Volg je hart

Natalia in haar Follow Your Bliss-atelier aan het werk
Natalia in haar Follow Your Bliss-atelier aan het werk

Ik ken geen sieradenlabel dat zo hebberig maakt als Follow Your Bliss. ’t Begint al bij het keuzeproces. Welk armbandje, welke ketting? Zie je ’t een, wil je ook het andere. Het is allemaal zó mooi. Ongelooflijk, dat eigenaresse Natalia alles in haar eentje doet. Van het ontwerpen en maken van de sieraden tot de marketing en PR, fotografie en het onderhouden van de webshop. Lees haar inspirerende verhaal!

Ik ken Natalia al een tijd. Ze is niet alleen gastblogger bij Flavourites, maar was ook onze eerste werkneemster! We stonden aan de wieg van de geboorte van Follow Your Bliss, waren plaatsvervangend trots toen Natalia haar eerste collecties tijdens Flavourites Live lanceerde en zijn haar altijd op de voet blijven volgen. Heel leuk dus om nu eens een kijkje achter de schermen te nemen van haar prachtige webshop waar ook wíj altijd instant hebberig van worden.

Urban crystal - Champagne
Urban crystal - Champagne

Natalia woont samen met haar grote liefde Joost in een appartement in Amsterdam. Hier voeren – net als bij Follow Your Bliss – pastels en een vleugje goud de boventoon en heeft ze een kamer voor Follow Your Bliss geconfisqueerd. “Mijn atelier”, zegt Natalia trots, terwijl ze plaatsneemt achter haar werktafel. Hier is het één Follow Your Bliss-walhalla. Allerlei armbandjes op sieradenhouders, glimmende stenen, glanzende kettingen… heel smaakvol allemaal. Ruim vier jaar geleden zag Natalia’s leven er nog heel anders uit. Na haar studie commerciële communicatiewetenschappen werkte ze als brand analist bij een consultancybureau. Natalia: “Ik stond te popelen om mezelf te bewijzen in het bedrijfsleven. Aan de hand van statistieken en analyses op het gebied van trendontwikkeling schreef ik adviesrapporten voor het strategisch beleid van grotere merken. Een behoorlijk pittige baan, die me helemaal in beslag nam.”

Uit de collectie Urban Joy
Uit de collectie Urban Joy

Een zeer heftige gebeurtenis in Natalia’s leven zette haar leven volledig op z’n kop. Haar lievelingsnichtje en goede vriendin Faro kwam om het leven bij een ernstig verkeersongeluk. Natalia: “Ik stortte in. Faro was nog maar 25. Zó in de bloei van haar leven. Werken lukte me niet meer; ik belandde in een burn-out. Als bezigheidstherapie ging ik me creatief bezighouden met de nabestaanden. Ik realiseerde me meer dan ooit dat ik iets anders moest gaan doen met mijn leven; mijn hart volgen.” Het zelf maken van prachtige verfijnde sieraden bleek de allerbeste therapie voor Natalia te zijn. Natalia: “Tijdens een stedentrip naar Parijs kocht ik in kleine, verborgen ateliers allerlei stenen en kralen, waar ik sieraden van maakte. Ik verkocht ze via Facebook; binnen twee weken had ik duizend euro verdiend. Toen wist ik het: hier moet ik meer mee doen. Zo groeide het concept van ‘Follow Your Bliss’, waarbij de boodschap van het volgen van je hart, je bliss, de kapstok was en wat ik via mijn producten wil meegeven als reminder.”

Het atelier van Follow Your Bliss is één walhalla
Het atelier van Follow Your Bliss is één walhalla

Natalia reisde stad en land af, op zoek naar onderdelen waar ze de mooiste sieraden van maakte. Ze liet een huisstijl ontwikkelen in prachtige pasteltinten en zette een webbouwer aan het werk. Ook in de fotografie stak ze veel tijd: Natalia maakte zelf prachtige, sfeervolle foto’s van haar sieraden. Alles in een perfecte look & feel, een taak die haar als brand analist vanzelfsprekend op het lijf geschreven was. En toen vond Flavourites Live plaats. Natalia: “Mijn tweelingzus Fabiënne hielp me met de verkoop. Het was een gekte. De bezoekers stonden vijf rijen dik voor de stand, ik wist niet wat me overkwam! Het gaf me een enorme boost, ook al zat ik na een dag hard werken op Flavourites Live tot 02.00 uur ’s nachts nog sieraden te maken.”

Sugary white druzy bracelet
Sugary white druzy bracelet

Dankzij haar deelname aan Flavourites Live kreeg Follow Your Bliss direct veel persaandacht. Natalia: “Het was de combinatie van een consistente doorvoering van het Follow Your Bliss-concept qua kleurgebruik, betekenis en designs en de betaalbaarheid van de sieraden waardoor Follow Your Bliss insloeg als een bom. En ik deed eindelijk wat ik écht wilde: ik volgde mijn bliss en inspireerde anderen door middel van het dragen van de sieraden dit ook te doen.”

Pastels en goudtinten voeren de boventoon
Pastels en goudtinten voeren de boventoon

Inmiddels zijn we vier jaar verder en is Follow Your Bliss uitgegroeid tot een label met een grote schare aan fans. Natalia levert sieraden aan The Voice, heeft onder haar klanten verschillende BN-ers en heeft ook al haar toekomstplannen klaarliggen: “Ik ben nu bezig met een grote restyling. En ik wil internationaal doorpakken met Follow Your Bliss. Daar ben ik nu klaar voor.” Ik weet nu al dat het haar gaat lukken. Want zolang je je bliss volgt en dus doet wat je écht wilt, kan het bijna niet anders dan dat de juiste keuze is die je kunt maken. Natalia is er het levende bewijs van.

 Flower of Bliss necklace
Flower of Bliss necklace
Van ontwerpen tot maken en fotografie: Natalia doet alles zelf
Van ontwerpen tot maken en fotografie: Natalia doet alles zelf
Het huis van Natalia is zoals Follow Your Bliss...
Het huis van Natalia is zoals Follow Your Bliss...
...: veel pastels en een vleugje goud
...: veel pastels en een vleugje goud

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)