Te gek: op road trip door Europa

Te gek: op road trip door Europa
Te gek: op road trip door Europa

Altijd al een keer op road trip door Europa willen gaan? Of je nu met een oldskool Volkswagenbusje, de motor of 'gewoon' met de auto gaat: Met de juiste voorbereidingen wordt het een onvergetelijke ervaring.

Was het tot voor kort nog heel logisch om het vliegtuig te pakken voor je stedentrip naar Rome, Valencia of Split, daar is sinds dit jaar wellicht verandering in gekomen. Chaotische toestanden op de luchthavens, zorgen om het klimaat, corona... het zijn allemaal redenen waarom het wellicht toch slimmer is om met het eigen vervoer of met de trein op vakantie te gaan. En waarom ook niet, want het is toch super leuk om met een Fiatje 500 door Italië te toeren, met de motor een roadtrip te maken langs de Côte d'Azur of met de trein van stad naar stad te reizen?

Boetiekhotel
Wil je op road trip, dan is een goede voorbereiding het halve werk. Ga je buiten het hoogseizoen, dan kun je nog redelijk spontaan leuke logeeradressen last-minute boeken. Maar reis je in de maanden juli of augustus, dan is het verstandig om dat leuke boetiekhotel, die prachtig gelegen glamping of dat tiny house middenin de natuur vantevoren te reserveren. Het zou natuurlijk zonde zijn als jouw favoriete adres nét voor je neus is weggekaapt door een andere vakantieganger!

Stalen ros
Een superleuke tip is om een oldskool Volkswagenbusje te huren, of een Fiat 500. Te gek om daarmee langs Italiaanse dorpen en stadjes te toeren! En heb je een motor, of heeft jouw reismaatje er een? het is natuurlijk de ultieme vorm van vrijheid om met de motor op vakantie te gaan. Je sjeest zó langs de files op de Route du Soleil en voor de tunnels, en je bent altijd buiten. De vakantie begint al zodra je op het stalen ros stapt! Natuurlijk moet je in dit laatste geval de nodige voorbereidingen treffen. Denk aan de juiste beschermende kleding. En ook voor de beste motorhelmen is het aan te raden om je goed te oriënteren. Safety first, natuurlijk!

Things-to-see
Voor de allermooiste, fotogenieke plekjes zoek je op Pinterest natuurlijk even op de bestemming die je gaat bezoeken. Zie je al die mooie plaatjes? Dáár ga je naartoe! Die ene baai, dat hippe lunchtentje, die prachtige kerk... maak een lijst van things-to-see en ga optimaal genieten. Het begint al bij de voorpret!

Travel light
Tot slot: neem geen overbodige spullen mee. Een wasje kun je tussendoor prima draaien in het hotel of op de camping. Neem kleding mee die niet kreukt en die weinig plaats inneemt in je koffer. Sneakers, sleehakken, slippers én sandaaltjes? Wellicht kun je wat schrappen. En neem vooral multifunctionele kleding mee. Door je kleding in vacuumzakken te doen heb je super kleine pakketjes. Niet vergeten een handpompje mee te nemen, anders heb je niet veel aan de zakken. Tot slot: een GoPro cameraatje is superleuk om jouw acties onderweg, tijdens het zwemmen of wandelend door smalle steegjes te filmen. Neemt weinig plaats in beslag en zorgt ervoor dat je je herinneringen voor altijd bij je houdt...

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)