faire-good.com

Duurzame mode: fair, vegan, eco

Wil jij er leuk uitzien en toch verantwoorde kleding dragen? Dat makers een eerlijk loon verdienen? En dat het milieu wordt ontzien? Kleding is nl de 2e grootste vervuilende industrie ter wereld! En uitbuiting van mensen is helaas meer standaard dan uitzondering. Door het kopen van duurzame kleding bij FAIR e-GOOD kan je helpen dit te veranderen. Bij FAIR e-GOOD vindt je de mooiste fashionable (én betaalbare!) kleding, maar ook sjaals, tassen, sieraden en andere accessoires. Van merken zoals Komodo, People Tree, Wunderwerk, Miss Green, Alchemist, ArmedAngels, INTI en nog veel meer! Allemaal FAIR & ECO en vaak ook VEGAN. De kleding is dus eerlijk gemaakt, met biologische materialen en met respect voor dierenwelzijn. Zo kan je dus met een gerust hart sustainable fashion kopen. De oprichtster Miranda wil mensen graag verrassen en laten stralen in stijlvolle duurzame kleding. En wij kunnen je vertellen, dat is haar maar al te goed gelukt! Je ziet er niet alleen goed uit, je voelt je goed, en doet ook nog eens goed! Yeah!

bezoek deze shop ook in het echt!

bezoek deze shop ook in het echt!

Drossestraat 2 (shop-in-shop)
2011 XW Haarlem

blog

Hoe zit dat?

Duurzaamheid in de mode-industrie is belangrijker dan ooit. Sommigen zijn zich al heel bewust en weten er dan ook veel vanaf. De meerderheid wil graag meer doen, maar weet niet zo goed hoe. Welke stoffen zijn goed? Welke merken zijn helemaal te vertrouwen? Waar moet ik eigenlijk op letten en wat is minder van belang? Een hoop vragen en een hoop onduidelijkheid. Het mooie label FAIR e-GOOD is een perfect voorbeeld van een platform dat voor helderheid en duidelijkheid staat.

Hoe zit dat?
Hoe zit dat?

FAIR e-GOOD verkoopt alleen maar duurzame kledingmerken met goede materialen. Het kan soms nog best lastig zijn om er nou achter te komen of bepaalde merken helemaal duurzaam zijn en wat voor materialen er worden gebruikt. FAIR e-GOOD zorgt dat je alles zonder gedoe kunt vinden en met een goed gevoel kunt shoppen. Leuke items, goede arbeid en een fijn gevoel voor jou als je iets terug kunt doen voor de wereld! Dan ben je nu vast benieuwd geworden naar wat voor items je kunt scoren bij FAIR e-GOOD, dus hier een paar favorieten van eigenaresse Miranda:

Hoe zit dat?
Hoe zit dat?


 
Als eerst een item dat iedere vrouw in haar kast zou moeten hebben. Een mooie blouse. Deze blouse van Armedangels is niet alleen een goede basic, het is ook een speels item door de verschillende strepen en de strikken aan de mouwen. Daarnaast is het allerleukst aan deze blouse natuurlijk dat ‘ie helemaal Eco en Vegan is. Deze blouse is met goede arbeidsomstandigheden gemaakt in Portugal en heeft verschillende keurmerken als
GOTS, Fair Trade en PETA. Kortom: deze blouse is gemaakt met goede arbeidsomstandigheden voor de makers, beter loon, geen gebruik van dieren en ook nog eens goed voor onze huid omdat er geen chemische stoffen worden toegevoegd!

Hoe zit dat?
Hoe zit dat?


 
Dit shirt is gemaakt van bamboe. Dat zou je niet zeggen als je het zo ziet toch? Bamboe is een enorm duurzame plant, omdat het weinig water nodig heeft, er heel veel van is en geen chemische stoffen nodig heeft. Dit shirt is in goede omstandigheden gemaakt in China en door de stof valt het heel soepel en luchtig om je lijf. Een fijne basis voor een leuke outfit!

Hoe zit dat?
Hoe zit dat?


 
Als laatst kan ik het niet laten om mijn persoonlijke favoriet ook nog even te noemen. Ik vind duurzame broeken shoppen best wel een uitdaging, omdat ik wel houd van een opvallende leuke broek. Die zijn soms moeilijk te vinden in de slow-fashion opties. Bij FAIR e-GOOD hoefde ik niet snel te zoeken voor ik een paar geweldige items voorbij zag komen. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze parel. You either love it or hate it, maar ik ben fan! Zeker gecombineerd met een blouse in hetzelfde dessin. Natuurlijk is deze broek 100% duurzaam en is er eigenlijk niets slechts op te merken aan de maak van deze broek.


Ik hoop dat ik je een beetje op weg heb kunnen helpen met deze tips, want shoppen is leuk, maar duurzaam shoppen is nog veel leuker! Veel plezier met struinen door de mooie shop FAIR e-GOOD!

meer blogs van faire-good.com

reacties op deze webshop (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)