Flavourites gaat offline in… Utrecht!

Aanvallen!
Aanvallen!

In tegenstelling tot mijn collega’s kom ik (helaas) niet uit deze prachtige stad. Dit was voor mij ook de eerste keer dat ik het centrum bezocht en ik was blij verrast. Het was dan ook heerlijk weer en iedereen zat gezellig op de terrasjes. Naast als die terrasjes ging ik natuurlijk ook langs de shops. Lees verder over mijn ontdekkingen en ervaringen!

 

10:00 – Yoghurt Barn
Om mezelf maar meteen te verwennen met heerlijkheid heb ik genoten van een ontbijtje bij Yoghurt Barn. Gelegen in een gezellig straatje werd ik heel vriendelijk verwelkomd. De keuze was super en ook erg moeilijk, omdat alles mij eigenlijk wel lekker leek. Marja, om nou de héle menukaart te kiezen... Ik koos dus voor een toast met hummus, genaamd ‘Happy hummus’. Een misschien wat veilige keuze, maar ik ben er absoluut ‘happy’ van geworden. Lekker veel ingrediënten en niet voorzichtig gedaan met de pittige toevoegingen. Ik hou ervan! Ook leuk: ik kreeg er (gratis en voor niets) ook een heerlijk yoghurtje bij met Oreo’s als toetje. Hoe lief is dat?
Vinkenburgstraat 15

Heerlijk neuzen door Hutspot
Heerlijk neuzen door Hutspot

11:00 - Hutspot
Ja, je zult het waarschijnlijk wel kennen. De winkel waar je eigenlijk het liefst alles mee naar huis neemt; Hutspot. Ongeveer 3 jaar geleden was ik er voor het eerst in Amsterdam. Toen al direct verliefd. Hoe de winkels zijn ingericht is ook waanzinnig. Er is zo veel moois, maar toch weten ze het altijd zo in te richten dat je door een oase van rust loopt. Tip: in de vestiging in Utrecht kun je ook lekker je puntjes bijknippen bij een hele toffe kapper!
Vinkenburgstraat 19

Design pronkstukken
Design pronkstukken

11:30 – Strand West
Toen ik dacht dat ik mijn ogen al had uitgekeken bij Hutspot, moest Strand West nog komen. Ik houd enorm van design en interieurwinkels dus ik keek hier al naar uit. Wat ik niet wist is dat Strand West ook hele leuke boeken hebbedingetjes verkoopt. Van een stijlvolle sleutelhanger van de dom, tot een volwassenen-vriendenboek. Heerlijk! Al draait het bij Strand West natuurlijk meer om de toffe items voor in huis, wat uitstekend overkomt in het mooie hoekpand aan de gracht. Zeker een bezoekje waard!
Oudegracht 114

Nooit genoeg sieraden
Nooit genoeg sieraden

12:00 – MyJewellery
Van dit winkeltje had ik niet anders verwacht dan dat het een leuk, knus winkeltje vól met sieraden zou zijn. En raad eens; mijn verwachtingen waren helemaal waargemaakt. Ik heb zeker een half uur gesnuffeld tussen eindeloos veel mooie sieraden en dan nog niet gesproken over de toffe accessoires en kleren van MyJewellery
Oudkerkhof 5

Heerlijk en gezellig bij Dapp
Heerlijk en gezellig bij Dapp

12:45 – Dapp frietwinkel
Natuurlijk kreeg ik wel trek van al dat rondneuzen, dus besloot ik een frietje te halen bij een tent waar ik eerder al langsliep, namelijk Dapp frietwinkel. Heel hip tentje met een industriële look, maar wel een gezellige sfeer. Een hardwerkende, vriendelijke medewerker gaf mij een frietje met truffelmayonaise (de seizoen-saus). Had ík even geluk, want ik hou ontzettend van truffelmayonaise. Met vers gesneden, gekookte en gefrituurde Agria aardappelen was mijn buikje weer zeer tevreden. Om even een iets fris erbij te drinken koos ik voor een gember limonade met bubbels. Ook een echte aanrader!
Vinkenburgstraat 10

