Is dit alles?

Mijn heerlijke gezin
Mijn heerlijke gezin

Ik ben Kim (van Zenerife) en dit was wat ik me vier jaar geleden regelmatig afvroeg. Ik had een fijne baan, een leuk en druk sociaal leven, een knappe en lieve vriend, jaarlijks avontuurlijke reizen en ik was gezond. En toch…

Ik kon het niet helpen te denken: “ Is dit nou alles?. Is er niet méér wat ik uit mijn leven wil halen? Wat als ik nou toch die ene droom zou volgen om in het buitenland te gaan wonen? Zou ik dan gelukkiger zijn?” Normaal gesproken dook ik altijd weg als deze vragen bij me opkwamen. Dan vluchtte ik in een boek of ging ik opeens me heel druk bezig houden met de was. Bang voor de consequenties die er zouden zijn als ik echt zou erkennen wat ik diep van binnen graag wilde. Gelukkig kwam ik vier jaar geleden een oefening tegen die ik nu nog steeds in coaching gebruik. De oefening heet de ‘Face your Fear’ oefening en heeft mijn leven behoorlijk veranderd.
 
De opdracht gaat er vanuit dat angsten in je hoofd zitten en vaak niks met de realiteit te maken hebben. Door met een realistische blik naar je angsten te kijken, kom je erachter dat jouw worst case scenario niet zo waarschijnlijk is. En dat maakt de stap naar verandering een stuk makkelijker. Ik was bang bijvoorbeeld om in het buitenland te gaan wonen omdat ik het als iets definitiefs zag. Als ik eenmaal ging, kon ik niet meer terug. En wat als ik dan uiteindelijk heel ongelukkig daar zou zijn? Of geen geld zou verdienen en al mijn vriendinnen zou verliezen? Ik had zo’n heerlijke “alles of niets” overtuiging. De oefening liet me echter zien dat er niks is wat me tegenhoudt om weer terug te gaan naar Nederland als ik niet gelukkig zou zijn. En dat ik zelf veel invloed heb op het verkrijgen van een inkomen en het onderhouden van contact met vriendinnen. De kans dat mijn worst case scenario zou uitkomen was eigenlijk best wel klein. Dit gaf me zoveel vertrouwen dat ik toen de vrijheid voelde om over vervolgstappen na te denken.
 
Fastforward naar 2019: Inmiddels woon ik alweer 3,5 jaar op Tenerife en ben ik ontzettend blij met de stap die ik destijds genomen heb. Leven onder je eigen voorwaarden en niet die van anderen, geeft ontzettend veel voldoening en ook vertrouwen. Ik heb geleerd dat het belangrijk is om niet weg te lopen voor dat gevoel van “is dit alles?”. Maar juist je angsten onder ogen komen, is de sleutel naar positieve verandering.
 
“Bliss is on the other side of fear.” Will Smith

Werken in Tenerife
Werken in Tenerife

Kim heeft nu met haar vriend Rob het coaching en trainingsbedrijf Zenerife opgericht. Hun missie: zoveel mogelijk mensen helpen om hun leven volgens hun eigen waarden te gaan leven. “Het gebeurt zo vaak dat we het leven leiden zoals we denken dat anderen dat van ons verwachten of omdat we nou eenmaal een bepaalde kant zijn opgeslagen. Je kunt bewust ervoor kiezen om zelf aan het roer van je leven te gaan staan en veranderingen te maken. We zien veel mensen komen die het gevoel van “is dit alles” herkennen en veranderingen willen maken. We helpen ze bij thema’s als purpose, balans, keuzes maken, angsten overwinnen en ook ideeën omzetten in concrete actiestappen.” Je kunt bij Zenerife terecht voor een online coachingstraject of juist een coachingsvakantie of training bij hen thuis op Tenerife. Op www.zenerife.com lees je over hun levensstijl en wat zij precies te bieden hebben.

Zonsondergang aan het strand
Zonsondergang aan het strand
Met de kleine Tom
Met de kleine Tom

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)