Zó haal je de Japandi woontrend in huis

Japandi in de keuken en...
Japandi in de keuken en...

Je hebt er vast al eens over gehoord: de Japandi woontrend. We schreven er al eens eerder een blog over. Wie dacht dat Japandi een vluchtige woontrend is, komt bedrogen uit. Japandi is here to stay, en wij vertellen je hoe je deze langlopende woontrend in huis haalt.

Japandi, wat was 't ook alweer? Een mix van de cleane, functionele woonstijl uit Japan met het minimalistische uit Scandinavië. Of andersom, want Japandi is een woonstijl waarbij elementen uit beide landen worden gecombineerd. Ook toepassen in huis? Dat kan al met kleine stapjes. Om te beginnen: in de keuken!

Japandi in de badkamer
Japandi in de badkamer

Rustige, aardse tinten

De keuken is een perfecte plek in huis om de Japandi woonstijl toe te passen. Dit is immers een plek waar veel gebeurt, veel spullen worden gebruikt en vaak mensen heen en weer lopen. Des te belangrijker dus om de boel opgeruimd en clean te houden. Tip: haal zoveel mogelijk accessoires van het aanrecht af. Laat alleen de hoognodige, functionele items staan. Denk less = more en kies bij het hanteren van de Japandi woonstijl voor rustige, aardse tinten. Een musthave in de Japandi keuken is deze Circular afwasset. Hij is driedelig en bestaat uit een caddy met afwasborstel en vaatdoekje. Je kunt kiezen uit zwart of grijs. Heel slim is de beugel. Als je deze rechtop zet, kun je de caddy gemakkelijk optillen. Zet 'm naar voren en je kunt het vaatdoekje eroverheen hangen. En wanneer je 'm naar achteren plaatst, is hij uit het zicht. Gespot bij Accessoireloods.nl, waar je nog veel meer dergelijke Scandinavische woonaccessoires vindt.

Minimalistische woonaccessoires

En dan de badkamer. Ook zo'n ruimte in huis waar de Japandi woonstijl vaak zeer welkom is. Een badkamer is immers - uitzonderingen daargelaten - niet al te groot, praktisch ingedeeld en gericht op functionaliteit. Daar passen minimalistische woonaccessoires perfect bij! Kies bijvoorbeeld voor een zeepdispenser en tandenborstelbeker in dezelfde look & feel. Dit zorgt voor eenheid en rust in de badkamer. Deze items van Accessoireloods vallen op door de strakke, eenvoudige en toch bijzondere stijl. Onmiskenbaar Scandinavisch, maar ze zouden ook zomaar uit Japan kunnen komen.

Korting

Tot slot nog een tip. Wil je ook een Japandi woonstijl in huis? Maak dan eerst passende moodboards op Pinterest. Kies je favoriete aardse kleuren, zoek mooie beelden en ga lekker verzamelen. Heb je eenmaal uitgevogeld wat je precies wilt, dan kun je de passende accessoires erbij kopen. Wil je nu deze prachtige accessoires van Accessoireloods.nl kopen? Goed nieuws: want t/m 30 november ontvang je hierop 20% korting met code Flavourites20 (met uitzondering van Nobel Lights producten, hierop ontvang je 10% korting met code Flavourites10). Check snel de website van Accessoireloods.nl!

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)