Project: van bouwkeet naar studio Deel 1

De bouwkeet half 'uitgekleed' en... een blik op het Snor Festival
De bouwkeet half 'uitgekleed' en... een blik op het Snor Festival

En dan nu de eerste aflevering van de serie 'Van bouwkeet naar studio'. Ha ha ha. Even serieus. Er komt namelijk een nieuwe Flavourites-werkplek, en wel in de nog te openen en reuzeleuke Snor Fabriek. Hier ga ik - Natascha - vanaf half november werken. Marije blijft gewoon lekker plakken op 'haar' eiland Mallorca dus die krijgt straks haar virtuele plek. Mijn eigen plekkie in een super creatieve omgeving. Mijn eigen Tiny House of eh... Tiny Studio. Hoewel, ik vind 'm best huge voor een Tiny House. Vanaf nu blog ik elke week een update, want er moet nog heel wat bedacht en geklust worden voordat ik mijn laptop daar kan openklappen!

Het kwam zo. Claudette en Annemarieke van Uitgeverij Snor vertelden een tijdje geleden over de plannen die ze hadden met een oude fabriek in Utrecht. Ze zagen het helemaal voor zich: een creatieve wereld waar iedereen langs kan komen voor een bak koffie, lekkere lunch of om even rond te neuzen in de winkel. Met tentoonstellingen en workshopruimtes, verrassingen en inspiratie. Zoiets. En er zouden ook werkplekken voor creatieve ondernemers komen. Ik zei meteen 'ja'. Collega-schrijver Martine van het leuke Snor-boek 'Ontdek je stad' besloot ook meteen aan te schuiven in mijn werkplekkie.

Op het Snor Festival. De fabriek is erg cool!
Op het Snor Festival. De fabriek is erg cool!

Niet veel later vond in diezelfde fabriek het Snor Festival plaats. Er was van alles te doen. Lekker eten & drinken, zeefdrukken, portretjes laten tekenen, workshops, acrobatiek voor de kids, tafeltennissen, shoppen... en natuurlijk werden alle nieuwe Snor boeken gelanceerd. Ik was ook van de partij, met mijn boekje Fun to Run (een supervrolijk boekje voor alle dames die graag willen gaan hardlopen maar eh... die een schop onder hun kont nodig hebben om van de bank te komen) dat ik afgelopen voorjaar met de Snorren op de markt bracht. Kon ik mooi even wennen aan mijn nieuwe werkomgeving.

Hier moest 'ie komen te staan!
Hier moest 'ie komen te staan!

Toen het hele festivalgebeuren weer achter de rug was, ben ik eens in de fabriek gaan kijken wat mijn werkplekkie zou moeten worden. In de tussentijd had ik de schetsen al klaarliggen: een huisje gemaakt van underlayment platen, in de vorm van een klein fabriekje. Dat ziet er heel leuk en gemakkelijk uit als je het tekent en op schaal maakt van karton, maar in de praktijk pakten de donkere wolken zich boven mij samen. Want hoe gingen we dat isoleren? En wat ging het allemaal wel niet kosten? Elektriciteit, glas, alles moest geregeld worden. Wát een klus. En toen liep ik op Marktplaats zomaar tegen een oude bouwkeet aan die opgehaald mocht worden. Een knalblauw, oerlelijk en uitgewoond exemplaar, maar wel met keuken en twee kamers. Ik zag er meteen mogelijkheden in. Even een transporteur regelen en hoppa, mijn bouwkeet zou op z'n plek staan!

OMG!
OMG!

'Even' werd iets anders. De bouwkeet was reusachtig. En de balken in de fabriek hier en daar niet al te hoog. Het paste nét. Of niet eigenlijk, maar door de banden van de oplegger wat leeg te laten lopen zakte de boel twee centimeter en kon de bouwkeet precies onder de balk door.

Daar staat 'ie!
Daar staat 'ie!

Wat een ding. Wat was 'ie groot. Maar toen hij eenmaal strak op z'n plek stond, wist ik het: dit gaat héél mooi worden. Eerst moest die lange wand eruit. En ook de zijwanden moesten eruit. De zaag erin en leegtrekken die handel. Op papier stond er al een bouwkeet met een lange glazen wand, bestaande uit allerlei delen glas in stalen frames. Ik heb vast mijn roeping gemist en had denk ik architect moeten worden. Dankzij een superhandige schoonvader (mét tijd) ging het slopen als een trein. 

Héél zwaar raam
Héél zwaar raam

Intussen struinde ik Marktplaats af op zoek naar partijen gratis dubbelglas, houten platen en gratis badkamertegeltjes. Niet te geloven wat mensen over hebben en eigenlijk naar de stort willen brengen! Met een gehuurde bus reden lief en ik een dag lang het hele land door om overal partijtjes op te halen. Het kostte een stapel taarten, maar dan heb je ook wat. En je maakt van alles mee. Bij een verbouwing 'even' helpen een nieuwe achterpui op z'n plek te zetten, thee drinken op het erf van een boerderij waar de kinderen buiten pannenkoeken zitten te bakken en uiteindelijk laat in de avond in de fabriek aankomen en er vervolgens niet meer uitkomen omdat het hek op slot is gedaan. Maar het kwam goed.

We laden de bestelbus vol
We laden de bestelbus vol

Nu is het puzzelen begonnen. Welke glasplaten hebben we en hoe gaan we ze erin zetten? Een betonnen vloertje storten in de bouwkeet, kan dat? (Conclusie: ja). Deze week het staal bestellen zodat het lassen kan beginnen. En terwijl schoonvader volop aan het klussen is, gaat hier het werk door en ben ik achter de schermen met het inrichten van de bouwkeet slash studio bezig. Veel planten. Witte tegeltjes. Eye-catchers van lampen. De keukenkastjes moeten eruit en er moeten mooie deurtjes voor terugkomen. Goed, genoeg te doen dus. Aankomend weekend een update!

Het wordt al wat! Zo ziet de bouwkeet er nu uit.
Het wordt al wat! Zo ziet de bouwkeet er nu uit.

 

reacties op dit blog (5)

17 oktober 2016
catharina PAPERBIRD
Wat een geweldig project op een super locatie. Ik kom snel even buurten.
13 oktober 2016
Folkert
Weer een mooi project. Het is altijd leuk werken in een bouw keet! Heel veel succes en plezier!
12 oktober 2016
Arja
Ha Natascha! Ik ga je blog volgen, wat een leuk project! Grts Arja
11 oktober 2016
Diny
Dat wordt leuk zo'n week tot week-blog. Nu maar hopen dat de materialen er snel zijn om verder te kunnen. Nog geen maand to go!!
11 oktober 2016
Ingrid IssaMadeBy
Jemig wat een gaaf project!!!!! Buitenkansje zo'n bouwkeet, wordt ik ook erg blij van , veel plezier !!!!
* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)