Smaakvol en sfeervol tafelen

Humor op tafel, deze prachtige borden van Donna Wilson
Humor op tafel, deze prachtige borden van Donna Wilson

Een gedekte tafel is wat mij betreft de mooiste aankleding met de feestdagen. En niet alleen deze maand, eigenlijk altijd. Lang tafelen met fijne vrienden, familie of je lover met sfeervolle kaarsen op tafel, smaakvol eten en drinken op mooie borden en in passende glazen… het kan de boel een extra touch geven aan de avond. Ik vond een webshop dat alles fantastisch mixt: Make Room

Waarom tafelen mijn favoriete avondbezigheid is? Computer en telefoons weg en een fatsoenlijk gesprek voeren zonder teveel ruis. Heerlijk toch? Ik vergeet soms dat het kan als ik al ‘Netflixend’ gehypnotiseerd mijn bord voedsel naar binnen werk. Zonder eigenlijk echt te proeven wat ik gemaakt heb. Eeuwig zonde. Dat gaan we komend jaar anders doen. 

De Kaleido collectie van Hay blijft favoriet hier
De Kaleido collectie van Hay blijft favoriet hier

Een vriendin van me vroeg of ik de Kerstboom al gezet had. Nee dus. Deze komt er ook niet, vorig jaar stond er een van 20 cm hoog. Die was wel geinig. Ik maak het huis liever tijdloos gezellig. Ik weet nog goed dat toen ik wel een boom zette, ik blij was als het gevaarte weer weg kon en ik weer ruimte had. ‘Maar het hoort er toch bij?’ Hmm hmm. Vind het bij anderen wel gezellig hoor! Het aantal kerstbomen dat ik op Facebook voorbij zie komen dit jaar valt me trouwens alles mee, zou die trend er niet meer zijn? Ik houd het bij het vullen van grote en kleine vazen met winterse takken en bloemen!

Sfeervol, kaarsen op tafel!
Sfeervol, kaarsen op tafel!

Ik spotte bij Make Room dus allerlei sfeermakers voor op tafel. Van dienbladen, broodplanken, kaarsen en vazen tot de grappige borden van Donna Wilson (die blijven leuk). Deze webshop is een walhalla aan mooie spullen, perfect op elkaar afgestemd! Heel smaakvol. En handig, kun je alles in een keer bestellen. Check echt even alles, zowel de nieuwe spullen als producten in de sale zijn de moeite waard. De webshop zelf ziet er ook prachtig uit. 

Serveer je hapjes op mooie planken, zoals deze van Zilverblauw
Serveer je hapjes op mooie planken, zoals deze van Zilverblauw

Naast nieuwe spullen mixt eigenaresse Leonie deze met vintage items. Een verfijnde collectie waarbij alles goed mixt en matcht.

Make Room verkoopt ook vintage...
Make Room verkoopt ook vintage...

Wat ik ook even vergeten was is zoiets als ontbijt op bed! Dat doe ik ook nooit (zou dat ook zelf moeten regelen ha ha), maar als ik deze dienbladen van Engelpunt zie lijkt het me weer reuze gezellig. Ach ja, wie weet wat 2016 brengt. En anders kook ik mijn eigen ei en maak er zelf een ochtendfeestje van. Hmm hmm. Maak er een sfeervolle maand van! 

Dienbladen van Engelpunt, wat een feest!
Dienbladen van Engelpunt, wat een feest!

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)