Trip down memory lane: onze favorieten uit de jaren '80

Herinner je je deze nog nog nog? Van vintage rollerskates tot pennenbak van Bobby & Kate
Herinner je je deze nog nog nog? Van vintage rollerskates tot pennenbak van Bobby & Kate

Herinner je je deze nog nog nog? Herken je 'm, en denk je direct 'Veronica'? Dan weet ik genoeg. Je bent opgegroeid in de jaren '80 (misschien in de jaren '90) en je hebt vast - net als ik - warme herinneringen aan de eighties. Blauw met gele rollerskates, Bobby & Kate, geurpennen en Snoopy. Ik liep op Pinterest tegen een aantal musthaves aan die ik echt even met je móet delen. Even een trip down memory lane maken...

Ja, zucht... De jaren '80. Madonna-zonnebril, walkman, PacMan. Toevallig zag ik de befaamde blauw-met-gele jaren '80 rollerskates langskomen op Pinterest en voor ik het wist zat ik een heel Pinterest-board vol jaren '80 herinneringen bij elkaar te pinnen. Van 't een kwam ik in het ander. Moet je hier eens kijken, hoe leuk. Maar het begon dus met die rollerskates. Ze waren mijn grote droom, maar ik had ze niet. Soms, heel soms, kun je ze nog tweedehands kopen. Deze shop verkocht de blauw-met gele vintage rollerskates, maar ze zijn alweer uitverkocht.
.
Het volgende dat ik tegenkwam: de pennenbakjes van Bobby & Kate. Ken je ze nog? Hetzelfde genre als Snoopy destijds. Winkeltjes gevuld met producten uit die stijl (Naast Bobby & Kate en Snoopy had je Garfield, Little Twin Stars en meer leuks) kon ik niet voorbij lopen zonder kwijlend naar binnen te gaan. Deze pennenbak van Bobby & Kate was een waar collector's item en ja, ik had 'm. Net als die roze puntenslijper. Ahhhh en wat geweldig, deze Etsy-shop verkoopt de originals! Zowel de pennenbak als de puntenslijper heb ik hier gespot, hoe ge-wel-dig! Fun fact: de puntenslijper kost € 25,-. In guldens (ja ja) maar liefst € 55,-. Jee. Ik had die puntenslijper nooit weg moeten gooien. Maar wat een leuke shop dit, want er is nog veel meer. Voor de échte fans.
.
Had je ook deze geurpennen? Owwww ik ruik ze nóg. En ik kan het je sterker vertellen. Een aantal jaren geleden kwam ik ze tegen in een vintage winkeltje dat inmiddels niet meer bestaat. De eigenaresses hadden op zolder een doos met deze pennen gevonden en ik wist een paar pakjes te meachtigen. Origineel uit de jaren '80 en guess what... ze roken nog exact zo als destijds. Ik heb de fabrikant in Italië zelfs nog benaderd, konden ze geen Flavourites geurpennen maken? Maar helaaas: ze maakte de pennen niet meer. Niet zo gek, want wat voor stoffen zouden ze gebruikt hebben als ze na pakweg veertig jaar nog exact zo ruiken als destijds? Nice to know: ik heb de pennen nog steeds. En ja, citroen, appel, blauwe bes, aardbei... ze ruiken dus nog exact hetzelfde. Alsof je weer even 12 jaar oud bent.
.
Oké, nog een paar favorieten uit de jaren '80 dan:
- Zo'n balletje met elastiek voor om je enkel, waar je overheen moest springen.
- Klik-klak ballen die zorgden voor blauwe polsjes
- LouLou parfum. Of, ook een hit: Anaïs Anaïs.
- Timotei shampoo
- De View Master (met mijn favoriet: de Chinese Muur)
.
Ben ik nog pareltjes uit de jaren '80 vergeten? Vast. Op ons Pinterest-board staat nog een flinke dosis nostalgie. Heerlijk om doorheen te struinen! En hieronder nog wat herinneringen:
.
Donald Duck kauwgom (ja, mét altijd een striptekeningetje).
.
Twix, dat ooit Raider was.
.
Dit parfum: My Melody! Jaaaaaah! Hands up voor iedereen die dit kent!
.
Geen schoolreisje zonder Tjolk in je rugzakje. Die met bananensmaak, té chemisch, té lekker!

Donald Duck kauwgum
Donald Duck kauwgum

 

Raider werd Twix
Raider werd Twix

 

My Melody parfum
My Melody parfum
Tjolk. Wie is er niet groot mee geworden?
Tjolk. Wie is er niet groot mee geworden?

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)