Terugblik op Flavourites Live

Welkom!
Welkom!

't Is maandag, the day after. Altijd een beetje een rare dag. We zijn kapotmoe van een weekend lang Flavourites Live (en niet te vergeten: de enorm drukke periode daaraan voorafgaand). We hebben drie dagen in een rush geleefd en dan ineens... Is de hal leeg en zit iedereen weer achter de computer. Gelukkig heb ik heel veel foto's, filmpjes en herinneringen om mee terug te blikken op een zeer geslaagd en mooi weekend! In dit blog: mijn persoonlijke highlights.

Voor de allereerste keer na acht jaar pakte ik 't OV naar Flavourites Live. Moet je ook eens ervaren hè. Met je voeten in de klei en hup - ervaren wat ook bezoekers ervaren. Dus op de fiets naar Utrecht CS (gelukkig woon ik vlakbij het station), met de trein naar A'dam CS (altijd relaxed, slechts een halfuurtje) en met de pont naar Noord om van daaruit de pendelbus powered by Elizawashere te pakken richting De Kromhouthal. Het was niet te geloven, maar de eerste bezoekers (het was nog geen tien uur) stonden in de startblokken om de hal binnen te stormen. De Dwaze Dagen bestaan niet meer, maar ik kreeg toch weer het ouderwetse DDD-gevoel. Mijn eerste pitstop: een romige cappu bij de lieve en vrolijke dames van Babes Coffee. Een spiksplinternieuwe coffeekar hadden de dames meegebracht. Off-white; perfect passend bij onze Flavourites Live-styling. Ik heb de babes het hele weekend alleen maar enorm hard zien werken met een big smile. Zó leuk!

Het beursbeeld
Het beursbeeld

Direct bij binnenkomst liep je al tegen de stand van Jurianne Matter aan. Prachtig; haar producten van papier. We kennen Jurianne al héél lang, maar nooit eerder stond ze op Flavourites Live. Wat een aanwinst, want wat heeft ze toch prachtige, smaakvolle producten! De zwarte guirlande (nieuw in het assortiment) is een van mijn favorieten. Je zag 'm dit jaar ook al terug in het beursbeeld.

Mooi van Jurianne
Mooi van Jurianne

Vlakbij Jurianne stond fashionlabel By-Bar. Online had ik al vaak gekeken naar de groene asymmetrische top, maar ik had altijd de behoefte om 'm in het echt te zien en te voelen. Hij was precies zoals ik had verwacht. Yay! Mijn eerste aankoop! Ik zag hier veel moois, en shopte er ook een warm, zwart vest. Héél mooi. Ook erg leuk: de stand van Makii, bekend van de turbo grote kleurplaten. Ik kocht er twee als cadeautje. En heb nu spijt dat ik er niet meer van heb gekocht, want ze zijn echt te gek! Zó leuk om aan de muur te hangen als een soort behang. En als reactie op al die beeldschermen waar de kids - naar mijn bescheiden mening - over 't algemeen veel te lang achter zitten. Lekker kleuren. Ik zou bijna zo'n kleurplaat in de brand nieuwe studio van Flavourites hangen, gewoon voor mezelf!

