Ontdek nu de duurzame verzorging van Junglück!

Ontdek nu de duurzame verzorging van Junglück!
Ontdek nu de duurzame verzorging van Junglück!

We willen je heel graag voorstellen aan een fantastisch vegan cosmetica merk waar we zelf onlangs kennis mee hebben gemaakt: Junglueck. Dit Duitse merk richt zich op het creëren van bijzondere verzorgingsproducten die een 100% duurzame schoonheidsroutine mogelijk maken.

Natuurlijk en milieuvriendelijk

Bij Junglück geloven ze in de kracht van de natuur. Daarom gebruiken ze voornamelijk natuurlijke en pure ingrediënten in hun producten. En die puurheid zit ook in de waarden van Junglück; alles wat ze doen en maken is gebaseerd op eerlijkheid, gelijkheid, verantwoordelijkheid en duurzaamheid. Behoorlijk idealistisch als je het ons vraagt, maar daar houden we van!
.
Leuk om te weten is dat Junglück in 2018 werd opgericht door de toen 31 jarige Benedikt. Zijn doel was om de cosmeticamarkt positief te veranderen en daarom heeft Junglück zich van het begin af aan gericht op zuivere en duurzame producten. Je weet dus zeker dat je een pure en effectieve verzorging krijgt zonder schadelijke stoffen en onnodige toevoegingen. Wel zo fijn voor je huid.
.
Grappig verpakkingsdetail: de gebruiksaanwijzingen staan gedrukt aan de binnenkant van de (gerecyclede) papieren verpakking die om de flesjes zit! Scheelt een hoop papier. Junglück gebruikt trouwens ook weinig tot geen plastic. Alle crèmes en serums zitten in hele mooie, amberkleurige glazen flesjes. Niet alleen heel milieuvriendelijk, het staat ook nog eens heel mooi in je badkamer! 

Zo mooi, die amberkleurige glazen flesjes!
Zo mooi, die amberkleurige glazen flesjes!

Door ons getest!

Wat Junglück echt anders maakt, is dat alle producten geschikt zijn voor vrouwen én mannen van alle leeftijden. Ik vind dat persoonlijk wel heel fijn, al was het maar omdat je dan niet zo met je leeftijd wordt geconfronteerd…In plaats van op leeftijd selecteer je je producten op basis van je huidtype en de conditie van je huid (tip: doe net als ik de test). Veel logischer eigenlijk.
.
Ondertussen waren we wel heel erg nieuwsgierig geworden naar de producten in die mooie glazen flesjes. En aangezien de proof of the pudding is in the eating, hebben we er een aantal getest. Met mijn rustige, maar droge huid met wat kleine pigmentvlekjes en ai…beginnende ieniemienie rimpeltjes koos voor deze drie producten:

Enzym peeling
Enzym peeling
  • Enzym peeling
  • Hyaluron dagcrème
  • Zink gezichtstomer

Enzym peeling

Ik was echt heel benieuwd naar de enzym peeling. Ik gebruik regelmatig gezichtsscrub, maar een peeling had ik nog nooit gedaan. Het is echt heel bijzonder, want je strooit een beetje van het hele fijne poeder op je hand en wanneer je het mengt met wat water verandert het in een exfoliërend schuim. Het voelt heel fijn aan, net wat milder dan een scrub. Misschien wel beter voor mijn huid, die nu in ieder geval glad aanvoelt. Dit wil ik wel vaker doen! 

Hyaluron dagcrème
Hyaluron dagcrème

Hyaluron dagcrème

Dan de hyaluron dagcrème, die zorgt voor een intensieve hydratatie. Kan mijn droge huidje wel gebruiken. Ik houd zelf niet van dagcrèmes die een glimmende laag achterlaten of die een hele sterke geur hebben. Gelukkig, dat heeft deze dagcrème allebei niet. Het is vrijwel geurloos en super luchtig en smeert lekker uit. De werkzame stoffen zijn uiteraard hyaluronzuur, aloë vera en arganolie. Ik vind ‘m heel fijn, maar het is wel jammer dat er geen SPF in zit.

Zink gezichtstoner
Zink gezichtstoner

Zink gezichtstoner

Het derde product dat ik heb geprobeerd is de zink gezichtstoner. Net als de peeling en de dagcrème is ook de toner geurloos (geldt overigens voor alle gezichtsverzorging van Junglück). Al sinds ik make-up gebruik, reinig ik elke avond mijn gezicht met een reinigingsgel en een toner. Is een echte routine geworden. Omdat mijn ogen niet tegen zomaar elk reinigingsmiddel kunnen, ben ik hier extra kritisch op. Zeker omdat ik wél alle oogpotlood- en mascara resten wil verwijderen. De zink gezichtstoner heeft een vernevelaar waarmee je het product direct op je gezicht spuit. Met een herbruikbaar wattenschijfje of een zachte doek verwijder je vervolgens alle laatste restjes vuil. Extra fijn voor mijn 40+ huid is dat zink een ontstekingsremmende en huidvernieuwende werking heeft. Een blijvertje!

Flavourites’ Natascha heeft een aantal andere producten getest waar we later nog meer over zullen vertellen. Maar ik ben erg aangenaam verrast door dit no-nonsense Duitse label dat het duurzaamheids hart op de juiste plek heeft. 

O ja, laat je niet afschrikken door de Duitse namen op de flesjes, alle info op de website is gewoon in het Nederlands.

ps Junglück is dol op studenten en weet dat deze jonge mensen geen ruim budget hebben. Om de vegan en duurzame producten ook voor deze groep toegankelijk te maken, krijg je als student altijd 13% korting op alle producten. Da’s nog eens lief!

 

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)