Flavourites gaat offline in… Den Haag

Den Haag!
Den Haag!

Den haag is altijd veel groter dan ik denk. Telkens verbaas ik me weer over hoeveel leuke straatjes er zijn. Om alles te kunnen zien heb je eigenlijk wel meer dan een dagje nodig. Ik heb het dus een beetje beperkt en ben dicht bij het centrum gebleven. Zeker niet minder leuk, want er is overal moois te zien!

10:00 – Lebkov & Sons
De dag goed beginnen met een kopje koffie, huisgemaakte limonade of verse sapjes kan het best bij zo’n ontzettend leuk tentje als Lebkov & Sons. Hier wordt echt aandacht besteed aan wat je eet of drinkt. De koffie bijvoorbeeld; komt van ver en is met heel veel liefde behandeld voordat het in jouw bekertje zit. Ook de sandwiches zijn met eigen brood gemaakt en de ingrediënten zijn met zorg geselecteerd. Ik nam een lekker kopje verse gemberthee om de dag goed te starten. Heel fijn dat ze hier zeer gul met de hoeveelheid gember waren. Vind ik super! Ik heb echt even genoten in het rustgevende tentje waar stapels magazines op je liggen te wachten en je lekker kunt genieten.
Turfmarkt 236

11:00 – Fabriq
Een klein, knus en vooral erg leuk winkeltje. Tussen de drukke winkelstraten kom je even in bijna woonkamergevoel bij Fabriq en kijk je je ogen uit naar mooie sieraden, vrolijke kleren en musthave accessoires. De kleren staan allemaal in het teken van kwaliteit boven kwaniteit. Kun je extra lang van genieten dus!
Venestraat 43

12:00 – House of Poems
Toen ik House of Poems binnenliep werd ik meteen helemaal blij van de heerlijke geur. Echt een fijn winkeltje met mooie kledingstukken waar je uniek in bent en lekker opvalt. Kleding van zeer goede kwaliteit en veel Scandinavische merken. Een hele goede plek om een paar pareltjes te scoren die je niet zo snel ergens anders zult vinden. Die heerlijke geur waar ik het eerder over had is van de huisgeuren collectie. Daarnaast kun je hier ook sieraden, schoenen en accessoires shoppen.
Prinsestraat 9

12:30 – Instock
Aangezien Den Haag een redelijk grote stad is had ik na een poosje lekker slenteren wel gezonde trek. Die trek is met een heel groot plezier voor mijn smaakpapillen gestild tijdens mijn lunch bij Instock. Bij binnenkomst werd ik al blij verrast door het vriendelijke personeel en de sfeer van het tentje. Ik koos voor de ‘healthy toast’ met gegrilde groenten, sesam en ei. Echt een lekker bord vol (smaak). Niet te vergeten; Instock besteed aandacht in de verspilling van voedsel en zorgt dus dat elk product een tweede kans krijgt. Goed genoten!
Buitenhof 36

13:45 – Studiomabelle
Studiomabelle is een pareltje die wij ook online hebben staan. Heel leuk om even langs te gaan dus! Het is best een beetje verstopt in een van de oudste stukjes Den Haag, maar eenmaal gevonden is het het zoeken helemaal waard. Vilten lampen, prachtig geïllustreerde kaartjes of een te gekke fruitschaal (ook wel ‘fruitboom’). Eigen designs gemaakt met eigen handen.
Juffrouw Idastraat 11 

14:30 – Wauw
Even een stukje verder lopen richting de hippe buurt bij de Piet Heinstraat in het Zeeheldenkwartier, ligt een winkel op de hoek genaamd Wauw. Dat was ook wat ik dacht toen ik binnenstapte; wauw! De hele winkel is omringd met plantjes en geeft daarom heel veel karakter en rust. Naast plantjes kun je hier grappige hebbedingetjes kopen, mooie sieraden en unieke accessoires voor in huis. Allemaal met een beetje een natuurlijke vibe. Hier kun je uren rondneuzen en ga je echt niet met lege handen naar huis :)
Jacob van der Doesstraat 2 

15:30 – The Fine Store
Zin om even lekker te oriënteren en dromen hoe je huiskamer er geweldig(er) uit zou kunnen zien? Neem dan een kijkje in de prachtige winkel The Fine Store. Een oase van rust door kalme neutrale kleuren en mooie vormen. Het liefst wil je er wonen, maar dat gaat een beetje lastig ;) Tafels, banken, lampen en zelfs kleine hebbedingetjes. Ze hebben het allemaal en ook nog eens van goede kwaliteit.
Piet Heinstraat 64

17:00 – Insta-muur
Onderweg naar het station kwam ik tegen waar ik stiekem heel de dag al een beetje naar opzoek was. Den Haag is een mooie, goed onderhouden stad en je zult niet gauw muren vol graffiti zien. Toch zag ik bijna bij de trein aangekomen een ietwat verstopte muurschildering onder een tunneltje waar de tram passeert. Hij viel me in eerste instantie niet op, maar toen mijn blik er eenmaal op viel zag ik dat het een erg mooie schildering was. Als je er dan toch bent, even snel een plaatje schieten voor op Instagram natuurlijk!
Turfmarkt

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)