XXL kleurplaat van Makii
XXL kleurplaat van Makii

Marije en ik hebben elk jaar het streven om alle deelnemers persoonlijk gesproken te hebben. Het is niet gelukt. Want eerlijk is eerlijk: wat was het drúk. Even naar voren lopen om iets op te halen? Reken maar op minimaal twintig minuten. Bij een aantal webshops was het gewoon zó druk dat we niet eens kans zagen de betreffende eigenaar te spreken! Alleen maar goed natuurlijk. Al die vrolijke, blije gezichten, ondernemers die hun verhalen delen, steeds voller wordende shoppers en stralende bezoekers die happy zijjn met de nieuwe aanwinsten... Heel leuk om te zien. En gelukkig hebben we heel veel webshopeigenaren wél gesproken, zoals Dani van Moochi. Nog geen enkele keer heeft ze Flavourites Live overgeslagen. En wederom verraste ze met een heel fijn assortiment van op Bali gemaakte tassen. Ze had dit keer ook een rek vol kleding mee, en een aantal woonaccessoires die een vriendin van haar maakt. Ik kocht een handgemaakte kaarsenstandaard van gips met twee kleine mannetjes erin. Zo origineel! Wat mijn betreft duurt Flavourites Live voortaan nog een dag langer, en dan ga ik die laatste dag lekker als bezoeker. Want ja - dat mis ik nu natuurlijk elke editie. Lekker met een vriendin rondslenteren, originele vondsten ontdekken, op je gemakje lunchen, uitgebreid koffiedrinken... Het hele weekend is altijd enorm hectisch voor ons, en vaak kom ik er achteraf achter dat ik heel toffe dingen gemist heb. Zie ik op Instagram ineens heel mooie vaasjes van Studiodewinkel.nl langskomen. Te gekke cowboylaarzen van Dwrslabel.com. Ik was ontzettend blij dat mijn lief samen met de kinderen een zak vol fudge had gekocht bij Jack Fudge. OMG, wat is dat lekker! Ik ws er niet aan toegekomen dus sprong een gat in de lucht toen bij thuiskomst bleek dat ze flink hadden ingeslagen! Yummie.

Yummie fudge
Yummie fudge

De sieraden van Kaschka kende ik nog van online natuurlijk en van vorig jaar op Flavourites Live. Mijn ketting en ring wilde ik heel graag uitbreiden met een armband. Ik koos voor de mat zwarte wrap met af te wisselen steentjes in zwart, antraciet en pastelroze. Súper blij mee, want wat een origineel sieradenlabel is dit. En Kaschka zelf is ook al een lieverd. Ik heb meteen een afspraak met Kaschka gemaakt om binnenkort eens een kijkje achter 't scherm bij haar te nemen, want ik ben heel benieuwd naar de manier waarop ze haar sieraden zelf produceert! Wordt vervolgd dus!

Vaasjes van Studiodewinkel
Vaasjes van Studiodewinkel

In het restaurant heb ik gesmuld van het lekkers van Catering van het Land. Die flammkuchen. Dat soepje, met olijvebroodje. De sapjes. De handige lunchbags. Ik heb alles de revue laten passeren en gedurende drie dagen veel geproefd. Zalig. Vers. Bio. En het zag er ook zo gezellig uit in het restaurant! Echt top, al zeg ik 't zelf.

Zó mooi... sieraden van Kaschka
Zó mooi... sieraden van Kaschka

Drie jaar geleden lanceerden we op Flavourites ons PapierAtelier, gerund door Monique van der Vlist van HappyMakersBlog.com. Een 1-op1 match met Flavourites Live, bleek dit te zijn! Mooie producten van papier, lekker zelf aan de slag en ontwerpers ontmoeten. Da's Flavourites ten voeten uit! Ons PapierAtelier was dit keer niet achterin, maar in het midden van de hal te vinden en zag er ontzettend inspirerend, creatief, gezellig en vooral heel drukbezocht uit. Da's het leuke van Flavourites Live: we verzinnen steeds weer nieuwe dingen, lanceren het en maken er niet alleen onze bezoekers, maar ook de standhouders én onszelf blij mee. Het geeft zoveel voldoening om je eigen ideeën tot leven te zien komen! Daar worden we écht blij van, helemaal als je er dan ook nog eens heel fijne reacties op krijgt via de bezoekers zelf of later via social media!

Lunchtime!
Lunchtime!

