Een vreemde eend

Devreemdeeend.be van Mieke
Devreemdeeend.be van Mieke

Bij Flavourites zien we heel wat webshops voorbijkomen en dus ook de meest uiteenlopende namen. Dat is vooral erg grappig als we onze uiterst serieuze boekhouder die namen horen uitspreken. Een naam die bij mij blijft hangen is De Vreemde Eend. De webshop van de Belgische Mieke. En die naam klopt ook helemaal bij haar, bij alles wat ze doet. 

Zoals ze zelf aangeeft op haar website: 'haar concept is een lofbetuiging aan degenen die hun eigen weg volgen. Die hun eigen keuzes maken. Die hardop durven lachen en openlijk durven huilen. Die streven naar echtheid, eigenheid en emotionaliteit. Die geloven dat ze hun dromen kunnen realiseren en dat dan ook écht doen.' Zoals Mieke zelf dus. 

Haar webshop is het resultaat van een aandachtige zoektocht naar de meest bijzondere producten. Zo vind ze het belangrijk dat de producten zijn ontwikkeld met veel aandacht voor vormgeving, functionaliteit en kwaliteit. Het maakt niet zo veel uit waar ze dan gemaakt worden als er maar liefde en eigenheid achter zit. Haar insteek is om haar bezoekers te inspireren, te verwonderen en zelfs te ontroeren. Deze prachtige insteek spreekt mij erg aan dus klik ik geregeld even naar haar shop uit nieuwsgierigheid. Bij deze een persoonlijk Top 3-tje van mijn 'ontdekkingen' uit de vijver van Devreemdeeend.be.

Porselein en glazen collectie The Machine
Porselein en glazen collectie The Machine

1) De machine collectie - porselein en glazen tafelwaren gebaseerd op moeren en bouten. Deze lijn is ontstaan uit een samenwerking tussen het Italiaanse porseleinmerk Seletti en kledingmerk Diesel. Ziet er tof uit!

Handgemaakte, glazen kersthangers
Handgemaakte, glazen kersthangers

2) Ik heb best een zwak voor de kerstboom (met terugwerkende kracht) en vind deze handgemaakte, glazen items echt te gek voor in de boom. Beetje vintage-style... en lekker bont.  

Blijft leuk, de tinnen figuurtjes
Blijft leuk, de tinnen figuurtjes

3) Als laatste blijf ik vallen voor die grappige tinnen figuurtjes, die nog bewegen ook. Ze blijven leuk en... ze passen eigenlijk ook best wel leuk in de kerstboom!

reacties op dit blog (0)

* = verplicht (e-mailadres wordt niet gepubliceerd)