Scandinavische looks in Den Haag

Nieuwe collecties bij Northbound Store
Nieuwe collecties bij Northbound Store

Je ziet het al aan de looks van de webshop: Northbound Store weet wat mooi is. Bijzondere fashion, prachtige woonaccessoires… Hier wil ik wel eens een ‘kijkje achter het scherm’ nemen. En dat komt goed uit, want Northbound Store heeft naast de webshop ook een fysieke winkel. Op naar Den Haag, waar deze smaakvolle winkel op steenworp afstand van het station zit!

’t Is alweer een tijdje geleden dat ik voor het laatst in Den Haag geweest ben. Voordat ze naar Mallorca vertrok woonde Marije er, en kwam ik er regelmatig. En, laat ik het niet vergeten, ik heb er zelf ook nog gewoond. Ik vind Den Haag een fijne stad. De statige panden, de vele parken én natuurlijk de heerlijke ligging aan zee… En hoewel ik de stad dus best aardig ken, was ik nog nooit in winkelcentrum New Babylon – pal naast het Centraal Station – geweest. Hier zit Northbound Store. Het is de eerste winkel die ik zie zodra ik het winkelcentrum binnenkom en ik denk direct: Wow. Wat een mooie, grote winkel!

De etalage van Northbound Store
De etalage van Northbound Store

Rubber boots
Het is een doordeweekse ochtend en het is druk in de winkel; eigenaresse Mila helpt drie klanten tegelijk. Net zoals de webshop ziet ook de winkel er strak en verzorgd uit. En het leuke is: veel van de (Scandinavische) labels kende ik niet, maar zijn echt super mooi. Sommige labels worden in ons land alleen door Northbound Store verkocht (altijd ’t leukste, natuurlijk!). Carin Wester, The Baand en House of Dagmar zijn een paar van die fashionlabels. De rubber ankle biker boots (oftewel: geweldige regenboots) van het Finse Nokian vind ik echt te gek. En dan de sieraden… Zo mooi: de sieraden van merken als Louise Kragh en Grundled. Ik kan de verleiding niet weerstaan en shop tijdens het interview een armbandje van Pernille Corydon. Zo fijntjes, práchtig!

Mila
Mila

Handige manden
Maar ter zake, terug naar het interview! Het valt me op dat Mila bij elke vraag over een product of merk een goed verhaal heeft. Dat is leuk, want juist door deze verhalen krijgen de items net dat extraatje. Zo vertelt Mila over de handige manden van Korbo (zo slim: je kunt ze met een speciale houder aan de muur ophangen) dat dit label van een Zweedse vriendin is en dat Mila ook agent is van het merk. Mila: “De manden zijn mooi en heel handig; ze slaan heel goed aan in ons land. Ze inspireerden mij in 2013 om Northbound Store te beginnen en om me te richten op Scandinavische labels. Ik heb helemaal geen achtergronden in Scandinavië, maar de strakke designs spreken me aan.”

Populair deze herfst/winter: de Nokian ankle biker boot
Populair deze herfst/winter: de Nokian ankle biker boot

Pop up-shop
Mila startte met een pop-up shop in het spiksplinternieuwe winkelcentrum New Babylon. Mila: “Ik had direct leuke klanten, de echte pioniers. Zij gaven me bekendheid, en al snel werd de pop up-shop een permanente winkel. De webshop is ondersteunend. Het is heel handig dat ik hiervandaan alle pakketten kan versturen.” En dat doet Mila naar de hele wereld, want dankzij de internationale school die Mila volgde en de verschillende landen waar zij opgroeide, is Northbound Store een (web)shop geworden met een internationale uitstraling. Overdag staat Mila in de winkel, ’s avonds werkt ze aan de webshop. Mila: “Dat is voor mij ook het moment om in te kopen. Meestal zoek ik online naar bijzondere labels, maar ik werk ook samen met de Ambassade van Denemarken. Zij tippen me regelmatig bijzondere labels.”

Nieuwste aanwinst: mijn armbandje van Pernille Corydon
Nieuwste aanwinst: mijn armbandje van Pernille Corydon

Flavourites Live
Naast het runnen van de winkel en de webshop is Mila met Northbound Store ook op evenementen en markten te vinden. “Ik sta regelmatig op biologische braderieën, en op 31 oktober sta ik op het evenement Scandinavië XL. En natuurlijk Flavourites Live, waar ik dit jaar voor de tweede keer aan meedoe!” Daar kun je je dus alvast op verheugen… zodat je al die bijzondere Scandinavische producten ook in het echt kunt bewonderen! Kun je niet zolang wachten? Plan dan een bezoekje aan de winkel in Den Haag in, of struin alvast door de webshop!

Een hot: de manden die je aan de muur kunt hangen
Een hot: de manden die je aan de muur kunt hangen

 

Scandinavische fashion: zó mooi
Scandinavische fashion: zó mooi

 

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)