Zo bedachten we afgelopen zomer samen met Vera van concept store BrainyDays.nl de Meet&Create Bar. We wilden een plek laten zien waar je designers kon ontmoeten, en zelf echte designproducten kon maken. Vera - creatief dier in hart en nieren - haalde haar favoriete ontwerpers erbij en stelde een indrukwekkend workshopprogramma samen. Ontzettend jammer dat ik zelf geen tijd had om hier aan de slag te gaan, want wat een leuke dingen kon je hier maken! Een armband met slagletters, planthanger, keycord... En ook de stand van BrainyDays.nl zelf was waanzinnig mooi. Een van de designers van de Meet&Create Bar was Willemijn van Dijk. Het is dat ik momenteel geen tas nodig heb... Maar ik weet nu al dat mijn volgende tas er eentje van Willemijn wordt. Zó mooi. Ik houd van de eenvoud die deze tassen uitsrtalen. Kwaliteit, en met mooie details. Wow!

Leuk: PapierAtelier
Leuk: PapierAtelier

En verder? Kwamen veel van mijn vriendinnen langs die dan trots hun nieuwe aanwinsten lieten zien. Was ik plaatsvervangend trots op de zussen van Wonenvoorjou.nl dat ze nog maar anderhalf jaar bestaan, vorig jaar een hit te pakken hadden met hun draadstaal rekjes en dit jaar met hun kleefkurk voor op de muur (super product!). Was ik blij dat Circus Patz er weer bij was met zijn bijzonder leuke kinderboeken (Patz sprak zelfs nog een filmpje in voor mijn doichter Kiki, die binnenkort een boekenbeurt houdt over Villa Willemina, een van zijn boeken). De houten blokjes met foto's van Zolderopstelten.nl vond ik erg origineel, net als de draadstaal rekken met eigen foto van Wired People en de leren schorten van Xapron. Bij Oostwestlifestyle.nl was het een gekkenhuis, wat was de shawl populair! We hadden vantevoren al een vermoeden, niet voor niets zat deze shawl dit jaar in het beursbeeld. Ik vond de stand én de collectie van Paperbird Concept Store een plaatje en heb heel veel super leuke gesprekken gevoerd, zowel met bezoekers als met shopeigenaren. Natuurlijk kwamen er weer verbeterpunten voorbij (gelukkig maar, we willen altijd beter en origineler worden!), maar konden we vooral heel veel leuke reacties en complimenten in ontvangst nemen. Het blog is gewoon te kort om alle highlights in te noemen!

Vera in haar stand
Vera in haar stand

En last but not least... wat was het leuk om te kunnen rondzingen dat we op 20+21 mei wederom een event organiseren... omdat we volgend jaar tien jaar bestaan met Flavourites! We komen naar Utrecht lieve mensen, naar de stoere Werkspoorkathedraal. Twee dagen lang vooral webshoppen, workshoppen, inspiratie opdoen en trends spotten. Het wordt een heel bijzondere, feestelijke editie die we Flavourites Feest hebben genoemd. Bomvol verrassingen. We houden je op de hoogte via www.flavouritesisjarig.nl, noteer het alvast in je agenda! En nu? Bijkomen. En dan snel verder aan de slag met het Flavourites Feest. Nú al zin in!

Alles staat klaar bij de Meet&Create Bar
Alles staat klaar bij de Meet&Create Bar

 

Gezelligheid van bovenaf!
Gezelligheid van bovenaf!

 

Save the date: 20+21 mei: Flavourites Feest!
Save the date: 20+21 mei: Flavourites Feest!

reacties op dit blog (3)

23 november 2016
Sandra | Wonen voor jou
Wat een lieve complimenten! *Bloost* Het waren geweldige dagen!!
22 november 2016
Leonie
Het was een onvergetelijk dagje met mijn mams. Gezellig geshopt, gegeten, koffie geleut en als kers op de taart jullie weer even gezien :)
21 november 2016
Cris
Ik vond het een super dagje uit! In het kader van top en tip. Top vond ik de gezelligheid en vriendelijkheid van de mensen! Top sfeer! Leuke shops en goed georganiseerd. Heb ik nog wel tips van mij mogen de stands iets ruimer opgezet worden. En in de rij voor de lekkere koffie verlangde ik naar een volle pot koffie die je snel uit kan schenken 😉👍🏻
* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)