Paskamers in Paperbird
Paskamers in Paperbird

13:15 – Paperbird
Om mijn route weer te vervolgen ging ik terug naar het gezellige straatje waar ik eerder bij MyJewellery was. Nu bezocht ik de conceptstore Paperbird. Van buitenaf gekeken werd ik al enthousiast door alle kleuren en mooie items. Toen ik naar binnenliep werd het alleen maar beter. Mooie kleren van mooie merken. Ook heeft de winkel wat grappige extraatjes zoals de paskamer-haakjes in de afbeelding. Hoe handig is dat?
Oudkerkhof 40

Jurkjes, jurkjes en nog meer jurkjes!
Jurkjes, jurkjes en nog meer jurkjes!

13:30 – Cocon
Terug langs de steeds gezelligere Oudegracht liep ik door naar een winkel op de hoek van een lekker drukke straat vol mooie winkels. Cocon, die je misschien al wel kent, ligt daar prachtig en wil je eigenlijk gewoon even binnenlopen. Even alle jurkjes en tuniekjes voelen en misschien zelfs passen. Er hangt meer dan genoeg, dus ga je gegarandeerd met een jurkje rijker weer naar huis!
Choorstraat 17

Kijk die verpakkingen!
Kijk die verpakkingen!

14:00 - STACH
Dan een winkel waar ik al dolblij van werd toen ik het spotte op internet; STACH. Een klein winkeltje, maar vol met leuks en lekkers. Niet alleen zijn de producten zelf van goede kwaliteit, alles is ook nog ontzettend leuk verpakt! Dat is het speciale van STACH. Perfect als je een leuk cadeautje wil geven, of gewoon even jezelf wil verwennen, want dat mag ook wel is!
Choorstraat 42

Paskamers bij Catwalk Junkie
Paskamers bij Catwalk Junkie

14:30 – Catwalk Junkie
Ik moet eerlijk bekennen; ik had nog nooit van deze winkel gehoord. It’s a shame, want het was echt een pareltje! Een prachtig pandje vol mooie kleuren en vooral heel veel toffe kleren. Je zag dat er nagedacht was over de inrichting en daar heb ik zelf ook eventjes gebruik van gemaakt. Het viel me namelijk op dat de paskamers super Instaproof waren en daar móest ik even een foto in maken. Om mijn ‘Insta-wall’ ritueel voort te zetten, maar dan net even wat anders! :)
Zadelstraat 12

De prachtige winkel Zolamanola
De prachtige winkel Zolamanola

15:00 – Zolamanola
Eventjes doorlopen, de hoek om en je nadert een geweldig mooie winkel genaamd Zolamanola. Goede merken, prachtig gepresenteerd in een grote winkel met een robuust randje. Het is wat aan de prijzige kant, maar ik weet zeker dat het je spaargeld waard is. Kwaliteit boven kwantiteit is ook een van onze lijfspreuken. Verdwaal tussen de mooiste kleren, schoenen en sieraden.
Springweg 10

En dan lekker eindigen met een boek bij Broei
En dan lekker eindigen met een boek bij Broei

16:00 – Broeir
Ik zou nog pagina’s vol kunnen schrijven over hoe leuk ik deze stad vind, maar er moet jammer genoeg natuurlijk ook een eind aan gebreid worden. En daarvoor ben ik naar het last but not least adresje gegaan; Broei. Een veelzijdig tentje vol sfeer en gezelligheid. Je kan er lunchen, dineren, een boek lezen, lekker werken of gewoon een koffietje drinken. Hier vermaak je je zonder twijfel. Het is even een stukje verwijderd van de route, maar het is erg dichtbij station Utrecht Vaartsche Rijn, dus zo kun je weer lekker terug naar huis!
Oosterkade 24

 

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)