nozelheden.nl

Lieve, gekke en creatieve boeken

We houden ontzettend veel van lezen, dus het komt ons heel goed uit dat Nozelheden.nl de superleuke en creatieve boeken van Uitgeverij Loopvis heeft. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Kakkerlakjes. Dat zijn verstuurbare boekjes van 16 pagina's, geschreven en geïllustreerd door aanstormend talent en gevestige namen. Of een heus Pindakaas kookboek, het Arty Farty boek voor creatieve kinderen én volwassenen en heel veel verschillende verrassingspakketten. Wij zeggen, hup naar Nozelheden.nl.

bezoek deze shop ook in het echt!

bezoek deze shop ook in het echt!

Coehoornstraat 10
6811 LA Arnhem

blog

Ode aan pindakaas

Pindakaas. Wie is er niet groot mee geworden? De meeste mensen hebben het wel in hun keukenkastje staan. Met nootjes, zonder nootjes, met een beetje chili of caramel zeezout. Lekker op je verse boterham of stiekem met een lepeltje uit de pot snoepen. Ik ken weinig mensen die niet van pindakaas houden. En omdat het op 24 januari Pindakaasdag is, gaat het is in dit blog alleen maar over, juist ja, pindakaas.

Ode aan pindakaas
Ode aan pindakaas

Bij Nozelheden zagen we een kookboek waarin pindakaas de hoofdrol heeft. Omdat het meer is dan alleen maar broodbeleg en je het ook kunt gebruiken om bijvoorbeeld in een Thaise curry, een cheesecake, over de popcorn of in pindakoeken kunt gebruiken. Kleine waarschuwing, je zou zomaar een pindakaas verslaving kunnen ontwikkelen...

Pindakaasboek van Nozelheden
Pindakaasboek van Nozelheden

Mijn persoonlijke pindakaas favoriet zijn de peanut butter fudge brownies van This Rawsome Vegan Life. Zo vreselijk lekker! Steeds een klein stukje nemen, dan doe je er lang mee. Je maakt ze zo:
Maal 1 cup ongezouten cashewnoten met 1 cup boekweit tot een grof meel. Doe er 2 cups medjool dadels, 2 eetlepels cacao en een beetje zeezout bij en maal het fijn tot het een samenhangend, plakkerig geheel is. Doe dit in een plat bakblik dat je eerst bekleedt met keukenpapier. Druk stevig aan en laat het even stevig worden in de koelkast. 
Meng ½ cup pindakaas met een eetlepel heet water (meer pindakaas mag natuurlijk ook). Smeer dit over de onderste laag en laat dit ook weer even opstijven in de koelkast.
Ondertussen kun je je toplaag maken door 3 eetlepels kokosolie te laten smelten en te mengen met een eetlepel cacao en een eetlepel maple syrup. Meng het goed door en giet het over de pindakaas laag, totdat alles goed is bedekt. Als je van een lekkere chocolade bite houdt, kun je van de toplaag een dubbele hoeveelheid maken. Laat het geheel nu een paar uur opstijven in de koelkast (als je tenminste zo lang kunt wachten). You will love it!

Net zo lekker als peanut butter fudge brownies!
Net zo lekker als peanut butter fudge brownies!

Niet alleen mensen houden van pindakaas, ook vogels zijn er dol op. Zo zijn er speciale potten pindakaas zonder zout voor vogels, die wel de calorieën hebben die vogels kunnen gebruiken. Je shopt ze onder meer bij Dille & Kamille, inclusief een mooie houder voor de pot. Ook lekker voor vogels en leuk om te maken: een voer cilinder die je maakt van een lege wc-rol die je insmeert met pindakaas en vervolgens door vogelzaad rolt. Hang ‘m daarna op aan een touwtje en jouw tuin of balkon is straks vol van vogels die lekker komen snacken.

Ook vogels houden van pindakaas
Ook vogels houden van pindakaas

Wil je nou eens wat anders dan de naturel pindakaas uit de supermarkt of ben je een ontzettende pindakaas junk, check dan de te gekke smaken van De Pindakaaswinkel. Je vindt daar pindakaas met extra eiwitten voor de fanatieke sporter, met koffie en chocolade voor die kick start in de ochtend, met knoflook en gebakken ui om mee te koken of met witte chocolade en stukjes noot. En dat zijn nog lang niet alle smaken. Fijn om te weten is dat alle pindakazen geen palmolie en geen toegevoegde suikers bevatten. Lekker gezond smeren dus.

Oké, omdat we het zelf zo lekker vinden, nog een recept met pindakaas: een pindakaas ontbijt smoothie. Je doet een banaan, 2 medjool dadels, een flinke eetlepel van je favoriete pindakaas met 200 ml plantaardige melk in de blender en maakt er een glad geheel van. Dit is de basis, die ook al heel lekker is, maar je kunt naar wens variëren. Ik meng er zelf altijd een eetlepel cacao en wat gemalen kokos doorheen. Kaneel is ook lekker of een scheutje koffie of een snufje chilipoeder. Goed om wakker van te worden.

Check ons pinterest bord voor nog meer pindakaas recepten en ga zelf lekker experimenteren.

Lekkers van de pindakaaswinkel
Lekkers van de pindakaaswinkel
Dikke pindakaas smoothie met extra veel topping!
Dikke pindakaas smoothie met extra veel topping!

reacties op deze webshop (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)