Geluksmomentjes creëer je zelf!

1 handlettering.png
1 handlettering.png

Vroeger vergaapte ik me in de speelgoedwinkel aan menig kostbaar poppenspel. Naarmate ik beter leerde schrijven vormde ik steeds meer waardering voor het minder kostbare grut. Kleine kadootjes die je zo uit de grabbelton viste op een partijtje van je buurmeisje. Zo is mijn opperste waardering van bureaugerei ontstaan. Het begon onschuldig met een My little Pony gum en de welbekende tien-kleurenpen. Het leven werd pas echt een feestje toen ik het tijdperk van de pennenbak in ging, met duizend-en-één vakjes en lades. Life was simple & good! Dit zo resumerend bedenk ik me; zit geluk dan toch echt in de kleine dingen?

Onstaan
Logischerwijs ben ik de kleine dingen gaan waarderen door ervaring. Door schade en schande wordt men wijzer. Het gebrek aan harde knaken– een onoverkomelijk feit voor een zevenjarige – was de boosdoener. Met mijn f 2,50 zakgeld per week, kon ik die peperdure Barbie’s in de speelgoedwinkel helaas niet bekostigen. Hét kind,  flexibel als hét is, zoekt een oplossing èn vindt! Het is een kwestie van perceptie waardoor ik naast de fantasie-loze Barbie’s juist de meerwaarde inzag van zelf-realistatie en creatie. Hierdoor kon ik de saaie dingen (school) leuker maken met vrolijke bureau-accessoires waardoor het geheel transformeerde en me juist inspireerde.

pennen2.png
pennen2.png

Guilty pleasure
Sinds mijn zevende is deze voorliefde dus ontpopt voor deze moodmakers  Dit heeft geleidt tot een atelier vol inspirerende bureau-accessoires oftewel in de Flavourites-mond ook wel Art & Paper genoemd. Kort door de bocht kun je wel stellen dat dit mijn verantwoorde snoepgoed vormt. Niks geen guilty pleasures, A; omdat ik er niet van kan groeien zoals bij die Tony Chocolony reep helaas wel het geval bleek, B; omdat het qua aanschafwaarde vrij betaalbaar is – heb ik er geen greintje pijn van.

brownbag3.png
brownbag3.png

Een nieuwe ontdekking in Art & Paper-land is een van mijn favo’s; Dreamkey.nl waarbij je de crème de la crème krijgt voorgeschoteld van de mooiste merken in schrijfwaar, opschrijfboekjes, musthave stickers, stempels tot DIY-handwriting pakketten.

4 You are loved.jpg
4 You are loved.jpg

Let the inner-child out
Het verschil zit ‘m bijvoorbeeld al in zoiets simpels als een pen. Het bureau is al saai genoeg, je personality kun je juist laten weerklinken in je bureauaccessoires. Als grote zakenvrouw heb je wellicht die nieuwe special edition van Mont Blanc in gedachten maar dat kan ook een fijn exemplaar zijn van de Hema. Be bold en schrijf jouw uitnodigingen of felicitatiekaartjes met geurpennen of in alle kleuren van de regenboog. Wees trots en voel je weer dat meisje van vroeger die mega trots met haar eerste vulpen schreef. 

5 New baby.jpg
5 New baby.jpg

Geluksmomentje
Vier de kostbare geluksmomentjes die jezelf creëert.  Ha- Goed gehoord, dus DOOR jezelf en VOOR jezelf. Deze items brengen zoveel meer dan slechts functionaliteit maar juist ook inspiratie en creativiteit! Bij Dreamkey.nl kun je jouw creatieve kant weer gaan exploreren. Niet op een kinderachtige manier maar juist 'über-stylish'. Hier hebben ze de juiste selectie gemaakt waardoor je altijd dé show steelt en net even die juiste snaar raakt.  Schrijf een handgeschreven kaart in jouw favo lettertype en versier deze zelf met mooie quotes en sluit de envelop met sierlijke stempel. Homerun, lijkt me zo! Omring je met jouw persoonlijke favoriete items en ervaar zelf dat zulke 'snoepjes' een verschil kunnen maken. En ja, hieruit blijkt; Het zijn écht de kleine dingen die hèt doen!

6 DIY.jpg
6 DIY.jpg

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)