Hoe creëer je een zen-hoek in huis?

Hoe creëer je een zen-hoek in huis?
Hoe creëer je een zen-hoek in huis?

In de drukte van het dagelijkse leven is er stiekem niets fijner dan een plekje in huis waar je even helemaal tot rust kunt komen en niemand je stoort. Daarvoor kan een zen-hoek dé ideale plek zijn. En het leuke is: zo’n rustige plek creëren hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Hoe doe je dit dan? In dit artikel geven we je wat tips om zelf zo’n zen-hoek in huis te maken. Relax-ze! 

Kies de juiste plek

Een zen-hoekje in huis begint met het kiezen van de juiste plek in huis. Het is belangrijk dat het een plek is waar je je comfortabel voelt en waar je zo min mogelijk wordt afgeleid. Heb je een kamer over? Dan is dat ideaal, maar ook een leeg hoekje in de woonkamer kan al voldoende zijn. Zorg er vooral voor dat het een ruimte is waar je tot rust kunt komen. Lekker knus bij het raam of juist een wat donkerder hoekje kan beiden super fijn zijn.

Natuurlijke elementen

Natuurlijke elementen zijn een echte must in elke zen-hoek. Planten geven namelijk niet alleen zuurstof, maar zorgen ook voor een rustgevende sfeer. Denk aan groene kamerplanten of een mooie bos bloemen. Wil je net wat extra's toevoegen aan je zen-ervaring? Denk  dan eens aan een zoutwater aquarium. Het kalmerende effect van water en de sierlijke bewegingen van vissen kunnen echt enorm bijdragen aan je ontspanning. In een goede zee aquarium winkel vind je vaak prachtige aquaria. Geloof ons, als je er de ruimte voor hebt is het echt een mega fijne investering!

Less is more

Een zen-hoek moet natuurlijk rust uitstralen, dus probeer het lekker minimalistisch te houden. Denk aan een comfortabel kussen, een zachte plaid en een paar kaarsen. Pf zo’n heerlijke loungestoel. Vermijd te veel accessoires en kies alleen items die echt een betekenis voor je hebben. Een simpele klankschaal kan ook helpen om tijdens het mediteren de juiste focus te vinden.

Zachte kleuren

Kleur speelt een belangrijke rol in de sfeer van je zen-hoek. Kleuren hebben namelijk letterlijk invloed op wat je voelt. Zachte, aardse tinten zoals beige, lichtgrijs en wit werken vaak rustgevend. Heb je een muur over? Een behang met een subtiele, natuurlijke print of gouden accenten kan het geheel afmaken. Goud en wit staan bijvoorbeeld symbool voor helderheid en concentratie. Over kleuren kun je overigens genoeg vinden online, maar doe ook vooral wat goed voelt voor jou en wat jou rust geeft.

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)