10 tips tegen een winterdipje

Prachtig Kroatië
Prachtig Kroatië

Ohhh wat duurt januari toch altijd lang. En dan februari er achteraan. Met een flinke vorstperiode heb je tenminste nog het gevoel dat 't écht winter is, maar met dit kwakkelweer? Dan hebben wij en masse last van een winterdip. Met deze 10 tips geef je de winterblues geen kans! 

1. Boek alvast je zomervakantie
Met stip op numero uno: boek alvast je zomervakantie. Blok een weekend en ga op zoek naar de ultieme zomervakantiebestemming! Lekker een paar dagen mooie zonovergoten foto's bekijken op Pinterest, urenlang prijzen en huisjes vergelijken, uitzoeken wat er allemaal te doen is in je favoriete vakantieland... De voorpret alleen al is zó fijn. Bijkomend voordeel: zo vroeg in het jaar zijn er nog veel leuke plekken beschikbaar. Bovendien zijn vliegtickets en vaak ook locaties nu voordeliger dan wanneer je een paar maanden wacht! Hier vind je een inspirerend blog over Kroatië. En dit zijn geweldige vakantiehuisjes die je echt meteen wilt vastleggen!

Prachtig behang van Ferm Living
Prachtig behang van Ferm Living

2. Geef je huis een make-over
Niet schrikken. Hoeft niet heel rigoureus hoor. Een nieuw behangetje (zoals dit geweldige schelpenbehang van Ferm Living dat we bij Lunabloom.be zagen) op een wand, een andere kleur op de muur of een opvallende poster in vrolijke kleuren doet al heel veel. Of lekker wat nieuwe kussens of plaids op de bank, ook fijn. Gewoon even lekker in 't nieuw.

Foto: Hogeveluwe.nl
Foto: Hogeveluwe.nl

3. Ga naar buiten en...
Naar buiten om even te wandelen of te fietsen? Essentieel in deze periode, want je hebt je dagelijkse portie vitamine D juist nú nodig. Dus maak een dagelijks rondje en ga in het weekend wat langer op stap (hier vind je leuke wandelroutes door het hele land). Brengt ons meteen op tip 4:
.
4. ...Shop in de SALE een nieuwe winterjas!
Beetje zoeken en je scoort in deze tijd van het jaar een nieuwe winterjas voor een fractie van de originele prijs. Check deze heerlijk warme parka's van Sissy-Boy, we zagen ze in zwart, legergroen en ecru. Zalig! Of dit fijne teddy jasje, voor niet al te koude dagen. Het leuke van winterjassen is dat je er vaak jaren mee doet. Lekker lang van genieten dus!

SALE winterjassen!
SALE winterjassen!

5. Volg thuis yogalessen
Sportscholen open, sportscholen dicht... en misschien vind je het nog niet zo fijn om je tussen de mensenmassa's te begeven. Bij Aurora Yoga volg je fijne yogalessen gewoon vanuit je huis. Wat een fijne oppepper is dit!

Online yogalessen
Online yogalessen

6. Geurkaarsen vrolijken je op
Van de geur van citrus worden wij altijd heel blij. Kokos doet ons denken aan zomervakanties en als we lemongrass ruiken willen we acuut terug naar Thailand. Niet zo gek dus dat we de geurskaarsen van Mint&Molly tot onze favoriet hebben bestempeld... De geurkaars links (in het bruine glaasje) ruikt naar lemongrass en coconut. Prachtig minimalistisch qua design en heerlijk van geur. De witte kaars ruikt naar citrus en basilicum. Ja, een lekker zomers geurtje maar hé - juist in deze donkere maanden is dat heerlijk!

De fijnste geurkaarsen
De fijnste geurkaarsen

7. Koop een dik vest voor jaren
Investeer in een heerlijk, dik, warm vest dat zich als een dekentje om je heen vouwt. Zo'n vest waarin je wilt wonen. Lijkt kostbaar, is het niet als je uitrekent wat het per keer dragen kost (doe ik graag bij items die een echte investering zijn, maar waar ik jearen mee doen...). Neem dit vest van I Love Mr. Mittens dat ik zag bij de fijne webshop Perfectlybasics.nl. WOW. Oké, je moet er even voor sparen, maar dan heb je ook wat.

Wát een zalig vest!
Wát een zalig vest!

8. Regenboog op je raam
Van deze regenboog raamsticker van Happy Whatever word je instant vrolijk. Als de zon erop schijnt, ontstaat er een vrolijk, gekleurd lichtspel op de muur en om je heen. Leuk: de raamstickers worden verstuurd als brievenbuspakketje en zijn ook heel leuk om als cadeautje op te sturen! Dus... wie help jij door de winterdip?

Regenboog raamsticker
Regenboog raamsticker

9. Maak een home-spa
Plan een beauty-avondje in (lekker in bad met een boek, een podcast of je favoriete serie), uitgebreid badderen, nagels lakken, scrubben en maskertjes en je huidje een fikse oppepper geven. Een van onze favoriete beautylabels is Abbeylab. Alles is puur en biologisch gemaakt van kruiden en ruikt zó heerlijk. Lavendel, rozemarijn, ecalyptus... Alsof je in een spa bent.  Tip: eerst eens uitproberen? Bestel de Essential Care set. Wedden dat je - net als wij - ook meteen om bent?

Zalig van Abbeylab
Zalig van Abbeylab

10. Op naar Bonaire
Last but not least. Stel nou, hè. Bovenstaande tips werken niet, of je hebt gewoon behoefte aan meer. De winterdip duurt te lang, je draait in een vicieuze cirkel rond, je weet niet hoe je deze moet doorbreken en je bent gewoon toe aan een echte boost. Me-time Bonaire staat hoog genoteerd op onze wishlist. Hier begrijpen ze heel goed dat vrouwen er soms een weekje tussenuit moeten om weer nieuwe energie en inspiratie op te doen. Even geen werk, man of kinderen om je heen, maar wuivende palmen, een helder blauwe zee en alle tijd en aandacht voor jou. Je verblijft in prachtige villa's die van alle gemakken zijn voorzien en je kunt kiezen uit verschillende fijne pakketten, zoals het Relax to the max en het Culinaire pakket. Denk: massages, snorkelen, boottochtjes, cocktailworkshops en een privé-chef. Klinkt heerlijk toch. Leuk om in je eentje te doen, maar ook samen met je zus of vriendin. Oh boy. Zó komen we die winterdip wel door.

Op naar Bonaire
Op naar Bonaire

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)