Tip: 5 unieke producten die je alleen in Duitsland shopt!

Adventkalender
Adventkalender

Sinds we Flavourites Duitsland erbij hebben, hebben we ontdekt hoeveel leuke webshops Duitsland wel niet heeft. En dan zijn we nog maar net begonnen! Regelmatig zie ik producten langskomen die ik in Nederland nog niet heb gespot. Hier vijf favorieten van dit moment!

Adventkalender
Natúúrlijk, een adventkalender. Die mag niet ontbreken in dit rijtje, want in Duitsland zijn adventkalenders écht een ding! Je hebt ze in allerlei soorten. Met een gepersonaliseerde cover (je eigen foto!) of gevuld met biertjes. Pakjes hangend aan een stok of sokken gevuld met verrassingen. Deze adventkalender van het merk Eulenschnitt (ik zag 'm bij de leuke webshop Meinekleineliebe.de) vind ik heel leuk: een wandzak met 24 vakjes voor alle cadeautjes. Bovendien vind ik deze zo handig omdat je 'm elk jaar weer opnieuw kunt gebruiken. Trouwens... ook als het geen kersttijd is, zou ik deze gewoon gebruiken. Op de werkkamer gevuld met stationeryproducten, op de kinderkamer met speelgoed, of misschien als schoenenzak? 

Vegan clutch
Vegan clutch

Vegan tas
In Duitsland zijn ze echt nog veel meer bezig met eco, vegan en duurzame producten dan bij ons. Hier zie je een aantal leuke duurzame webshops uit Duitsland bij elkaar verzameld. Een van de adressen is Lille-mus.de. Zo'n leuke webshop voor sieraden en tassen, wow! En het fijne is: de verzendkosten zijn gewoon € 4,90 naar Nederland. Deze tas van vegan leer in nude, bordeaux en brons vind ik echt super. Volgens mij past mijn (kleine) laptop er gewoon in! Dit soort tassen hebben ze in allerlei varianten, ook andere leuke exemplaren zag ik langskomen. Echt de moeite waard om hier eens te kijken!

Te gekke schaaltjes voor van alles
Te gekke schaaltjes voor van alles

Schaaltje voor van alles
Rosasgarten.de is een nieuwe webshop, gerund door twee Duitse zussen. Ze verkopen er kleine accessoires zoals plantenpotjes, planten én deze geweldige schaaltjes. Ze zijn er in alerlei kleuren, met marmer, terrazzo en mooie tinten. Wow... Prachtig. Zo'n handig schaaltje voor je sieraden, je sleutels of kleine hapjes. 

Van potlood naar plantje
Van potlood naar plantje

Potlood wordt plantje
Deze potloden van Sprout, gezien bij de Duitse webshop Naturalou.de, zijn magisch. Je kunt ze gewoon gebruiken om mee te schrijven of tekenen. Na gebruik plant je ze in de grond en groeit er basilicum uit, of koriander. Een variant met zonnebloemen is er ook. Geweldig! Heel origineel ook om als (duurzaam) cadeautje op te sturen. Het pakketje wordt verstuurd met DHL GoGreen en om de verzendkosten te drukken kun je eventueel samen met een vriendin of collega bestellen. 

Mmm... een chocoladedorp!
Mmm... een chocoladedorp!

Dorp van chocolade
En dan tot slot deze leuke reisbestemming. Een chocoladedorpje, gespot bij het Duitse Goodtravel.de. Hier zijn ze echt een kei in het spotten van leuke reisbestemmingen. Niet alleen in Duitsland, maar ook daarbuiten, want het chocoladedorpje vind je in Slovenië. hier draait alles om chocolade, en kun je bijvoorbeeld chocloladeworkshops en chocolademassages volgen. Yummie. Om te onthouden! 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)