi en perfect voor werk en school.

Italiaans leer van Melina C en vilt van Rowold
Italiaans leer van Melina C en vilt van Rowold

Super chique van echt Italiaans leer, deze boho beauty van Melina C. Die neem je niet mee naar school, maar het is wel een echte topper voor je werk als je niet telkens een laptop hoeft mee te slepen. Moeilijk om niet verliefd te worden op een tas die luistert naar de naam Barcis Camoscio. 
.
Bij het Amsterdamse label Rowold spotten we deze grijze rugzak, gemaakt van merino wolvilt en leer. Wow, zo mooi! De tas is lekker groot, dus je boeken en laptop prima in mee nemen. En doordat je het binnenvak afsluit met een rits, blijven je waardevolle spullen uit het zicht. Draag 'm bij de handgrepen aan de bovenkant, of lekker crossbody.  

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)