Interview Meet & Create Bar op #flavlive 2

Amber in haar atelier
Amber in haar atelier

Nieuw dit jaar op Flavourites Live: de Meet & Create Bar van concept store Brainy Days uit Amsterdam. In de smaakvolle Brainy Days-stijl kun je hier komen aanschuiven bij designers die jou de fijne kneepjes van het vak gaan leren. Vanaf nu tot aan Flavourites Live: elk weekend een kort interview met een van deze designers! Vandaag deel 2: een kort interview met Amber van het accessoirelabel voor sieraden en tassen Solitude is Bliss. Ontmoet Amber en haar prachtige sieraden op Flavourites Live!

Designer facts: Naam, leeftijd, woonplaats, favo hotspot, favoriete webshop, en waarom?
Ik ben Amber, 25 jaar en woon in Amsterdam. Wanneer ik niet in mijn atelier te vinden ben is de kans groot dat ik cappuccino zit te drinken bij mijn favoriete hotspot Lot Sixty One op de Kinkerstraat. Hier zit ik graag op een zonnige zondag ochtend met m’n boekje inspiratie op te doen en ontmoet ik andere creatievelingen.

Wat zijn die ringen prachtig!
Wat zijn die ringen prachtig!

Favoriete webshop?
Ik vind het altijd super leuk om nieuwe winkeltjes in Amsterdam te ontdekken, maar soms is het ook wel handig om gewoon vanuit huis een mooi nieuw item online te bestellen. Dit doe ik graag bij Brainy Days. Iedere bestelling is zo mooi ingepakt, een feestje om uit te pakken. Maar Brainy Days is veel meer dan een webshop vol unieke producten en nieuwe merken, het is een creatief atelier waar gewerkt, gelachen en gecreëerd wordt.

Vakwerk!
Vakwerk!

Vertel iets over jezelf en over je merk? 
Voor mijn producten probeer ik altijd zo veel mogelijk natuurlijke en duurzame materialen te gebruiken. Zo maak ik sieraden van zilver en edelstenen en tassen van leer waarbij ik in de nieuwe collectie bamboe verwerkt heb. Op deze manier zorg ik dat ik niet mee doe aan de ‘Fast Fashion’ trend waarbij alles na 1x dragen in de prullenbak belandt. Ik hoop dat mensen dat terug zien in mijn producten en dat zullen verkiezen boven wholesale clothing en bulk.

Favoriet: de Bamboo-bag
Favoriet: de Bamboo-bag

Wat is je favoriete collectie item en waarom?
Mijn favoriete collectie item is momenteel de Bamboo bag. Dit is het eerste kleine tasje dat ik voor Solitude is Bliss gecreëerd heb en is onderdeel van de nieuwe collectie. De afgelopen paar jaren gebruikte en maakte ik alleen maar grote tassen, maar sinds dit kleine crossbody tasje heb ik ingezien hoe handig zo’n klein tasje is. Al mijn waardevolle spullen berg ik op in het binnen vakje met rits. Sinds een paar weken heb ik de Bamboo bag ook in productie genomen en is hij te koop in de webshop en natuurlijk bij Brainy Days.

Aan het werk in Amsterdam
Aan het werk in Amsterdam

Waar haal je je inspiratie vandaan?
Geïnspireerd raak ik voornamelijk van reizen, de bijbehorende vrijheid en andere culturen. Iedere zomer kom ik met een backpack vol inspiratie terug naar Nederland en nu heb ik eindelijk de mogelijkheid om deze inspiratie ook daadwerkelijk te verwerken in mijn sieraden en tassen.

Hoe zijn je toekomstplannen met je merk?
Voor de komende paar maanden heb ik mijn agenda helemaal leeggemaakt en ga ik mij volledig focussen op Solitude is Bliss. Ik ben van plan om meerdere verkooppunten te zoeken en inspiratie op te doen met onder andere een mooie reis, om vervolgens met vers ontworpen creaties de collectie uit te breiden.
Uiteindelijk droom ik ervan om na mijn studie Rechten een fulltime baan voor mijzelf te hebben gecreëerd in mijn eigen bedrijfje.

Kun je al een tipje van de sluier oplichten wat bezoekers bij jouw workshop kunnen verwachten?
Op Flavourites live zal Solitude is Bliss aanwezig zijn met een kleine stand en daarnaast deelnemen aan de ‘Meet & Create bar’ van Brainy Days. Bezoekers krijgen zo de mogelijkheid om de designers van Brainy Days te ontmoeten en kunnen deelnemen aan een mini workshop. In de workshop van Solitude is Bliss zal leerbewerking centraal staan waarbij de deelnemers veel ruimte krijgen om te customizen en zo hun eigen leren item mee naar huis kunnen nemen.

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)