Liefde voor mode en vintage!

De prachtige ruimte vol mooie spullen
De prachtige ruimte vol mooie spullen

Het is tijd om eens te kijken bij een van mijn favoriete webshops: Froufrous.nl! Een webshop in kleding, meubels en accessoires met een mix van vintage en nieuwe items, waar Leonie en William gepassioneerd aan werken. Elke keer dat ik de website bezoek weet ik niet wat ik kan verwachten. Dat houdt me nieuwsgierig. De webshop zelf is erg uitnodigend en mooi vormgegeven. Ik ben benieuwd hoe het er achter de schermen uitziet. Bepakt met camera en grote tas (ik vermoed namelijk dat ik niet met lege handen naar huis ga) loop ik langs de Rijn in Arnhem richting het pand waar ze vooralsnog zitten. Binnenkort verhuizen ze naar Alkmaar en gaan zich meer richten op de webshop. Ik kan mooi alles vastleggen voor het zover is.

Van buitenaf zie je het niet, maar eenmaal binnengekomen waan ik me in een enorme ruimte waar de creativiteit vanaf spat. Ik word hier ontzettend enthousiast van! De van origine bakkerij is qua basis in originele staat gelaten en heeft een rauw randje. Het kantoor bevindt zich in de voormalige koelcel, zo laat ik me vertellen. De open ruimte wordt gevuld met vrolijke spullen van verschillende materialen en in vele kleuren! Ik zie volle kledingrekken, mode- en woonaccessoires, verspreid op vintage meubels en hangend aan toffe rekken. 

Fijne hoekjes vol vintage
Fijne hoekjes vol vintage

De relaxte Leonie en William zijn de eigenaren van dit alles. Leonie vertelt: “We zijn Froufrou’s  in 2005 gestart vanuit een liefde voor vintage en unieke kledingstukken. We verzamelden beide steeds meer kleding en ik zei op een gegeven moment tegen William: “Ik ga wat spullen verkopen”. Zijn reactie was: “Dan doe ik mee”. “We deden allebei de opleiding Communication & Multimedia Design en delen dus ook de interesse in nieuwe media. Handig, als je een webshop runt!” Lachend vervolgt ze: “Doordat we tijdens onze studies startten hebben we erg lang over de opleiding gedaan, ha ha.” 

Een liefde voor mode, super op kleur gesorteerd!
Een liefde voor mode, super op kleur gesorteerd!

“William houdt zich bezig met het praktische gedeelte; het bijhouden van de website en het fotograferen van producten en ik onderhoud het contact met klanten en het creatieve stuk. Zo vullen we elkaar goed aan.” Ik bedenk me nu dat Leonie en William echt heel jong waren toen ze begonnen, begin twintig! Respect.

Accessoires van ontwerpers gemixt met vintage meubels
Accessoires van ontwerpers gemixt met vintage meubels

Ik wijs naar de hoeveelheid kleurrijke kaarsen die in het midden hangt en vraag van welk merk de kaarsen zijn. Leonie: “Deze worden gemaakt door een man in Arnhem, hij maakt ook de puddingkaarsen. We verkopen niet alleen vintage en tweedehands spullen, maar ook nieuwe fashion en accessoires van ontwerpers. Zo hebben we naast oude brilmonturen ook nieuwe houten zonnebrillen en horloges van Looy&Wood, sieraden van mr. Snorr, tassen van Tie Dye en kaarten van Tessa van der Lande. William houdt ook van oude (polaroid) camera’s en heeft een aardige collectie verzameld.” Deze staan mooi uitgestald in een houten kast; ze zijn prachtig!

Leonie heeft een goed gevoel voor styling... mijn favoriete hoek
Leonie heeft een goed gevoel voor styling... mijn favoriete hoek

De meubels en woonaccessoires kiezen Leonie en William samen uit. Soms gaan ze hiervoor zelf op pad, maar het gebeurt ook dat mensen hun spullen brengen en al dan niet tijdelijk in de winkel stallen. Leonie: “Bij verkoop krijgen wij er dan een percentage op. Zo wisselt de collectie steeds en houdt dit het aanbod dynamisch. We kiezen wel alleen spullen die we zelf mooi vinden!” Ik kijk om me heen en zie de mix prachtig uitgestald en gestyled. Hier heeft Leonie echt feeling voor. 

Houten horloges van Looy&Wood
Houten horloges van Looy&Wood

“Jullie hebben toch ook een winkel in het centrum van Arnhem gehad?”, vraag ik.  “Klopt”, antwoordt Leonie. “Met de winkel aan de Hommelstraat zijn we meerdere malen genoemd als hotspot van Arnhem. In maart 2015 zijn we naar deze ruimte gegaan ter overbrugging van onze verhuizing naar Alkmaar, waar we eind november naartoe verhuizen. De winkel zal hiermee voorlopig komen te vervallen.” Het plan? “We gaan ons even volledig richten op de webshop en in Alkmaar onze draai zien te vinden. We kijken daarna wel of we weer een winkel openen, in de vorm van een pop-up shop, in een winkelpand of aan huis”, vertelt Leonie. “En misschien komt er onverwacht weer iets op ons pad!” Ik hoop van harte dat er weer een winkel gaat komen. Ze doen dit zó goed, het zou een leuke aanwinst zijn voor Alkmaar.

Oude polaroid camera's
Oude polaroid camera's

Met de camera in een hand loop ik een hele tijd rondjes en probeer alle hoeken te fotograferen. Ondertussen wordt de tafel in het midden steeds meer gevuld met mijn ‘wishlist’. Leonie laat me lekker mijn gang gaan en lijkt zich niet te storen aan de tijd die ik neem. William is producten aan het fotograferen in hun mini-foto studio in de hoek. Je kunt goed zien dat dit stel al een tijd professioneel bezig is. 

Wat een fijne sfeer
Wat een fijne sfeer

De sfeer die er hangt is echt heerlijk. Als ik alles zou moeten omschrijven in een paar woorden zou ik zeggen: Froufrou’s is stoer, verrassend, creatief en stijlvol. Voor zowel vrouwen als mannen een aanrader! Een webshop om op te slaan in je favorieten en regelmatig te bezoeken. Ik ga naar huis met een oude Canon cameratas, twee vaasjes, een blouse en een spiegel! Goed ingeschat dus.

Mijn aanwinsten
Mijn aanwinsten

Hierboven zie je mijn aankopen. Ik mix ze met wat ik al had :) Bezoek deze fijne webshop via Froufrous.nl.

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)