Flavourites gaat offline in… Amsterdam!

Flavourites gaat offline in… Amsterdam!
Flavourites gaat offline in… Amsterdam!

The city that never sleeps en waar je altijd gezelligheid kunt vinden: Amsterdam. Ook al verdwaal je soms compleet tussen de toeristen en de duiven, er zijn genoeg pareltjes in deze mooie stad.  Ik heb er een aantal voor jullie bezocht en wat zijn ze ontzettend leuk!

 


10:15 – Banksy, Moco Museum

Om de dag meteen cultureel te beginnen ben ik Moco Museum (op steenworp afstand van 't Rijksmuseum) ingestapt om de kunstwerken van Banksy te bekijken. Een super toeristische hotspot (dus ja: waanzinig druk), maar de mooie werken van Banksy maakten dat ruimschoots goed. Grote kans trouwens dat het na Banksy's kunstwerk dat door de papierversnipperaar ging nu nóg drukker is, dus ga op tijd in de ochtend of aan het einde van de dag. Buiten de 'spitstijden' betaal je bovendien minder. De tentoonstelling is te zien tot 15 januari 2019, dus prik gauw een datum in je agenda!11:30 – Insta-wall

Om een nieuwe traditie voort te zetten waarbij ik voor een muur te zien ben in elke stad waar ik ben geweest, heb ik dat nu ook weer gedaan. Deze muur is te vinden om de hoek bij het populaire eettentje ‘The Avocado Show’. Met een bankje eronder zodat je leuk kunt poseren voor je nieuwe Insta-post, like!


11:40 – Greenlifestylestore

Deze winkel maakte mij super blij. Het is een kleine pop-up store in een rustige wijk waar weinig toeristen te bekennen zijn. Thank god! In alle rust kon ik mij laten verbazen door de mooie en bijzondere planten van Greenlifestylestore. Ook leuk om te weten: Greenlifestylestore is te vinden op Flavourites Live! Dus als je even geen tijd hebt voor een dagje Amsterdam kun je ze nog bewonderen op ons event!


12:00 – Anna + Nina

Heel fijn en schattig winkeltje dit, gelegen op een gezellig maar rustige plek. Dit is echt zo’n winkel waar je niet weet waar je moet kijken door al dat moois. Anna + Nina staat bekend om de prachtige sieraden, maar heeft ook servies, kinderkleertjes, kussens, noem maar op! Ik weet wel waar ik voor ga sparen…


12:30 – SLA

Zoals de naam al verraadt heb ik hier een heerlijke salade op. Zo veel keus dat ik echt even de tijd moest nemen om te kijken welke het mij het lekkerst leek. Gelukkig waren de salademaaksters van SLA erg vrolijk, dus maakte het allemaal helemaal niet uit! Toen ik eindelijk een keus had gemaakt werd de salade recht voor mijn neus gemaakt. Daar hou ik van. Verser dan vers en zonder poespas. Gewoon zoals het hoort. Met heel veel ingrediënten en een heerlijke zelfgemaakte hummus als toevoeging heb ik genoten van mijn salade. Voor een lunch was het niet te veel en niet te weinig, ik kon er weer lekker tegenaan voor de rest van de dag!


13:30 – Living-in by Romy de Boer

Deze shop had ik nooit eerder gezien, maar ik was blij verrast! Super hippe kleren, veel verschillende mooie sieraden en leuke spulletjes voor in huis. Van alles wat dus bij Living-in. Oók al zo slecht voor onze portemonnee, maar o zo goed voor ons hartje. Waren we maar 365 dagen per jaar jarig…


14:00– The Frozen Fountain

Voor de echte designliefhebbers is The Frozen Fountain een aanrader. In een oud typisch Amsterdams pand gelegen en helemaal ingericht met de meest prachtige meubels en accessoires voor in je stulpje. Een ware droom voor mensen die op zoek zijn naar de perfecte items voor in huis.


14:30 – X-Bank

De winkel is eventjes zoeken, maar daar krijg je echt een feest voor je ogen voor terug. High fashion en luxe accessoires bij X-Bank. De Fashion Week in 1 winkel gestopt, zo lijkt het. Natuurlijk ietwat onbetaalbaar voor de meesten, maar wel een hele mooie plek om die spaarpot eens open te slaan.


15:45- Sukha

Deze winkel is echt een plaatje. Een oase van rust gevuld met stuk voor stuk mooie items. Met de hand en heel veel liefde gemaakt, en dat kun je zien. Vind spullen voor in huis, voor de kleine, maar natuurlijk ook voor jezelf. De producten van Sukha zijn het meer dan waard (al was het best een endje lopen).


16:15 – Store Without A Home

Een winkeltje vol met dingen die je allemaal het liefst in 1 keer mee naar huis wil nemen. Dat probleem had ik ook, dat alles mee naar huis willen nemen… Van gave bijzettafeltjes tot ideale cadeautjes voor je die vrienden die net zijn verhuisd. Echt van alles wat bij Store Without A Home. Ondanks de vele producten is de winkel een totaalplaatje en ziet het er prachtig uit. Vooral door de opvallend gekleurde muren. Ik houd ervan.


16:45 – Papabubble

Super voor de kinderen, maar stiekem ook gewoon voor jezelf. Ouderwetse snoepjes gemaakt in alle kleuren en smaken denkbaar. Niet alleen heel lekker en een perfect cadeautje, je ziet ter plekke in de winkel van Papabubble ook nog eens hoe de snoepjes gemaakt worden en wat ziet dát er gaaf uit zeg!


17:30 – Vegan junkfood bar

Ik moet eerlijk toegeven dat dit wel het hoogtepunt van mijn dag was. Je krijgt natuurlijk ook gezonde trek van een hele dag sloffen in Amsterdam, maar dit was echt een feestje. Bij de Vegan Junk Food Bar werd mij door een hele vriendelijke en grappige ober werd een ‘broodje Döner’ geserveerd. Dat klinkt dan natuurlijk alsof ik bij de shoarmazaak om de hoek sta, maar dit was het tegenovergestelde! Een veganistisch ‘broodje Döner’ met huisgemaakte hummus, plantaardige kebab (als shoarma-vervanger) en verse kruiden. Een echte smaakexplosie en iets wat ik zeker niet had verwacht. Wat een aanrader!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)